Tränaren: Hoppas han kan vara med i de stora loppen

TRAV

Sju snabba till...

...Jägersrotränaren Johan Lejon, som jagar 200 000 kronor med stallets stora talang Amour Rapide i Vårfavoriten (V64-1).

Amour Rapide blev trea i Svensk Uppfödningslöpning i fjol. Hur vill du sätta in honom bland landets treåringar?

– Det är svårt. Det kommer många hästar som jag inte känner till. Men det är klart man har förhoppningar att han ska kunna vara med i de stora loppen.

Han var i Frankrike och blev tvåa i ett lopp på Vincennes i senaste starten. Vad kan du berätta om den prestationen förutom att han tjänade 180 000 kronor?

– Det blev lite korkat...jag hade egentligen tänkt vinterträna honom, men sedan blev jag upplyst av Ludde (Kolgjini) och hans brorsa om det här loppet. Jag var inte alls inställd på det. Men det blev en katalysator och jag började titta på det där loppet och hur det sett ut några år tillbaka. Sedan bestämde jag mig att vi kunde åka och prova. Men jag fattade beslutet sent och hästen gick i tryckvagn så senast som 14 dagar före loppet. Men han fixade det bra. Extra kul att han visade att han kunde resa så långt.

Amour Rapide har inte startat på drygt tre månader. Hur är formen?

– Ska jag vara ärlig har jag ingen aning. Men jag körde 1.17 över 1 600 meter med honom för en vecka sedan på ett bra sätt. Allt har fungerat i vinter och han inte stått över några jobb.

Vad har du för förhoppningar i den här starten?

– Inga alls. Det känns som det är bäst för mig själv att tänka så. Jag har varit med så länge att jag vet att det krävs så lite för att det ska gå dåligt.

Gör du några ändringar som är viktiga att känna till som spelare?

– Ja, ny kusk i Björn Goop, men det står i programmet.

Hur ser det annars ut i stallet?

– Jag trodde för några månader att det bara skulle vara så där, jag har bara tolv hästar och hade gärna fått in några fler. Men både Escapology och Hotnight Crash fortsätter att visa framfötterna och dessutom har vi "Lilleman" (Dexieme Picsous) och det tycker jag är en skitbra häst.

Till sist: vad förväntar du dig av 2 010?

– Ingenting, egentligen. Men jag har sagt det förut, har man varit med en gång i kriteriet (Escapology 2007) då drömmer man ju om att vara med igen.

Lars-Ove Pettersson/Kanal75