Sportbladets V86-tips

TRAV

Expertens drag till miljonerna

Foto: Kanal 75

Här är Sportbladets V86-tips till onsdagens omgång på Solvalla & Åby.

Spelstopp 20.30

TV12 20.00

ATG24 18.00

Sportbladets expert Per Nicklasson tippar i jakten på alla rätt.

Vill du bli rik på onsdag? Ta rygg på oss!

✓ V86-1

Loppet

Fullvuxna 3 140 meter tror vi talar för vår tipsetta.

Tipsettan

Det finns flera hästar som är gynnade av den långa distansen men några av dem upplever vi inte som några heta segerbud ändå. Av dem som vi har rankat främst kan Stay Alert vara den som är mest distansgynnad, i alla fall i kombination med läget.

Motbuden

Mr Lindy hade stått över inför senast och borde vara ännu bättre nu. Om det här loppet hade körts för ett halvår sedan hade vi sagt kraftigt distansminus för Mr Lindy, nu är vi inte riktigt lika säkra på det, i nya regin har han blivit mycket starkare. Bartender In måste räknas tidigt fast vi är högst osäkra på hans dagsform. Even’s First Boy är given trots läget.

Skrällbudet

Kan Ha får ju med all säkerhet en fin resa.

Spetsbuden

Kan Ha. Släpper väl? Onceforall Face försöker?

! Statistik­vinnaren

Bartender In.

✓ V86-2

Loppet

Det hade varit bra mycket roligare om ATG lagt in

anrika Fyra Kilometer på V86-kupongen i stället för det här tämligen profillösa 1 140-metersloppet. Men det är klart, det här loppet äventyrar ju inte reklampausen i tv-sändningen, och det är ju därför trav uppfanns en gång i tiden: för att TV12 ska kunna visa reklam mellan loppen.

Tipsettan

Meritmässigt och förmodligen fortfarande också kapacitetsmässigt är det två hästar som höjer sig klart över mängden. Hade det här varit ett ”vanligt” lopp, det vill säga på en distans från 1600 meter och uppåt, då hade vi låst på Nato Dream och Alvena Pele utan att tveka. Men nu när det bara ska springas ett drygt varv och båda har dåliga lägen kanske, kanske någon av de startsnabba med bättre spår kan hinna undan.

Vi tror ju inte egentligen det, men väntar oss att strecklistan ska se ut därefter, och att detta ändå gör hästar som Pippi och Prins Alf småintressanta. Men tipset får alltså Nato Dream som var mycket fin senast. Är han lika bra igen blir han mycket svårslagen, men de senaste säsongerna har de sämre insatserna varit fler än de bra och vi vill se honom agera på topp två, tre gånger i rad innan vi haussar honom fullt ut.

Motbuden

Alvena Pele är det här loppets snabbaste häst och hade det inte varit för spåret hade vi tillmätt honom toppchans. Det kanske han har ändå, det är inte helt säkert att det räcker med ett dåligt spår för att stoppa honom.

Skrällbudet

Likw Ligthning är en fin häst. Vi räknar med att han blir närmast ostrecka och betalar därför för honom.

Spetsbudet

Pippi är snabbast första biten. Läge att prova i ledningen när distansen bara är ett drygt varv?

! Statistik­vinnaren

Alvena Pele.

✓ V86-3

Loppet

Bara galopp emot för den stora favoriten.

Tipsettan

Om Disco Volante i slutändan blir en av årgångens bästa hästar återstår att se, men han är defintitivt just nu en av dom mest intressanta. En gång har Disvo Volante galopperat, i övriga tre starter har det handlat om uppvisning från hans del. Han är så bra att det är frågan om dom här konkurrenterna ens är intresserad av att tävla mot honom? Man kan nästan förstå om dom inte vill. Oavsett är Disco Volante synnerligen svårslagen.

Motbuden

Om man ändå ska gardera finns det några intressanta hästar med i loppet. Den som vi kanske håller högst kapacitetsmässigt, förutom Disco Volante då, är Dugur. Han har dock varit lite ojämnr och dessutom visat lite osäkra takter. Därför placerar vi ett par andra hästar före honom i ranken.

Skrällbudet

Youngblood Pellini på läget.

Spetsbudet

Dicso Volante öppnar bra och lär sitta i ledningen tidigt i loppet.

! Statistik­vinnaren

Disco Volante.

✓ V86-4

Loppet

De mest betrodda ser starka ut men några av de lite mindre betrodda är kapabla att ställa till med en överraskning.

