”Mosar ner allting – V75-spiken är grym”

Sportbladets Tidiga V75-tanke: Micke Korhonens tipsettor, skrällar och motbud till V75 på Solvalla, lördagen den 25 maj

Uppdaterad 2024-05-24 | Publicerad 2024-05-20

Alessandro Gocciadoro och Zeudi Amg spikas på V75 lördag.

Elitloppshelgen är här och V75 körs på Solvalla på lördag.

V75-omgången har spelstopp lördag 25 maj klockan 15.00.

Här är Sportbladets Tidiga V75-tanke med Micke Korhonen.

Ni får:

Tipsettorna

Mot- och skrällbuden

Rankning lopp för lopp

Bästa spikarna och skrällarna

Tidiga V75-systemetHär ryggar du Sportbladets V75-system:


ANNONS: V75 på lördag. Här kan du haka på systemet ”Sportbladets Tidiga V75-tanke”. Spelstopp: 15.00. [Extern länk]


Micke Korhonens V75-tips:

Omgångens spikar

Förra veckan lyckades man med konststycket att ha de sju vinnarna rankade på sammanlagt 18 rader (nio kronor) – och ändå ”bara” få sex rätt när sjuan gav drygt hundra lax. Surt, sa räven. Förhoppningsvis är det ett tecken på att tipsformen är i antågande och vad är då bättre än att ta revansch under årets sportsliga höjdpunkt?

Alessandro Gocciadoro älskar den här årstiden och jag går all in på den fantastiske yrkesmannen när det på lördag bjuds V75-finaler.

8 Zeudi Amg (V75-1) vann den här tävlingsdagen i fjol och trots spår åtta tror jag att hon mosar ner allt under slutvarvet. Hästen är grym!

Jag spikade nästan Alessandros 1 Eolo Wise L. (V75-2) men hans 1 Dany Capar (V75-6) är ett säkrare kort. Toppchans att leda runt om.

Tidiga dragen

Jag gillar 9 Without a Doubt (V75-3) som knappast kommer att tillhöra de mer betrodda från ett bakspår. Hästen är dock speedig med rätt resa och har två startraketer att rygga den första biten. Hårt tempo är att vänta och med minsta lilla klaff kan skrällen vara ett faktum. Senast höll Without a Doubt jämna steg med topphästar som Extreme och Four Guys Dream.

15 Olga Utca (V75-4) är en hedersmärr. Hon brottas visserligen med ett kasst utgångsläge men är van att möta betydligt tuffare sällskap än detta. Blir det bara inte för långt fram när attacken sätts in så kommer hon att äta upp en efter en av konkurrenterna över upploppet.

Harper Hanovers lopp ser stjärnduon 11 Izoard Vadaquais och 15 High on Pepper i huvudrollerna. Jag vill ändå plocka med ytterligare en spännande trio. Ska man lyfta fram någon av dessa i skrällkategorin så blir det 6 Swish the Cash (V75-7) där det aviseras skoryck för allra första gången. Pappa ”Ludde” vann loppet 2004 och 2018. Kan det vara sonens tur i år?

Tidiga V75-systemet

Avd 1: 8 Zeudi Amg (1–7)

Avd 2: 1–6–12 (5–7)

Avd 3: 1–7–10–2–3–9 (11–8)

Avd 4: 6–15–13–5–1–9 (3–14)

Avd 5: 2–1–7–5 (3–6)

Avd 6: 1 Dany Capar (3–5)

Avd 7: 11–15–1–13–6 (14–2)

2 160 rader/1 080 kr

DD-systemet

DD-1: 1 Dany Capar

DD-2: 11–15–1–13–6

5 rader


Här ryggar du Sportbladets V75-system:


ANNONS: V75 på lördag. Här kan du haka på systemet ”Sportbladets Tidiga V75-tanke”. Spelstopp: 15.00. [Extern länk]


V75–1


Tipsettan

Mycket fint stolopp som i fjol vanns av Zeudi Amg trots galopp på vägen. Gocciadoros kanon var mäktig att skåda då och är med även i år. Spår åtta öppnade dock upp loppet och frågan är var hon hamnar? Kanske spelar det ingen större roll med tanke på vad hon visade i gulddivisionen den 29 juli i fjol? Trots tredjespår hela loppet var hon ensam på plan, och stod för det årets kanske vassaste insats av ett sto (eller hingst för den delen). Årsdebuten klarade hon av på ett bra sätt, även om det kanske inte var någon toppform redan då. Räkna dock med en vassare insats nu. Alessandro kör till så fort krutröken lagt sig och häst mot häst finns det ingen i detta fält som matchar Zeudi Amg. Tänkbar spik.


