Kuskintervjuer V64

TRAV

Allt om onsdagens trav

V64–1

1 Between the Sheets (Tony Wallin) håller bra form. Gjorde en jättebra prestation senast. Perfekt läge. Skulle hon inte lyckas hålla upp ledningen så blir det i alla fall ett bra lopp. Hyggligt god spetschans. Jag vill gärna köra i ledningen. Rätt goda chanser, säger Tony.

2 Fancy Trick (Hans-Owe Sundberg) knallar på så gott hon kan. Gjorde det hyggligt senast också från ett svårt läge. Går jämnt och bra, håller fin form. Hamnar förhoppningsvis vettigt till här. Sedan får vi se hur det går, säger Hans-Owe.

3 Elegance Kemp (Jorma Kontio) hade ett dåligt läge senast och backade sist. Nu är hästen i fin form. Snabb ut och vi kör barfota om banan är bra. Jorma provar säkert från start. Inte omöjligt att hon ska räknas, säger Timo Nurmos.

4 Kings Blondie (Claes Svensson) var bra senast när hon vann ganska enkelt. Öppnade snabbare än vanligt, släppte, fick lucka och vann. Håller bra form och känns fortsatt fin. Bara ston emot gör att hon måste räknas även här, säger Claes.

5 Tucson Yankee (Erik Adielsson) läser ni om i Stig H Johanssons krönika om V64.

6 Rose Gaujard (Örjan Kihlström) gör det okej varje gång. Har en hygglig uppgift på pappret igen. Är gynnad av ett jämnt tempo. Streckas, säger Johan Untersteiner hos Roger Walmann.

7 Easy Broline (Ulf Ohlsson) fick ett dåligt läge och reser dåligt. Så förutsättningarna är sådär. Det var en bra proposition. Pengar, säger Anders Wallin.

8 Lady Crow (Fredrik Linder) var sjuk i de senaste två starterna. Har tränat bra men läget är inte så bra. Jag har inga förväntningar över huvudtaget mer än att hon ska vara pigg i mål. Då är jag nöjd, säger Fredrik.

9 Säby Jäntan (Claes Sjöström) är ute i ett hårt gäng men håller bra form. Tränar bra. Går utan PG-skor den här gången, så det blir lite lättare. Det är för hårda hästar emot men hon kan vara trea-fyra-femma till slut, säger Kent Andersson.

10 Tinas Tanja (Fredrik Söderberg) är formen på väg uppåt på. Frågan är om det räcker här. Vi hoppas på tur, säger Marko Alasaari.

11 Wish For (Johnny Takter) har varit i Finland några månader och inte fungerat. Tränar bra. Hon är giftig med ett smyglopp. En trevlig häst som jag tycker väldigt mycket om med en stor kapacitet, säger Christer Graaf.

12 What’s Going on Ås (Peter G Norman) hade som vanligt otur med spåret. Gick bra senast igen. Blev lite fast invändigt till slut. Håller fortsatt bra form. Det blir naturligtvis för svårt härifrån, säger Glen Norman.

V64–2

1 Norrvanges Flisan (Daniel Olsson) har haft ett uppehåll och är bra igen. Ska vara rätt bra i form. Så fin som hon kändes i sista jobbet vill jag strecka henne, säger Jonny Lehrberg.

2 Hold’em No Limit (Jorma Kontio) provade vi barfota och det gick inte. Nu kör vi med skor. Hästen tränar normalt och formen är bra, säger Timo Nurmos.

3 Catchme If You Can (Rauno Pöllänen) gjorde ett bra lopp senast. Gör ett bra lopp igen och tjänar hyggliga pengar, säger Rauno.

4 Atlet Sund (Örjan Kihlström) går okej. En orutinerad häst som blir bättre och bättre. Får smyga med, säger Johan Untersteiner.

5 Silvin T.T. (Hans-Owe Sundberg) är osäker. Får rikta in sig på att gå felfritt.

6 West Life (Jörgen Westholm) var blek senast. Har inte hittat någon förklaring till det. Ligger lite lågt på den kanten, säger Jörgen.

2 160 meter

7 Victoria A.U. (Torbjörn Jansson) har inte startat på ett tag. Var inte lika bra på slutet men känns alright nu. Även om hon fick ett bra läge är det knappast något för spelarna, säger Tobbe.

8 Delicious Brother (Erik Adielsson) läser ni om i Stig H Johanssons krönika.

9 Company Ås (Ulf Ohlsson) var bra senast. Näst senast var jag väldigt besviken på honom. Å andra sidan hade han inte gjort något på fem veckor då. Han är gedigen. Jämn och säker. Streckas på en välgarderad bong, säger Svante Båth.

