Torvald Palema dundrade runt på nytt banrekord

Foto: Lysande Torvald Palema dundrade runt Bergsåkersovalen på nytt banrekord.
TRAV

Avläggare! Fegis! Blötdjur!

Torvald Palema har fått utstå mycket glåpord den här säsongen.

På fredagskvällen satte belackarna skällsorden i halsen.

Torvald Palema bombade hem Bergsåkerracet på nytt banrekord.

Torvald Palema har vid flertalet tillfällen visat tveksam inställning och vikt ner sig när det dragit ihop sig till segerstrid. Den här gången visade han inga tveksamheter. Trots större delen av loppet utvändigt om ledaren utan rygg stred han som en tiger över upploppet och i god tid före mållinjen var ledande Arnie Somolli avväpnad. I mål stannade klockorna på mycket fina 1.11,2a/1 640 meter, vilket är nytt banrekord på Bergsåker.

- Det är ju såhär jag tycker att hästen ska gå hela tiden. Han har tränat starkt hela tiden men i loppen har han varit väldigt ojämn. Han kändes som vanligt ända till 550 meter från mål. Då kände jag att det var en annan häst i dag.

- Den enda ändringen jag gjorde inför den här starten var att jag körde såna där intervaller två dagar innan start, säger Svanstedt och syftar på de tuffa intervaller han brukade köra med sin forne stjärna Gidde Palema.

Nästa helg åker Svanstedt till Italien med Torvald Palema och att döma av fredagskvällens insats blir han att räkna med även där.

Kanal75