Tipsettan

Stuck on Joe hade två raka innan han senast fick ge sig från ledningen. Det var en bra häst som plockade ner honom, inte så mycket att säga om, fast vi hade kanske trott att Stuck on Joe skulle vinna när han fick bestämma en bit. Tar snabb revansch från ledningen?

Motbuden

Vi garderar med fem hästar där främst Galliano Boko och Freddie Islet känns givna. Dreamboy Hornline var fin senast, fick dock perfekt resa.

Skrällbudet

Glöm inte formstarke Mr Creation trots bakspår.

Spetsbuden

Dreamboy Hornline är snabb ut men vi är inne på att Stuck on Joe dels kan vara snabbare, dels är mer sugen på ledningen.

! Statistik­vinnaren

Freddie Islet.

✓ V86-5

Loppet

Man vill alltid helst ha fler deltagare i loppen, men det här är ändå ett mycket bra lopp.

Tipsettan

Hades Håleryd vann V75-lopp näst senast efter en rykande spurt. Provade på V75 senast också men fick då inte chansen, satt fast och såg fortsatt dunderfin ut. Han är nog som bäst på längre distanser men, som han bevisade näst senast, är han verkligen ingen bluff över sprinterdistans heller. Tänkbar spik för den som vill.

Motbuden

Barkevious Mingo har bakspår för tredje gången på fyra starter, men det här läget är ändå helt okej. Barkevious Mingo har rygg på Hades Håleryd i starten och denne är inte så långsam ut som man kan förledas att tro. Dessutom är det en väldigt bra rygg att ha när det är dags för spurten att dras upp. Bacan Degato fick ett allt annat än lätt lopp senast, det var mycket imponerande av honom att kunna vinna. Det var ett V75-lopp men det här loppet bjuder honom på minst lika hårt motstånd. Men kanske är Bacan Degato bara bäst igen.

Skrällbudet

Legend Brodde har konstant fin form.

Spetsbuden

Hästarna längst ut på vingen, Triton Neergård och Supreme Star, är nog startsnabbast. Bacan Degato öppnade vasst näst senast, Frontar?

! Statistik­vinnaren

Hades Håleryd

✓ V86-6

Loppet

Treåringslopp, där något av stona kanske får ikläda sig huvudrollen.

Tipsettan

Vi gillar verkligen Barbara L.Hanover. Det enda som är emot henne är att hon är lite entaktad. Av den anledningen har hon fått jobba hårt i de flesta av de fem starter hon gjort hittills. Vi tippar henne men är lite oroliga för att de tuffa loppen kan ha satt negativa spår både fysiskt och mentalt.

Motbuden

Gatelink höll mycket bra senast. Risk för vingel från sjundespår men annars ett troligt bud. Raijin Face är van vid hårt motstånd, visade fin form senast.

Skrällbudet

Charming Soldier med en vilsam resa?

Spetsbuden

Raijin Face är snabb ut. Är Charming Soldier ännu snabbare? I så fall kanske Mister Niky får överta.

! Statistik­vinnaren

Mister Niky.

✓ V86-7

Loppet

Bakspårshästarna har mer rutin men uppväger det verkligen nackdelen av att ha bakspår?

Tipsettan

Mellby Ciceron har sett bättre ut i två starter efter sitt långa uppehåll.

Motbuden

Fyra streck för oss

Skrällbudet

Diablo Boko på läget.

Spetsbudet

Peder Mykla, Royal Prince, kanske Diablo Boko? Lurigt.

! Statistik­vinnaren

Kalle Kalas.

✓ V86-8

Loppet

Vi spikar i ett roligt avslutade V86-lopp.

Tipsettan

Brothers In Am orkade inte riktigt haka på sista biten i ett V75-lopp senast men han hade fått en stygg resa och var helt ursäktad. Vi tror att formen fortsatt sitter och den här gången är det enklare emot. Får han överta är det toppchans. Annars bra chans.

Motbuden

Sapajou är den som staka upp de största hindren för vårt spikförslag ifall kusken beslutar sig för att prova i ledningen med Sapajou som trivs i den positionen. Mellby Caddy har sett finare ut än någonsin i de

senaste starterna.

Skrällbudet

Digger Lord är värd en framgång på sin fina form.

Spetsbuden

Sapajou är snabb ut, trivs i ledningen. Men kanske är respekten för stor för likaledes startsnabbe Brothers In Am? Vi får se.

! Statistik­vinnaren

Twigs Briard.

Per Nicklasson

ARTIKELN HANDLAR OM

Spel

V86

Trav