Så ska läraren Karl chocka travspelarna

TRAV

Här är läraren som kan ta en V75-seger.

På lördag ska Karl Stolt, 40, chocka spelarna.

– Det blir svårt att vinna, han har en liten speed som vi får använda till slut, säger Stolt.

Karl Stolt är proffstränare på Åbytravet och har 35 hästar i träning. En stor del av hästarna på hans träningslista är skolhästar på Åby Travgymnasium där Stolt jobbar som lärare .På dagarna undervisar Stolt skolans elever i hästens utbildning, träning och hovvård. Efter jobbet åker han till stallet där han tränar sina egna hästar.

En av hästarna Stolt tränar själv är femårige P.A.Surprise som på lördag startar på V75. I den förra starten vann hästen ett lopp på Åbytravet och nu tar alltså tränaren upp kampen med de stora elefanterna på V75.

”Pengar som gäller”

Hästen startar i V75-6 med 100 000 kronor i förstapris. Ekipaget inleder från spår tio bakom startbilen men tränaren tror inte på någon större segerchans.

– Vi får se vad det blir av det här, men det ser ut som att det är pengar som gäller från det här läget. Han ska ha väldigt mycket tur för att segerstrida, säger Karl Stolt.

Vad säger du om de senaste insatserna?

– Han har gått ganska bra och det är en rätt så bra häst. Han har en liten speed till slut, men det går inte att runda sju hästar som är bra. Tar han sig förbi två-tre stycken får man vara nöjd.

Är det helt omöjligt att han kan skrällvinna?

– Ja det tror jag, han är bara ett streck för de som målar på.

Vem tror du vinner loppet?

– Det tror jag att Flemming Jensen gör med K.K.Logistic.

Hur är det att jobba med travets talanger på skolan?

– Det är roligt att jobba med ungdomarna. Det finns många som har potential, säger Karl Stolt till Trav365.