Tränaren om favoriten: Tror inte att han vinner

Av: Patrik Fernlund, Minimedia

Publicerad:
Uppdaterad:
Björn Röcklinger.
Foto: ALN
Björn Röcklinger.

Han har ett av landets formstarkaste stall.

På onsdag startar Björn Röcklingers Roadshow som favorit under Solvallas jackpottomgång – men tränaren tror inte på sin häst.

– Jag tror inte att han vinner, han är favorit i fara, varnar Röcklinger.

34-årige Björn Röcklinger har inlett året succéartat. Röcklingers hästar har startat 64 gånger och vunnit 21 lopp. Det ger honom en segerprocent på smått fantastiska 33.

– Mina hästar har haft kanonform hela vintern och i början av våren. Jag hoppas det fortsätter ett tag till och att hästarna mår bra och tävlar vidare, säger Björn Röcklinger.

Hur kan året ha börjat så bra?

– Inte fan vet jag (skratt). Har man bra hästar och är en bra tränare så går det så här bra. Det är skitroligt att det går så här pass bra och det är roligare att jobba nu än andra år. Jag har samma hästar i träning men de har blivit ett år äldre.

Är du nöjd med hästmaterialet du har i stallet?

– Ja, det måste jag vara men målsättningen är att förbättra. För dagen har jag 40 hästar i träning och det är jag nöjd med, men vi strävar hela tiden efter att bli bättre.

”Behöver lopp i kroppen”

En häst som vunnit många lopp hos Björn Röcklinger är den femårige valacken Roadshow. Röcklingers häst vann fem lopp under fjolåret och när Solvalla kör V64 med jackpott på onsdag gör hästen årsdebebut. Roadshow har inte startat sedan i november och tränaren tror att det fattas en hel del innan toppformen infinner sig.

– Roadshow har inte startat på fem månader och han behöver lopp i kroppen. Han har skött vinterträningen bra och är mycket tränad. Men det är inte meningen att han ska vara i form nu och han behöver flera lopp innan han är i toppform. Jag ligger lågt och tror inte på vinstchans.

Favorit

Nu kan man tro att Röcklingers häst är lite streckad på V64 men faktum är att hästen i skrivande stund är klar favorit i V64-2. Ska man lyssna på Röcklinger så behöver man knappt strecka hans häst på kupongen denna jackpottomgång.

– Jag tror som sagt inte att han vinner. Det går fort nu och han har inte tempot i kroppen. Han ska inte vara favorit men samtidigt är jag ingen spelare, säger Björn Röcklinger.

Vad har du för mål med Roadshow under året?

– Tanken var ett tag att försöka få med honom i Harpers Hanovers men nu kom han igång för sent för att vara med där. Han har inte ens tjänat tillräckligt med pengar. Jag hoppas att han ska kunna tävla mycket och länge under året, säger Björn Röcklinger till Trav365.

Publicerad: