Sportbladets V65-tips

TRAV

Expertens spikar och drag.

V65-1

Rankning: 2–4–3–7–6–9–10–1–5–8.

Kommentar: Goldcrest vann från ledningen på V75 senast och har bra chans att leda runt om igen. Problemet är att proffsen kanske får för sig att de ska sätta amatören på plats, och i såna fall spelar det ingen roll att vi tycker att Goldcrests kusk Mathias Alm är en bra amatörkusk. Skulle dock proffsen köra som om Mathias Alm vore en catchdriver, ja då vinner han och Goldcrest loppet, för då får han ju bestämma i ledningen.

V65-2

Rankning: 4–3–9–6–2–1–5–7–10–8.

Kommentar: Boman är bästa hästen men det börjar bli väldigt länge sedan han fick till det. Cap Comino gör det bra varje gång och trivs dessutom ypperligt på den här distansen. David Nalan blev kvar i kön senast. Är normalt inte distansgynnad men kan bli farlig med smygresa.

V65-3

Rankning: 1–6–3–4–7–2–5–8.

Kommentar: Det här loppet är inte mycket att orda om; kulldrottningen, den överlägsna, Tamla Celeber vinner så klart. Trots att det handlar om årsdebut är hon eoner bättre än konkurrenterna. Det är bara en galopp modell större eller en kraftig sjukdom som kan stoppa henne. Knowledge Face och Popcorn Lavec är de enda som kan nämnas på samma dag som Tamla. Övriga är blott utfyllnad även om en sådan som Wiss Shadow kan bli spännande att följa i sin ordinarie klass framöver och på sikt kanske kan bli något för årgångsloppen.

V65-4

Rankning: 2–6–7–12–1–8–9–11–4–10–3–5.

Kommentar: Nobel Launcher har aldrig vunnit men har ändå gjort det bra på slutet. Hade stått över lite inför senast och borde kunna vara ytterligare förbättrad med det loppet i kroppen. Zeb de Castella är nu hos Åke Svanstedt och sådant är alltid intressant.

V65-5

Rankning: 4–1–7–6–8–10–9–2–5–3–12–11.

Kommentar: Vi har svårt att se Gossip’s Winner förlora efter dennes fina årsdebut för två veckor sedan. Han är startsnabb och borde ledigt kunna få överta från likaledes startsnabba Anamore. Sedan får de övriga mycket svårt att röra honom. Danne Fame ska med om man garderar och i så fall förtjänar även Alfa Fortunato en plats på kupongen

V65-6

Rankning: 5–2–7–3–10–8–11–4–1–12–9–6.

Kommentar: Vi nöjer oss med tre streck i detta annars ganska öppna lopp. Clambake blandade och gav i fjol men avslutade säsongen med en snygg seger innan han flyttade till Åke Svanstedt, och denne brukar ju normalt sett inte göra hästarna sämre. Ashford Boko galopperade i ledningen senast men visade sedan samma fina form som i föregående starter. Han är snabb ut men kan få svårt att svara ut Åhlundas Herman. Kan han hålla ut Clambake bör dock chansen att få överta vara god, och därmed ökar också vinstchansen. Nova J. har varit i fin två raka och kan även hon öppna bra bakom bilen.