Kuskintervjuer Solvalla 10/10

TRAV

Senaste nytt med Martin Berg.

V64-1

1 Prime (Per Lennartsson) fick ett bra läge och distansen passar bra för ­honom. Han är snabb ut och jag tror att det kommer att bli spets­körning den här ­gången. Vi får se om det ­räcker hela ­vägen in i mål, säger Matti Nisonen som är lärling hos Kari Lähdekorpi.

2 Home Blåbjerg (­Johnny Takter) kan inte ta ledningen av Prime. Får ta rygg på honom och hoppas på lite tur på slutet. Men det är Prime vi tror mest på här, säger Matti Nisonen.

3 Taylor Made (Örjan Kihlström) behöver det inte vara helt fel att spika. Det blev lite knas senast så att han åkte dit. Möjligt att jag kunde ha hållit dem inne och undvikit att ge dem lucka. Allt är bra med hästen i alla fall och han känns riktigt fin. Det känns som om han är på topp. Jag tror inte att någon kan snuva honom på ledningen heller, han är så otroligt snabb den första biten. Jag har funderingar på att testa honom med helstängt. Det är klart att han borde ha chans att ta hem det här, säger Christer Nyström.

4 Picture Ås (Tony Wallin) tycker jag att allt är bra med. Han hade varit borta i fem veckor inför den senaste starten och behövde loppet, jag tror att han ska ­vara lite bättre nu. Det blir svårt att komma till ledningen, så vi får smyga med och se vad vi kan få. Det kan bli bar­fota. Ska kunna ha platschans, säger Jan-Åke Hoas.

5 Blue Chip Star (Erik Adielsson) och hans chanser får ni reda på allt om när ni läser Stig H Johanssons krönika om V64 till vänster på denna sida.

6 Finders Keepers (Åke Svanstedt) var dålig i senaste starten men var inte ­riktigt frisk då. Känns bra nu, är som hon ska vara. Vi får se hur det kan lösa sig. Men jag tycker att det är lite svårbedömt så här på förhand. Tror tyvärr att vi hamnade för långt ut nu när det bara är 1? 140 meter, säger Åke.

7 Cash Hammering (Claes Svensson) mötte helt enkelt för bra hästar senast. Gick riktigt fort första 1?100–1 200 meterna och sedan tröttnade han. I sin klass håller han fort­farande bra form. Fick ett väldigt tråkigt läge men distansen är annars väldigt passande. Det blir svårt att komma till. Vi får hoppas på tur, säger Marie Nilsson som arbetar tillsammans med Claes.

8 Salma Boko (Björn Goop) fick åttondespår och det är aldrig kul. Hon är hyggligt kvick ut och i bra form, så det kanske kan lösa sig. Den korta distansen bör passa henne eftersom hon är rätt så snabb. Det här kan bli intressant att se, säger Sami Saarela som arbetar i Timo Nurmos stall.

V64-2

1 Min Narkissos (Johnny Takter) har faktiskt ut­vecklat sin startsnabbhet, jag tror att han kan öppna rätt bra. Fick ett tungt lopp senast men verkar fortsatt bra här hemma. Vi litar fortfarande rätt mycket på honom, säger Matti Nisonen i stallet.

2 Super Easy (Hans-Owe Sundberg) verkar det jättebra med. Formen är intakt men det räcker inte för att slå de bästa. Men han nöter på bra. Jättefint läge. Har en platschans men om Min Narkissos gör bort sig ser det ganska öppet ut, säger Diederik Meilink.

3 Pleasant Walking (Örjan Kihlström) gör bra lopp hela tiden. Känns fortsatt bra på slutet. Formen går det inte att klaga på. Duger fortsatt för sin klass och ska räknas, säger Johan Untersteiner i stallet.

4 Kings Blondie (Claes Svensson) har vi egentligen varit besvikna på hela året. Hon har haft svårt att hitta formen. Men senast visade hon att hon var riktigt ­uppåt. Borde vara ännu bättre av det loppet. Är den bättre av våra två i det här loppet, ­säger Marie Nilsson.

5 Mellby Quantas (Björn Goop) går rätt jämnt och bra. Hyfsat läge och han kan dyka upp där framme någonstans. Med bland de tre, säger Olle Goop.

6 Peace Boy (Tommy Hanné) är med som utfyllnad skulle jag tro. Är som han är. Jag är glad om jag får några pengar med mig hem, säger Rolf Bothin.

7 What’s Going on Ås (Peter G Norman) hade otur senast och blev fast med sparade krafter. Hamnade långt ut på vingen nu och det sätter ned chanserna. Men hon har en jäkla bra form just nu. Bör kunna vara med, säger Glen Norman.