10 Dialect af Prinfo (Mikael J Andersson) håller fin form. Han är ingen icke­vinnare bara för att det blivit tre raka tvåor. Han har gjort bra lopp. Står på tur för en seger, säger Christel Berntsson hos Micke Selin.

11 Octavius (Per Lennartsson) får lite långt mellan starterna. Det är ingen fördel. Känns dock stark och fin i jobben. Misstänker att han behöver starta mer innan han är segeraktuell, säger Jonny Johansson.

12 Friska Bar (Johan Untersteiner) är okej i träningen. Ska smyga. Kan vara bland de tre, säger Johan.

13 General de Mai (Olle Goop) är ett platsbud i bästa fall som det ser ut. Svårt läge. Går okej, säger Olle.

14 Galaxie d’Inverne (Claes Svensson) är i fin form. Om det löser sig är det ingen de springer ifrån. Avslutar ofta sylvasst, säger Stefan P Pettersson.

15 Big in Sight (Robert Bergh) är formen bra på. Det är bara att smyga och hoppas att det löser sig. Får han pengar är vi jättenöjda, säger Hasse Bergh.

V64–3

1 Eveliina Kemp (Daniel Olsson) brukar det alltid gå dåligt för när Travronden ringer. Hon känns bra i jobben. Jag hittar inget att klaga på. Förutom Travronden. Hon är snabb ut men jag vet inte vad Daniel har tänkt. Innan Travronden ringde trodde jag att hon skulle gå bra. Det tror jag inte längre. Men vi får hålla tummarna, säger Heli Tarrimaa.

2 Elit Farming (Pasi Aikio) har tagit det lite lugnt och blivit åtgärdad sedan förra loppet. Lär behöva loppet innan han är aktuell för någon segerstrid. Vi får smyga med, säger Pasi.

3 Brian Key (Kjell Svensson) har gjort två bra lopp på slutet. Han är ingen raket ut. Pengar ska han få men att vinna blir svårt på Solvalla, säger Peter Walltin.

4 J.T.Mulligan (Joakim Wallin) gjorde det bra i två lopp i lärlings-SM. Jobbar bra efteråt också. Det ser bra ut. Han är startsnabb, det var kul att han fick ett bra läge. Vi får se hur långt det räcker, säger Jocke.

5 Officer Ås (Örjan Kihlström) har gått bra till slut flera gånger i rad. Ska köras på chans. Tål inte att göra så mycket själv egentligen. Man få smyga med och köra lite på chans. Med rätt löpning är han vass till slut, säger Johan Untersteiner.

6 Alexis Avanti (Richard L Jansson) ser allt bra ut med här hemma. Går precis som på slutet. Det känns som om han går framåt hela tiden. Hästen är bra. Om vi har tur med loppet är det inte omöjligt att vi har chans att vinna, säger Richard.

7 Pythagoras Karsk (Torbjörn Jansson) skriver Stig H Johansson om i sin V64-krönika.

8 Caddie Baron (Ulf Ohlsson) är lite bortlottad här och måste ha mycket tur. Det gäller att komma ner och försöka få med sig så mycket pengar som möjligt, säger Svante Båth.

9 Clickstream S.C. (Per Lennartsson) var stressad senast och hoppade. Sedan gick han bra invändigt innan han spurtade bra. Okej smygläge nu. Möter en bra häst i Staro Allentown men gör ofta bra lopp ändå. Vi får se hur långt det räcker. Garderar man favoriten ska min med, säger Olle Carlsson.

10 Staro Allentown (Jorma Kontio) är en fin häst som var mycket bra senast också. Inga ändringar. Läget är okej men inte bra. Det är en så bra häst att det är klart att jag tror på viss vinstchans, säger Timo Nurmos.

11 Ninotchka (Olle Goop) fick bakspår. Hon gör det bra men det är inte så lätt att vinna bakifrån. Ett platsbud, säger Olle.

12 First Out (Erik Adielsson) tillhör också Stig H Johanssons stall, så läs om hennes chanser till vänster.

V64-4

1 Early Launcher (Olle Goop) har haft ett långt uppehåll nu och behöver loppet. Bra märr men har som sagt varit ifrån ett långt tag från tävlandet, säger Olle.

2 Digital Picture (Örjan Kihlström) gick ganska bra i skymundan. Risken är att det är för kort distans för henne. Otroligt kapabel men hon kanske inte hinner med, säger Stefan Melander.

3 Dropdead Fancy (Daniel Olsson) har tränat väldigt bra. Formen är bättre än någonsin. Spetskandidat. Ska ej räknas bort helt, säger Eva Sjöberg.

