Trav

Westholms superlöfte vann – tränaren lyrisk

Av: 

Minimedia

Patrik Fernlund

Tsar de Bruzeau utklassade sina motståndare.
Tsar de Bruzeau utklassade sina motståndare.

TRAV

Jörgen Westholm ser ut att ha en ny stjärna på gång.

Under fredagskvällen krossade treårige Tsar de Bruzeau sina motståndare och vann på en kanontid.

– Det är en mycket bra häst som kommer duga väldigt långt, säger Jörgen Westholm till Trav365.

Rommetränaren Jörgen Wetholm satsar hårt på Frankrike då han har en filial på träningsanläggningen Grosbois strax utanför Paris.

Satsningen har gett utdelning och under fredagskvällen vann hans jättelöfte Tsar de Bruzeau, tre år, ett lopp i Laval. Hästen, som gjorde sin andra start i karriären, fick en jobbig inledning men kunde efter 600 meter ta över ledningen och sedan blev segern totalt överlägsen.

Vann med 30 meter

Trots att Westholm fick press i omgångar framme i ledningen lämnade han motståndarna över upploppet och vann med cirka 30 meter på den fantastiska segertiden 1.16,9 över 2 875 meter med voltstart.

– Det är en mycket fin häst som inte var tom i mål. Han är väldigt rejäl och jag tror att han kommer bli som bäst nästa år eftersom han är så stor. Jag är övertygad om att han kommer duga bra på Vincennes i vinter och skötaren Sabine Kagebrandt har gjort ett bra jobb med hästen, säger Jörgen Westholm efter succén.

Segersäker

Sabine Kagebrandt, som tidigare skött Prix d'Amerique-vinnaren Gigant Neo, var säker på seger redan innan loppet. Så säker att hon lånade Stefan ”Tarzan” Melanders kamera för att fotografera sin ögonsten över upploppet.

Precis som hon trodde blev segern överlägsen och efter loppet var hon mycket lycklig.

– Det är en helt underbar häst som kommer bli bättre och bättre. Jag gillar honom skarpt och det kändes klart redan innan loppet. Jag vet hur bra han är och det ska bli spännande att följa honom.

– Dessutom är han grymt snygg och det är inget minus, säger Kagebrandt till Trav365.

Segern var värd 5 500 euro.

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!