Bergh: Jag har två bra chanser

Foto: Robert Bergh.
TRAV

Robert Bergh är hetaste profilen inför dagens jackpott på V75.

Hemmatränaren har det väl förspänt och berättar om sina hetaste chanser.

– Jag vill varna för Conrads Epilog. Får jag ledningen kör jag där, säger Bergh som också rekommenderar spik för en annan av sina hästar.

Robert Bergh har haft ett riiktigt superår både som tränare och kusk.

Stallets hästar har sprungit in drygt 21 miljoner kronor vilket är nytt rekord. Han har fina framgångar i såväl Sverige som Frankrike där han även har en filial.

Inför dagens V75-tävlingar, där en ensam vinnare kan ta hem 55 miljoner kronor, har Robert Bergh det väl förspänt.

Han har sex hästar till start på V75, varav tre är streckfavoriter. Bergh informerar också om en viktig detalj gällande banunderlaget som kräver brodd i hästarnas bakskor.

– Alla mina V75-hästar har tävlat med brodd på slutet och fungerar bra på vinterbalans. De har nog lite fördel av det gentemot en del konkurrenter som inte har gått så i år, säger Robert Bergh.

Obesegrad duo

Vem är bästa chansen?

– Det är Wilma Såfin (V75-2). Hon är obesegrad hos mig och har varit jättebra i fyra raka segrar. Senast blev hon störd till galopp kort efter start och det var inte hennes fel. Hästen känns både stabil och snabb och har ett bra spår. Jag kommer att prova för ledningen och sedan hålla ett jämnt tempo. Hon har tagit förra loppet helt perfekt och det ser ut som en väldigt bra chans.

Näst bästa chansen?

– Det tycker jag faktiskt att Conrads Epilog (V75-3) är. Han var bra som tvåa bakom Rakas på vinterbalans senast och har fin form. Hästen har haft en del otur i V75 tidigare och antingen suttit fast eller kommit bort av andra orsaker. Han är väldigt kvick ut och får jag ledningen kommer jag att köra där. Då tror jag också att han kan vinna loppet.

”Staro en fidus”

Hur summerar du dina övriga hästar?

– Jag tycker att både Trotteur (V75-1) och Slevin Kelevra (V75-6) har bra chanser. De känns fina båda två men har sämre spår. Trotteur vann med krafter kvar senast och har tidigare visat att han duger på V75. Slevin Kelevra var riktigt bra vid segern senast och har utvecklats mycket. Tidigare fungerade han klart bäst när han var med där framme men nu går han även bakifrån.

Någon outsider?

– Staro Cold Carat (V75-7) kan vara en fidus. Han har varit bra en längre tid men haft oflyt i loppen. Senast vann han enkelt och fungerade bra med skor och broddar. Jag tycker inte att han är helt borta om det klaffar under vägen.

Michael Carlsson