Sportbladets tips till V75 – på Bergsåker

TRAV

Så tippar experterna till lördagens V75-omgång

Här är Sportbladets tips till lördagens omgång på Bergsåker.

Sportbladets experter Per Nicklasson guidar dig till storvinsten på V75.

Vill du vinna miljoner? Ta rygg på oss!

MISSA INGA STORA NYHETER – FÅ V75 I SISTA TIMMEN – BOKA UPP DIG PÅ TRAVPUSHEN - SÅ GÖR DU!

✓ V75-1

Loppet

Omgången kan bli en ren favoritparad, men med lite tur kan det dra iväg och ge riktigt bra pengar. Några av favoriterna har ju ändå chansartade lägen.

Tipsettan

Trots att Digital Yankee står hårt inne, och det inte är så enkelt att leda långa lopp runt om, ger vi honom möjligheten att göra just detta.

Motbuden

Coolwater In är en talang men senast såg han inte bra ut innan han galopperade. Om han är fräsch nu är han ett tidigt bud. Part Nan Angelen är stark och har fungerat bra på slutet. Get a Winner har varit toppbra på slutet.

Skrällbudet

Only Eyes Broline kan nog, som för det mesta, bli aningen underskattad.

Spetsbuden

Digital Yankee är vår spetsfavorit. Coolwater In kanske den som i första hand kan utmana.

! Statistik­vinnaren

Get a Winner.

✓ V75-2

Loppet

Är det bara bakspåret, om ens det, som kan stoppa Le Miracle?

Tipsettan

Le Miracle är en av de finaste hästarna vi sett i de lägre klasserna på V75 de senaste åren. Nu är han i Bronsdivisionen men där blir han inte kvar länge. Senast förlorade han visserligen men vilken spurt han levererade! Vem ska kunna stå emot honom nu om han bara får spela ut sin speed i tid?

Motbudet

Med ett par jättefavoriter i omgången som vi spikar, har vi råd att plocka med kapable Serious Try. Men ska man gardera ska man egentligen strecka på.

Skrällbudet

Above All Ås höll urstarkt senast.

Spetsbuden

Någon av  stallkamraterna Digital Control eller Picasso Sama?

! Statistik­vinnaren

Le Miracle.

✓ V75-3

Loppet

En SM-titel väntar på Månprinsen A.M. på andra sidan mållinjen.

Tipsettan

För oss ”favoritfrassar” känns det bra att Månprinsen A.M. är tillbaka på svensk mark. Visst har kallblodsloppen varit lite väl svårlösta det senaste året? Med honom tillbaka i matchen blir det nu tvärtom ett tag fram­över. Månprinsen A.M. kommer att bli en av årets största V75-favoriter, med all rätt.

Motbudet

Under den här rubriken ska vi lista de som kan utmana vår tipsetta, men vi hittar egentligen bara en och det är Odin Tabac, om han efter uppehållet är i samma form som han var i våras.

Skrällbudet

Titan Tabac verkar vara tillbaka i fin form.

Spetsbuden

Odin Tabac. Släpper till Månprinsen A.M.?

! Statistik­vinnaren

Månprinsen A.M.

✓ V75-4

Loppet

Tre hästar höjer sig men en överraskning kan inte uteslutas.

Tipsettan

Åh, tänk om Part Two hittar ut i tid … Då kommer det att bli åka av för de andra.

Motbuden

Backorder och Windy Ways är nog de två hästar som blir mest betrodda, trots chansartade lägen för båda.

Skrällbudet

Catch the Cash.

Spetsbuden

Joy Ribb är snabb ut men Backorder kanske kan ta emot.

! Statistik­vinnaren

Windy Ways.

✓ V75-5

Loppet

Kanske omgångens öppnaste lopp.

Tipsettan

Island Life fick gå i dödens senast och höll bra i ett lopp där även M.T.Kingsize,

Sallys Boy och Walle West deltog. Nu slipper Island Life en lika tung inledning som han fick då. Kanske kan han till och med nå ledningen?

Motbuden

Shelby Glide är en bra häst för klassen. Innerspåret är förstås inte fel men allra bäst är det så klart om han kan förvalta det till att hålla ledningen, men det är det oklart om han kan. M.T.Kingsize höll starkt senast utan att se perfekt ut. Måste få vinna snart.

Skrällbudet

Prins Norrgård har ett bättre spår än i lördags.

Spetsbuden

Inga riktiga startraketer gör det här till en öppen spetsstrid. Castle Rose är nog klart snabbast om han laddas men vill han ha ledningen? Tas han lugnt kanske Island Life kan ta sig till ledningen.

! Statistik­vinnaren

Etosha Boko.

✓ V75-6

Loppet

Det kan bli årets lopp, men då krävs det att Nuncio

inte försvarar ledningen.

Tipsettan

Både Månprinsen A.M. och Nuncio … Det blir nästan lite för mycket av det goda på avdelningen megafavoriter. Den förstnämnda går inte att gardera men Nuncio var vi lite sugna på att inte singel­strecka. Det kan häxa från innerspåret och motståndet är hårdast tänkbara. I slutändan är det så att Nuncio får bevisa att han kan förlora, och framför allt bevisa att han kan göra fel i ett travlopp, innan vi garderar honom.

Motbuden

Volstead var fantastisk senast även om han bara slutade femma, resan han fick var ju allt annat än snäll. Call Me Keeper räknas i alla sällskap.

Skrällbudet

D.D.’s Hitman är en häst man absolut inte får glömma vid gardering. Glänste vid segern i Finland näst senast. Såg suveränt bra ut som fastlåst senast.

Spetsbuden

Man blir ju kluven. Hoppas på ett sömnpiller med spiken Nuncio i spets? Eller på ett spännande lopp där Oasis Bi tar ledningen och Nuncio och Örjan Kihlströms konkurrenter (kollegor?) åtminstone

försöker göra livet surt för det ekipaget? Vi väljer nog det sistnämnda, men hoppas förstås att Nuncio ändå löser uppgiften.

! Statistik­vinnaren

Call Me Keeper.

✓ V75-7

Loppet

En spännande Silverdivision, med en trots allt stark favorit, avslutar V75-omgången.

Tipsettan

Michelangelo Ås var mycket bra senast med tanke på att han inte hade startat på tre och en halv månad före det. Ännu vassare nu, spets och slut igen?

Motbuden

Special Promise är spännande från ett bra läge. Kan öppna men är minst lika bra med en ryggresa. Tobin Kronos glänste senast men den här gången får han verkligen visa vad han går för från ett iskallt, eller i alla fall väldigt jobbigt utgångsläge.

Skrällbudet

Vi säger Linslusen A.U. trots spåret. Han är fin nu.

Spetsbuden

Michelangelo Ås lär överflygla Seedorf O.M.F. och hålla Hero Sjöhammar och Top of the World ifrån sig, även om de två sistnämnda är mycket startsnabba. Special Promise är jokern i spetsstriden.

! Statistik­vinnaren

Top of the World.

Per Nicklasson

ARTIKELN HANDLAR OM

V75

V75-tips