8 Super Booze (Per Lennartsson) var en besvikelse senast. Såg ut att vara riktigt fin i sista sväng men gav sig sista 100. Behövde kanske loppet. Väldigt fin efteråt. Har ett tråkigt spår och får sikta in sig på en hygglig peng, säger Marie Nilsson.

9 F.D.Currie (Åke Svanstedt) har varit borta. Är ­behandlad i omgångar och ­jobbar skapligt. Får ett snällt upplägg, hon får ta det vackert för att se var formen är, säger Carro Jansson.

10 Joker (Daniel Olsson) har varit ute en gång efter problem med halsen och vila. Var helt okej då som fyra. Går säkert framåt med det loppet och får gå i ryggar. Behöver ett lopp eller två till innan han är segeraktuell, säger Rainer Björkroth.

11 Royal Snix (Erik Adielsson) berättar Stig H Johansson om i sin krönika.

12 Bon Roc (Carl-­Erik Lindblom) söker form ­efter lång frånvaro. Känns lite bättre undan för undan. Går dock inte runt dem ännu, ­säger Ola Samuelsson.

V64-3

1 Grandiosa R.Ö.K. (­Örjan Kihlström) hoppade tyvärr bort sig senast. Är annars en ganska finhäst som duger bland de bästa treårsmärrarna. Hon har lätt att bli stressad från start, säger Johan Untersteiner.

2 Abies Alba (Erik Svensson) har lunkat på och pressas inte så hårt. Läget är det bästa för henne. Ska inte gå i dödens. Chanserna har jag ingen aning om, det brukar experterna veta ­bättre, säger Pär Ländin.

3 Wayenne Boko (Hans-Owe Sundberg) gick okej senast och gör sitt ­bästa varje gång. Men Grandiosa kanske är en ­bättre häst i grund och botten, ­säger ­Johan Untersteiner.

4 Michelle ­Simoni (­Stefan Söderkvist) ­håller rätt bra form. Har tränat på ­hela tiden och gått provlopp. Tycker att hon är en av dem som ska kunna vara på en plats om allt går som det ska, säger Eva Johansson.

5 Flea Southwind (Åke Svanstedt) var inte riktigt hundra senast hon ­startade. Känns bättre nu. Formen är bra och jag kör framåt. Är rapp från start, säger Åke.

6 Harmony Tilly (Björn Goop) slog ihop och hoppade senast. Det blev för tufft laddat från start. Det här är lite mjukare än vad hon har varit ute i på slutet. Hon tar alltid i vad hon kan men har ofta varit ute i tuffa gäng, ­säger Per Engblom.

7 Reims (Carl-Erik Lindblom) är i sådär form. Tråkigt läge och hårt motstånd. Men vi önskar att det blir pengar igen, säger Calle.

8 Handy Face (­Johnny Takter) tränar mycket positivt men har ett uruselt ­läge. Möter kanske lite för bra hästar också. Däremot så tränar hon som sagt väldigt positivt igen. Platschans, ­säger Lutfi Kolgjini.

9 Wizard Boko (­Thomas Franck) verkar vara i bra form. Hade ett byngligt ­läge senast och fick bara ­tassa med. Fullföljde bra och det finns inget att klaga på. Smygläget är bra och löser det sig till slut är hon inte borta, säger Thomas.

10 Right Over (Lars-Åke Söderholm) känns bra och formen är hela tiden på uppåtgående. Har tagit starterna på bra sätt och växer hela tiden. Blir det tempo på det kanske hon kan vara med på en plats, säger Lars-Åke.

11 Longshot (Erik Adielsson) blev för vass med skygglappar senast. Nu tar vi tillbaka gamla utrustningen och balansen så får hon smyga med. Man vill ­gärna avsluta säsongen med en bra insats, säger Björn ­Linder.

12 Cotton Waste (Per Lennartsson) fick inget roligt spår. Får inrikta sig på pengar. Hon har jobbat på som vanligt och känns helt okej. Är mer stark en speedig, säger Sami Saarela.

V64-4

1 Elimatica (Roger Malmqvist) blev det för tufft för. Vi ligger väldigt lågt. Smyger, säger Roger Hassborg.

2 Digital Picture (Örjan Kihlström) är jättestark. Kan hålla ett rätt hårt tempo ganska länge. Det är dock alltid stor galopprisk för henne, säger Stefan Melander.

3 Micke Pine (Olle Alsén) möter så klart stenhårt motstånd. Men han gick med full fart över mål på 3?100 senast, säger Olle.

