Takter om sina chanser

TRAV

Hemmakusken kör alla V75-lopp

Hemmakusken Johnny Takter kör i alla avdelninagr på V75 på Jägersro i dag.

Han har laddat med flera fina chanser och det skulle förvåna mycket om han går segerlös från banan.

Så här säger han själv till Kanal75:

– Det är en mycket fin häst och Petri Puro har alltid hästarna i bästa författning. Det finns mycket styrka i Commander Crowe och det här ska bli riktigt intressant.

Övriga chanser?

Beddinge Boy (V75-1) har ett dåligt utgångsläge och var dessutom väldigt seg senast. Känslan är att han är bäst i spets och jag måste ligga lågt.

Scoccos Finess (V75-2) var det ett bra tag sedan jag körde men mitt intryck är att det är en fin travare med fin form.

Skogans Joker (V75-3) gjorde en rejäl insats när han vann direkt efter vila senast. Han har absolut toppform och med rätt resa tror jag absolut att han kan vinna i dag igen.

Vanilla Sky (V75-5) är snabb så in i norden men ska hon räcka till vinst i dag krävs det lite hjälp på vägen.

Quantum Speedy (V75-6) gynnas av lång distans. Senast vann han ett enklare lopp men uppträdde stressat i starten och galoppen var inte långt borta. Därför måste jag ta det lugnt från start.

Sommelier (V75-7) har jag bara sett från sidan men senast såg han mycket mjuk och smidig ut. Det tolkar jag som att formen är bra.

Ska vara rädda

Så här berättar Petri Puro för Kanal75 om sina favorithästar som startar i dag på V75:

– Konkurrenterna ska vara rädda för Commander Crowe (V75-4). Sett till styrkan har jag aldrig haft någon av den här kalibern tidigare. Jag har aldrig lyckats köra honom trött och han har haft krafter kvar vid samtliga segrar.

Taktiken?

– Taktiken är upp till Johnny Takter men hästen trivs bäst utan rygg så det är möjligt att det blir ett tidigt avancemang. Trots att läget är dåligt måste jag tro på bra segerchans.

Vanilla Sky (V75-5) vann på V75 så sent som i lördags. Hur är det med henne efter det?

– Hon ser mjuk och fin ut efter det loppet. Hon är lite uppanmäld i dag men går bäst bakifrån och är hon med dem i sista sväng kan hon spurta till ny seger. Hon ska streckas.