V75-varningen: ”Är bortglömd just nu”

TRAV

Tommy vinner miljoner i samband med semestern – siktar på ny V75-succé på söndag Se tipsen

1 av 3 | Foto: Tommy Ranta-Mikkula hos Öfvermans Spelcafé i Skövde.

I samband med semestern brukar Tommy Ranta-Mikkula vinna storvinsten på trav till sina kunder.

I år slog han till igen – i onsdags spelade han in närmare 550 000 kronor på både V86 och V4.

– Jag går på semester nästa vecka – det är bra tajmat, säger han till Trav365.

Tommy Ranta-Mikkula, som driver spelbutiken Öfvermans Spelcafé i Skövde, brukar leverera storvinster i samband med semestertider.

I början av juli 2013 gick han på semester och spelade in 2,3 miljoner kronor första dagen på sommarledigheten.

I år var det dags igen då han i onsdags, bara några dagar innan semestern drar igång, spelade in först 68 728 kronor på V4 och senare på kvällen drog in sammanlagt 480 000 kronor på V86.

– Vi var bäst bland ombuden både på V4 på galoppen och på V86 på Åmål under onsdagen, säger Tommy när Trav365 når honom över telefon.

Hur gjorde du på V86?

– Tre av våra fyra system gick in. Jag brukar alltid göra tre system med olika insats men jag gör dem ganska likartade. Jag har en grundspik och i onsdag var det Steinfaks i kallblodsloppet sedan tar jag olika spikar. Då kan kunderna själv välja vad som passar dem bäst. Två av de här systemen gick in. Sedan gör jag ett 500-kronors system på kvällen som kan vara annorlunda jämfört med andra systemen. Men det här stora systemet gick också in, säger han.

”Jag brukar få in en storvinst...”

Sammanlagt sålde butiken 200 andelar och det innebär att kunderna nu kan hämta ut tusenlappar inför helgen och unna sig det lilla extra.

– Det är jättebra inför midsommar. Jag går på semester nästa vecka och jag brukar få in en storvinst i samband med semestern. Ibland kommer man in i de här turperioderna. Vi är inne i en turperiod just nu.

Lite bortglömd?

Så kanske Tommy slår till med en ny vinst redan på söndag när V75 avgörs på Kalmar.

– Jag tror att Robert Bergh har bra chans med storfavoriten 1 Tudor Kronos V75-2. Sedan tror jag 4 Harry Haythrow kan vinna V75-6. Det är en outsider. Han var väldigt bra på Kalmar senast och nu avgörs ju V75 på Kalmar. Han är nog lite bortglömd just nu, det kan vara en rolig spik.

– I V75-3 har 3 Calypso Am bra chans. Stefan Söderkvist är duktig på voltstart. Tar hästen ledningen så är det ingen som slår honom.

ARTIKELN HANDLAR OM

V75