Travtränaren: Jag är väldigt ledsen

TRAV

Amatörtränaren Mikael Kärrstrand förlorade sin häst Fourth Edition i den tragiska branden i Kungsbacka.

Sent i natt fick han samtalet att hela stallet stod i lågor.

– Jag är väldigt ledsen ska jag erkänna. Min häst är död och kommer aldrig mer att springa, säger han.

Sent på tisdagskvällen kom larmet om branden på Asserdal gård i Kungsbacka utanför Göteborg. När räddningstjänsten kom till platsen var byggnaden helt övertänd.

På gården har flera framgångsrika travtränare som Olle Goop, Per-Olof Pettersson, Christina Medin haft sina hästar. Nu hyr både privatpersoner och travtränare in sig i stallet.

Brann inne

Enligt räddningstjänsten fanns det totalt 27 hästar i stallet. 16 av dem ska ha brunnit inne. De hästar som undkom elden lyckades ta sig ut på egen hand.

Amatörtränaren Mikael Kärrstrand var en dem som hade sin häst i stallet. Han fick ett samtal om branden sent på tisdagskvällen.

– Jag var där efter 20 minuter. Men då var det över. Jag har två hästar på gården, det ena hästen stod i stallet som klarade sig helt. Det andra stallet blev en parkeringsplats och där hade jag min andra häst, berättar han.

Trav- och ridhästar

Hans travhäst Fourth Edition, gick inte att rädda, utan brann inne.

– En sådan märklig lukt har jag aldrig känt. Det var en blandning av stekt hästkött och kraftig brandlukt. Det var inte bara travhästar i byggnaden utan det var ridhästar också.

Trots det tunga beskedet var han på jobbet på Åbytravet under onsdagen.

– Jag är väldigt ledsen ska jag erkänna. Min häst är död och kommer aldrig mer att springa. Hon var inte lovande, men man fäster sig vid djuren. Jag är inte så hård, säger han.

– Det här önskar man inte ens sin värsta ovän.

Vad som orsakade branden är ännu oklart.

– Jag försökte fråga brandmännen, men de kunde inte svara på det.

Ovanpå stallet fanns det flera lägenheter som förstördes i branden, men inga människor ska ha skadats.