4 East Tilly (Kai P Jussila) är bättre än raden. Har haft otur. Vore bra om han kunde komma först från början, där tror jag att han går bättre, säger Markus Mathisen.

5 Elin O’Tors (Jens Laursen) har drabbats av otur på slutet. Formen är fin. Kan vi plocka med oss pengar hem är jag nöjd, säger Jens.

4?020 meter

6 Out of Sight (Klaus Kern) är mer stark än snabb. Både kropp och huvud ­orkar med. Jag tror inte på ­seger men på bra pengar. Har plats­chans, säger Klaus.

7 G.K.Ante Knockout (Per Lennartsson) är väldigt stark. Kändes bra i ett provlopp förra veckan. Han kan faktiskt räcka rätt länge här, säger Matti Nisonen.

8 Helge Gul (Göran Hedman) var faktiskt riktigt bra senast. Vi åker inte dit för att vara statister. Men att vinna är alltid skitsvårt på Solvalla, säger Erik Matts.

4?040 meter

9 Troy Boshoeve (Björn Goop) gör det jäkligt bra för dagen. Det gäller att det blir klaff på loppen om man ska vinna de här långloppen. Men visst dyker jag att han är en av dem som kan vinna, säger Dan Widegren.

10 Åkerö (Viktoria Strand Jorgensen) är i alla fall ute på rätt distans. Ju längre desto bättre. Formen ska vara ganska bra, säger Marina Fjellström i Jims stall.

4?060 meter

11 Lindy Later (Erik Adielsson) läser ni om i Stig H Johanssons egen krönika.

12 Super Qui (Jan Skoglund) letar efter stor­formen. Får smyga med och se om det finns en druddelutt till slut. Bra om han är trea, ­fyra, säger Thomas Franck.

13 Special Cat (Stefan Söderkvist) gjorde ett bra lopp senast. Tål och kan de här distanserna bra. Vi ska inte låta dem köra på speed. Vi får dra musten ur dem, säger Micke Selin.

14 G.Moll (Johnny Takter) tror jag inte berörs av tilläggen så mycket bara han har en bra dag. Jag tycker att han måste räknas tidigt här, säger Matti Nisonen.

4?100 meter

15 Ice Speed (Åke Svanstedt) får det tufft härifrån.

V64-5

1 Golden Tilly (Björn Goop) har haft problem med en fot och varit borta ett tag. Känns bra i träningen nu och allt verkar bra. Är väl förberedd. Missgynnad av innerspår. Löser det sig är han en av dem som kan vinna, säger Glen Norman.

2 Arras T.C.B. (Åke Svanstedt) gick jobb i söndags och var riktigt fin. Formen är det inget fel på. Får ta det lugnt ut. Vi är nöjda om vi kan vara bland de tre och kvala in till finalen. Det tror jag att han kan vara, men det ska mycket till för vinst, ­säger Tomas Pettersson.

3 Bizon Bac (Tom Horpestad) slog ihop senast. Gången före var han kanske lite blek. Jag hoppas att han kan visa samma form som före det. Går bra i ledningen så vi måste prova från start. Är kanske inte helt borta, ­säger Tom.

4 Pythagoras Karsk (Erik Adielsson) läser ni om till vänster i Stig H Johanssons krönika om V64.

5 Alexis Avanti (Richard L Jansson) verkar vara i form och känns fin hemma. Tappar säkert lite från början. Jag kan inte säga att han är chanslös. Får ses som en outsider, säger Richard.

6 Vulcan Sund (Örjan Kihlström) känns jättefin. Tränar bra. Läget är inte det roligaste men han har bra fart i sig i alla fall. Krånglar det inte för mycket ska han vara med i striden, säger Stefan Melander.

7 Pimms Stewball (Hans-Owe Sundberg) ­gjorde ett bra lopp i skymundan senast. Gick ett riktigt snabbt slutvarv i spåren och visade i alla fall att hans toppform håller i sig. Tyvärr så har vi fått ett tråkigt spår vilket grusar alla förhoppningar. Inte omöjligt att han kan dyka upp på en plats, säger Svante Båth.

8 Ino (Carl Johan Jepson) har gått bra på slutet. Formen är bra men läget tyvärr uruselt. Det grusar så klart chanserna, säger Calle.

9 Cadeau K. (Johnny ­Takter) har gjort väldigt fina lopp på slutet. Vann enkelt senast. Kommer göra ett bra lopp nu också. Det kan man lita på. Fick ett bra spår och är väldigt speedig till slut, säger Matti Nisonen.