4 Zippy Chilly (Sören Eriksson) är som vanligt. Man kan inte lita på henne. Hon kan hoppa rätt vad det är. Känns uppåt men spåret är ingen hit. Stor galopprisk, säger Sanna Wermelin.

5 Peach Penny (Jan Andersson) håller den form hon ska. Får möjligen gå med bakskor. Ska kunna få en skaplig slant om hon har lite flyt någon gång, säger Jan.

6 Persos Sally (Fredrik Linder) var sjuk senast. Innan det var hon kraftigt på uppåtgång. Kan få en vettig resa. Får svårt att räcka till vinst men bland de tre med klaff, säger Fredrik.

7 Go Chip (Åke Svanstedt) gör comeback. Form?

8 Firewall S.C. (Roger Dahlin) fick ett perfekt läge i rygg på Goop. Min förhoppning är att han håller ledningen och att vi ligger i draget bakom, säger Roger.

9 Supersemlan (Ulf Ohlsson) har gjort det bra. Skulle det lösa sig från bakspåret är jag inte främmande för att hon dyker upp i striden, säger Svante Båth.

10 M.T.Beloved Sofie (Tommy Hanné) är på gång. Var dålig näst senast och blev åtgärdad efter det. Tror hon är bra mycket bättre nu. Platschans, säger Tommy.

11 Valentina Boko (Jorma Kontio) var fin senast efter lite vila. Spurtade bra till slut. Formen ska vara uppåt, säger Timo Nurmos.

12 Sweet Chilli Laday (Stefan Persson) har gått väldigt bra på slutet. Håller nog toppform. Det var synd på läget, säger Hasse Söderholm i Stefans stall.

2 160 meter

13 Miskos Incana (Åke Sundberg) är i full form. Behöver tur med loppet härifrån. Hon är stark och bra. Gör inte bort sig, säger Åke.

14 Dream Leader (Claes Svensson) har ovanliga förutsättningar men är egentligen ett huvud högre än de som står på start. Kan få ett offensivt upplägg. Ska räknas, säger Claes.

2 180 meter

15 Lotuschic (Erik adielson) berättar Stig H Johansson om i sin V64-krönika.

V64–5

1 Arnie’s Super Fly (Robert Bergh) är väldigt startsnabb. Det ser bra ut. Får han ledningen körs han där. Då ökar chanserna. Fin hemma i jobben, säger Martin Åkerlund hos Robert.

2 Bus Memphis (Ulf Ohlsson) ser allt bra ut med. Ska kunna ta sig iväg, så det ser bra ut. Kan han vara trea-fyra får vi vara nöjda. Även om han har varit bra är det tuffare uppgift nu. Det blir för svårt att vinna här, säger Lars Wikström.

3 Trustworthy Ås (Johnny Takter) fortsätter att vara i fin form. Med rätt lopp borde han räknas tidigt. Allt ser bra ut och han ska inte alls vara borta, säger Matti Nisonen som är lärling hos Kari Lähdekorpi.

4 Anke Boy (Roger N Olsson) har varit jäkligt fin på slutet. Fjärdespåret kanske inte är helt lyckat, ett svårt spår. Det gäller att få position i ett tufft lopp som det här. Han är inte sämre än de andra, säger Roger.

5 Terrible Trick (Erik Adielsson) ser pigg ut. Jag tror att formen håller i sig. Vi brukar inte starta så här tätt, men det blev så nu. Den här distansen är lite bättre än senast. Han kan vara tredje- eller fjärdehäst i mål kanske, säger Anders Parling.

6 Giant Light (Åke Svanstedt) är snabb ut och i fin form. Bra uppgift. Räkna med laddning från start.

7 King Forever (Johan Untersteiner) håller nyttig form. Brukar hänga med och plocka pengar i de här sammanhangen. Senast valde jag fel väg. Därav en nolla, säger Peter Untersteiner.

8 Västerbo Sailor (Daniel Olsson) känns jättefin. Håller bra form. Fick ett passande smygläge. Plats­chans om det flyter på lite, säger Kristin Persson.

9 Lord Stanley (Örjan Kihlström) gjorde ett bra lopp senast. Formmässigt ska han kunna ta några till slut. Är inte helt borta även om Arnie har en bättre chans med tanke på läget, säger Martin Åkerlund.

10 Lady Thiger (Håkan Eriksson) känns bra för dagen. Har gjort det bra varje gång men nu hade hon bakspår och det är voltstart. Det är minus båda två. Vi får smyga med och köra till slut så får vi se hur långt det räcker, säger Hockey.

