Så ska 58-årige Hans chocka V75-spelarna

Foto: Hilda C.D. och Hans R Strömberg.
TRAV

Efter galoppmisslyckandet senast.

På lördag kan Hans R Strömberg, 58, vinna gulddivisionen – och chocka spelarna.

– Det vore jättestort att vinna, men de andra är för tuffa, säger Strömberg.

Rättvikstränare Hans R Strömberg kan på lördag få uppleva en av sina bästa dagar på travbanan. 58-åringen har då sitt stjärnsto Hilda C.D. till start på Rommetravet i gulddivisionen med 200 000 kronor till vinnaren. Hästen stöter på hårt motstånd och Strömberg ligger lågt angående segerchanserna, men är mycket nöjd med sin häst.

– Hon känns fin. Jag körde henne för någon timme sedan och det känns bara bra. Det gjorde det inför senaste loppet också och det var synd att hon galopperade. Jag tror att hon går felfritt nu men det är svårt att säga hur långt det räcker. Jag hoppas kunna komma ner på innerspår, rygg ledaren och lucka vore perfekt. Hon är duktig att hänga med i hårda tempon, säger Strömberg.

Varför galopperade hon senast?

– Det kan jag inte svara på. Hon slog ihop helt enkelt och hon har gjort så förut då man har legat långt in. Hon springer lite snett med skallen.

”Var jättelyckat”

Hilda C.D. har gjort merparten av sina senaste starter i Frankrike där hon matchats framgångsrikt. För några månader sedan kom hon hem till Sverige igen med en seger i bagaget och över 300 000 kronor i insprungna pengar. Hästen har flera gånger visat sig trivas ypperligt på de franska banorna.

– Det var jättelyckat. Hon sprang in bra med pengar och vann ett lopp. Det var bra utdelning.

Hur stort vore det att vinna gulddivisionen på V75 på lördag?

– Det vore jättestort, det vore det största för Hildas del. Det slår väl nästan Frankrikevinsterna, men de andra är för bra och tuffa, säger Hans R Strömberg.