Kuskens miljontips: ”Är min bästa chans”

TRAV

Han dominerade på Solvalla och tog sex segrar.

På lördag har Örjan Kihlström flera heta chanser på V75 – och kan fortsätta sin succé.

– Velten Ovambo är min bästa chans, säger Kihlström till Trav365.

Stjärnkusken Örjan Kihlström hade en superdag på Solvalla under onsdagen och tog sex segrar. Kihlström körde in över 400 000 kronor och är lite förvånad över succén.

– Jag hade lite halvchanser om man säger så, men det fanns inte på kartan att det skulle bli sex segrar. Men alla hästar var bra och det flöt på i loppen, då kan det bli så, säger Örjan Kihlström.

Har du tagit sex segrar på Solvalla någon gång tidigare?

– Ja, det är jag ganska säker på. Undra om jag inte vann sju en gång, jag tror det. Men sex har jag vunnit i alla fall.

”Ses med chans”

På lördag, när Gävletravet lockar med superjackpott och 70 miljoner till en ensam vinnare, har Kihlström chans att fortsätta sitt segertåg. Kusken kör i samtliga lopp inom V75 och inleder i V75-1 med favoriten Velten Ovambo – som kusken tror en hel del på.

– Han har varit väldigt fin på slutet och var väl fin senast också vad jag kan förstå, satt fast lite då. Allt ser bra ut med honom och har ett bra läge. Han ska ses med chans tycker jag.

Han står lite hårt inne i klassen, något som oroar?

– Jag tycker att han verkar rätt så bra för klassen, det är ingenting som oroar, säger Kihlström som här under kommenterar sina övriga hästar.

2 Best Elden (V75-2)

– Han möter för hårda hästar.

4 Marshland (V75-3)

– Det kan vara så att han behöver något lopp i kroppen för att hitta toppformen, men han brukar alltid göra bra lopp och gör det nog förmodligen nu också, sen beror det på vart vi hamnar. Det är mycket löpningsförloppet som avgör i de där loppen men det kan hända att han behöver något lopp i kroppen.

8 Nettles (V75-4)

– Han var borta länge efter olyckan i Rättvik men han känns bättre och bättre för varje start och var fin senast. Nu är det ett chansartat läge så det krävs mycket tur om det ska gå vägen. Distansen är inga problem, men från läget kan det bli lite hur som helst. Han är allround.

15 Cruise Speed (V75-5)

– Hon har jättefin form, sen står hon med 40 meters tillägg men formen verkar bra. Det är inte enkelt att vinna därifrån, men jag tycker inte hon är helt borta på den formen hon visat.

8 Jasper Lane (V75-6)

– Han har kusligt fin form, sen är läget inte roligt. Det är inte lätt att vinna i Silverdivisionen från spår åtta men har vi lite tur kan han vara med där framme. Senast gjorde han ett riktigt bra lopp, men det krävs som sagt lite tur.

9 Pitch Command (V75-7)

– Var lite sämre än vanligt senast jag körde honom så lite frågetecken för honom. Men det är en bra häst i grunden som är fin, så han räknas om han har en bra dag.

Vilken är din bästa chans?

– Det är Velten Ovambo, han är den av mina som har ett vettigt läge.