10 Expensive Taste (Per Lennartsson) ser formen bra ut på. Det blir inga ändringar. Solvalla och riks­totoklass betyder ­hårdast möjliga motstånd. Man ­måste ha mycket tur i det här loppen. De springer inte ifrån honom men det måste stämma till hundra procent, säger Patrick Wickman.

11 Lollys Star L. (Stefan Söderkvist) var tveksam i det sista jobbet. Jag vet inte riktigt, men det kändes inte perfekt. Jag avvaktar och ser om vi kommer till start. Just nu är jag lite osäker, säger Hasse Bergh.

12 STARTAR EJ

V64-6

1 Global Journey (Åke Svanstedt) har varit lite trög av sig på slutet, jag har inte varit riktigt nöjd. Vet inte varför han är så trög. Innerspåret är bra och han går bra i ledningen. Jag får prova lite så får vi se, säger Åke.

2 Blue Rocket (Carl-Erik Lindblom) känns bra och det blir inga ändringar. Han är faktiskt snabb ut. Möter absolut bra hästar här och jag är glad om han får en peng, säger Tina Lisell.

3 Quintus Karsk (Örjan Kihlström) var nog muskeltrött efter första 2?600-loppet. Har bara lallat på i skogen. Nu får vi se hur långt det räcker. Har tagit ledningen förut men det är inget måste. Jag tycker han går bättre när han går bakifrån. Ska räknas med segerchans, säger Björn Linder.

4 Evidence Ås (Per Lennartsson) får ni veta allt om när ni läser Stig H Johanssons egen krönika om V64.

5 Ironmaid Volo (Jim Oscarsson) är hygglig men möter lite för bra motstånd här. Blev sur i dödens senast. Är lite på gång men ska få det serverat ett tag nu så att hon kommer igång och hittar form, säger Jim.

6 Milton Zet (Elin Gustavsson) var med i Kriterie-kvalet och var inte riktigt redo för det. 1?600 är mer hans distans. Känns fin här hemma men är jäkligt svårbedömd än så länge. Vi letar oss ner i banan och försöker komma ner. Det är smyga som gäller, säger Elin.

7 Santana Ås (Tom Horpestad) blev het senast och klarade inte att hålla hela vägen. Vi hittar inget fel. Detta är ett sprinterlöp och det passar nog bättre. Kommer han till hoppas jag att han visar bättring, säger Tom.

8 Aces Majesty (­Daniel Olsson) gick godkänt ­senast. Fick tyvärr lika värde­löst läge den här ­gången. Kommer gå med helstängt huvudlag den här ­gången. Det måste till tur om man ska komma till härifrån. Pengar måste absolut man vara nöjd med från bricka ­åtta över 1?600 meter, säger Patrik O Sundberg.

9 Coktail Will (Björn Goop) har gått bra på ­slutet men var inte riktigt till sin fördel senast när det var 2?600. 1?600 kanske är hans ­distans. Får smyga och ­hoppas att det blir tempo, säger Marina Fjellström i Jim Fricks stall.

10 STARTAR EJ

11 Isalus (Klaus Kern) fick ett dåligt startspår och möter hårt motstånd. Det blir ett snällt upplägg. Men han har en mycket bra speed sista 400 meterna. Han springer mycket bra, Säkert kring 13,0. Då har han plats­chans, säger Klaus.

12 Keystone Brady (Erik Adielsson) och hans chanser berättar Stig H Johansson om till vänster i sin krönika om V64.

Bästa spelet och Spetsstriden

Spetsstriden

V64-1: Per Lennartsson kommer givetvis att försöka försvara ledningen med Prime, men Taylor Made fullkomligt exploderar de första meterna. Tar sig förbi.

V64-2: Kanske, kanske kan Min Narkissos ta hand om ledningen direkt. Annars väldigt öppet.

V64-3: Svårbedömt, men det låter som att Flea Southwind satsar framåt direkt. Får ta över tidigt.

V64-4: Det låter som om East Tilly är bestämd på att köra sig fram till ledningen och dra på.

V64-5: Blir en duell där Bizon Bac är snabb, men Pythagoras Karsk är snabbare.

V64-6: Global Journey vs. Quintus Karsk.

Bästa spelet

Ni ska få två ”smygande” hästar som är värda ett spel. Den säkraste, och således dagens bästa spel, är Cadeau K. (V64-5). Hästen är i toppslag för dagen och har en passande uppgift. Smyger, smyger och är sedan tvärspeedig den sista biten. Ingen kan stå emot!

Den andra hästen som ska passas, med samma recept, är Wizard Boko (V64-3). Fick ett lika fint smygläge och är högintressant som fyraprocentare.