Forsberg varnar: Kan skrälla igen

Uppdaterad 2011-06-17 | Publicerad 2011-06-16

För en månad sedan varnade han Trav365:s läsare för skrällen som ordnade miljoner.

Nu tror Kent Forsberg på segerchans igen för sin stjärnhäst Real de Rabut.

– Det ser roligt ut, han är ett streck tycker jag, säger Forsberg.

På Solängets travbana för en månad sedan storskrällde sexårige Real de Rabut till Kent och Peter Forsbergs stora lycka. Hästen ordnade miljoner på V75 men för Kent Forsberg var segern inte speciellt överraskande. Inför loppet hade han varnat Trav365:s läsare för hästen som betalade 14 gånger i vinnarodds.

”Fått mycket skit”

Real de Rabut var en av anledningarna till den skyhöga utdelningen den gången och på lördag startar hästen i Norrbottens Stora Pris på Bodentravet som kör nattrav. Återigen blir hästen lite betrodd och Kent Forsberg varnar ännu en gång för sin ögonsten.

– Jag säger som jag sa inför segern att har man råd att gardera är det inte dumt att ta med honom som en fidus. Jag har fått mycket skit för att jag inte talade om för mina kompisar att han var ett vinnarspel förra gången, men nu har han visat att han duger, säger Forsberg.

Loppet på lördag har lockat flera meriterade stjärnor som slåss om ett förstapris på 750 000 kronor. Forsbergs häst startar från spår fem bakom startbilen och hockeylegendaren har ett drömscenario.

– Senast hade han tiondespår och det var inte hans likör. Han kom taskigt till från början men nu känns det mycket roligare då han är med från start. Han måste vara där framme och hålla upp farten för han har inte spurtförmågan som några av de andra hästarna har. Han är ganska snabb ut så han borde få en bra position, sen får vi hoppas att det blir lite körning för det bra för honom.

Kommer du och Peter följa loppet på plats?

– Nej, vi åker inte upp. Vi följer det på tv:n istället. Det är mer nervös om man är på plats, men det är klart att hjärtat slår några extra slag.

Kommer du strecka din häst på V75?

– Ja, det kommer jag absolut, säger Kent Forsberg.