11 B.B.S.Bigtrade (Jorma Kontio) fick ett jäkla skitspår. Formen är det inget fel på. Vi ska ha tur om vi ska vara med där framme. Men han går ju bra hästen. Att Jorma kör nu är ända ändringen, säger Björn Linder.

12 Simb Frizz (Jim Frick) är det bra med. Som vanligt. Inga konstigheter med formen. Det blir inga ändringar heller. Synd på läget. Han gick bra senast och vi hoppas ändå på att han ska ta lite pengar, säger Ninia Lindberg i Jims stall.

V64–6

1 Top Mac (Jorma Kontio) har fått ett lopp efter lång vila. Ska vara på gång. Han är inget träningslejon. Kanske läge att smyga i ett tufft lopp, säger Timo Nurmos.

2 Prestige (Mikael J Andersson) håller formen. Är snabb ut och ska köras från start. Skulle han få ledning har han chans att vara med i striden. Han är bra i spets, säger Christel Berntsson.

3 Chief Boy (Jim Frick) fick ett fint läge och är bra snabb ut. Jim laddar. 2 140 är i kortaste laget, men Jim brukar gasa på från start. Han är värd en outsidervarning, säger Ninia Lindberg.

4 Fortune Access (Johnny Takter) gjorde ett kanonlopp i första starten för oss. Gick riktigt fort sista 1 000. Var strålande. Nu är det hårdare emot men man kan räkna honom som en platschans. Behövs mer tur nu, säger Matti Nisonen.

5 Charles de Gaulle (Åke Svanstedt) var tveksam senast. Blev lite less. Är inte så dålig formmässigt, säger Martin Åkerlund.

6 Find Cowboyland (Kaj Widell) satt med allting kvar senast. Formen är helt på topp. Nu tar han spets. Från springspår och med voltstart är han mycket snabbare. Ska räknas, säger Marcus Lindgren.

7 STARTAR EJ8 Little Big Horn (Torbjörn Jansson) var ruskigt fin i sista jobbet. Men härifrån är det bra om han får pengar, säger Samuel Rehn.

9 Mac Kindley (Robert Bergh) är en väldigt stark och rejäl häst. Kapacitet har han för att vinna loppet, säger Martin Åkerlund.

10 Nicolas Cake (Stefan Persson) har fått en tuff uppgift. Det får bli till att jaga pengar. Hästen verkar bra i träningen, säger Hasse Söderholm i Stefans stall.

11 Go on Pale (Per Lennartsson) gick provlopp i förra veckan på bra sätt. Känns väldigt fin och smidig. Det är ett för hårt gäng. Matlapp, säger Matti Nisonen.

2 160 meter

12 Super Light (Jörgen Westholm) känns fin i träningen. Behöver lite tur för att det ska stämma till härifrån. Men med rätt lopp är han absolut med i segerstriden, säger Jörgen.

13 Garantido (Johnny B Karlsson) håller formen men står tufft inne i loppet. Jag är nöjd om han får pengar, säger Mats Remneby.

14 Hot Tub (Ulf Ohlsson) känns kraftigt uppåt jämfört med senast. Är banan fin drar vi av skorna. Det här är förberedelse inför Frankrike. Så han ska smygas med, säger Marcus Öhman.

15 Plantagenet (Erik Adielsson) och hans chanser läser ni om i Stig H Johanssons krönika.

Spetsstriden

V64-1: Between the Sheets vill försvara ledningen, men utmanas av snabba Elegance Kemp.

V64-2: Svårt, då de snabba hästarna fått luriga lägen. Kanske Hold’em No Limit trots allt.

V64-3: Eveliina Kemp är kvick första biten, men det är också J.T.Mulligan. Inledande kamp mellan dem.

V64-4: Early Launcher är snabb ut,men enligt Goop ska hon smygas. Därför är Dropdead Fancy hetast.

V64-5: Vänta er en dramatisk inledning mellan Arnie’s Super Fly och Giant Light.

V64-6: Många på intresselistan, till exempel Chief Boy, Find Cowboyland och Prestige.

Bästa spelet

I skrivande stund är Super Light (V64-6) endast streckad på sex procent! En av de bästa hästarna i loppet! Det är bara att tacka och ta emot. Det gör det i alla fall enkelt att rekommendera spel på honom. Det blev fel för hästen senast, men han är i bra form. Visst måste det lösa sig en del på vägen, men det måste det för Plantagenet (69 procent) också. Kom igen nu Jörgen, vi får bra betalt om du styr in honom igen!

Tvilling – 5 rader

Lopp 5:10 utgångshäst 1–5–4–6–9.