– Vi hoppas på 5 000 besökare

TRAV

Topplopp, premiär för VM i V75 och miljoner i spelpotten.

Då hoppas Jägersros sportchef på storpublik.

– Det här är vår stora dag på hösten. Vi hoppas få upp emot 5 000 besökare i alla fall, säger Mats Ahlqvist.

Foto: Mats Ahlqvist.

På lördag fyller V75 18 år och det firar spelbolaget med att dra igång sin nya stora satsning, VM i V75. Klassen på loppen är bra och huvudloppet, C.L. Müllers Memorial har lockat stjärnor som Maharajah, Yarrah Boko och Torvald Palema. Hästarna slåss om en halv miljon kronor och Jägersros sportchef, Mats Ahlqvist, är nöjd med kvalitén på V75-loppen och hoppas på en bra publiksiffra.

– Vi hoppas på bra med folk. Det här är vår stora dag på hösten så vi hoppas få upp emot 5 000 i alla fall, det tror och hoppas jag på. C.L. Müllers Memorial är jag väldigt nöjd med, det är bra hästar. Det blir jättespännande.

Han fortsätter:

– Sen hade jag i alla fall hoppats på tio hästar i det andra loppet med en halv miljon till vinnaren. Men vill de inte tävla om så fina pengar så slipper de. Svenskarna borde visa mer intresse men det blir bra ändå. De hästar som är med är riktigt bra.

Har du någon vinnare?

– Oj, jag tycker det är svårt och av det jag sett så är det inga enkla lopp. Det blir något att bita i för spelarna och en häst som jag har lite information på är Bruce Tooma (V75-6) som var med i ett provlopp här i går (torsdag) och han såg fin ut, säger Mats Ahlqvist till Trav365.