Stig H: Svårt att se honom vinna

TRAV

Trots sex segrar på sex starter tror Stig H Johansson inte på sitt löfte Joyland Park.

Inför onsdagens V64-lopp på Solvalla ligger stjärntränaren mycket lågt.

– Jag har svårt att se hur han ska kunna vinna nu, säger Johansson på sin hemsida.

Stig H Johanssons fyraårige Joyland Park har inlett sin travkarriär på ett strålande sätt. Hästen har gjort sex starter och vunnit samtliga lopp. Efter segerloppen har kusken Erik Adielsson strött lovord över den talangfulla hästen och på onsdag jagar Joyland Park sin sjunde raka seger.

Joyland Park startar i V64-3 med 150 000 kronor till vinnaren. Enbart sju hästar finns med i loppet och Stig H:s häst lottades till det sämsta spåret, spår sju.

Motståndet för hårt

Trots den fantastiska inledningen på karriären ligger tränaren mycket lågt inför onsdagens lopp. Johansson tror att motståndet är för hårt den här gången och att Joyland Parks segerrad nu spricker.

– Att han tagit full pott i sina sex första starter i karriären är naturligtvis jättebra gjort. Har klarat den bedriften trots att han egentligen aldrig varit helt ren i aktionen. Han är stark och har en härlig inställning, vilket har kompenserat bristerna. Förr eller senare förlorar även Joyland Park och jag har svårt att se hur han ska kunna vinna nu, när motståndet skärps betydligt. Även om han nog gör ett bra lopp igen är han bara ett platsbud, säger Johansson på sin hemsida.