Motbud

Felicia Zet var inte långt efter min tipsetta vid deras senaste möte och från bricka ett står det spets utskrivet i programmet. Hon är mycket snabb ut och verkar vara i mycket bra slag för dagen. Säljer sig dyrt. Betting Pacer är en flygmaskin som näst senast vann på en 1.09-tid över den aktuella distansen. Senast forcerades hon för mycket i starten i Finlandia Ajo och galopperade hejdlöst. Taktiken från spår sju med flera startsnabba invändigt? Slutar långt framme oavsett.


Skrällbud

Jennifer Sisu hade med lite klaff kunnat vinna både Breeders Crown, Derbystoet och Stochampionatet i fjol. Gör nu spännande årsdebut och är snabb ut.


Spetsstrid

Det blir inte lätt att ta en längd på Felicia Zet.


! Statistikvinnaren

Zeudi Amg.

Vår rankning

8 Zeudi Amg

1 Felicia Zet

7 Betting Pacer

3 Jennifer Sisu

5 Mellby Korall

2 Aurelia Express

10 Illusion Jipad

9 Harper D.K.

4 Xerava C.D.

6 J.J.Another Vinn

V75–2


Tipsettan

Högklassig final! Efter spårlottningen förordar jag Eolo Wise L. som tipsetta. Gocciadoros talang är obesegrad felfri i år och öppnade senast pilsnabbt. Trots en vass öppning, samt att hästen låg på en del, var det spel mot ett mål. Visst, motståndet är ett helt annat nu på lördag men något säger mig att Alessandros fyraåring kommer att kuta riktigt fort på barfotabalans.


Motbud

Lexus B.R. har inlett karriären strålande och vunnit sju av sina åtta första starter. Kusken lär testa vad som går från start men att ta en längd på min etta blir nog tufft. Oavsett upplägg är hästen med på målfotot. Antognoni är en talang utöver det vanliga. Senast drog han motståndet sönder och samman. Läget nu? Emerald Island besitter härliga fartresurser. Kingen Mearas blir giftig utan inledande vingel från spår sju.


Skrällbud

Zaire Heldia ser ut som en riktigt fin häst. Bevakas.


Spetsstrid

Jag bygger tipset på att Eolo Wise L. håller ut nr 6.


! Statistikvinnaren

Lexus B.R..

Vår rankning

1 Eolo Wise L.

6 Lexus B.R.

12 Antognoni

5 Emerald Island

7 Kingen Mearas

10 Zaire Heldia

9 Earnest

11 Spike M.M.

3 Frodo de Castella

4 Gibraltar

8 Coin Master

2 Black Mountain

V75–3


Tipsettan

Triton har haft innerspår bakom bilen vid två tillfällen och då inte varit nära någon ledning. Han har dock med åren blivit något av en startraket och flög till spets från dåligt spår för tre starter sedan. Visar han upp samma takter på lördag bör det bli spets, trots flera startkatapulter utvändigt. Hästen är dock ojämn och heller inte att lita på till hundra procent. Gardera.


Motbud

Jerka Sting var ljuvlig att skåda senast då han lämnade konkurrenterna långt bakom sig. Han gör sina bästa lopp i ledningen (sju av åtta i den positionen) men når väl inte dit nu från spår sju? I nuvarande slag blir jag dock inte förvånad om han vinner denna svala silverfinal från dödens. Combat Fighter är speedig som få. Spets eller rygg ledaren nu? Winterburn är en underbar krigare. Kan krossa allt under slutvarvet.


Skrällbud

Passa Crown Wise As och Without a Doubt!


Spetsstrid

Triton är min favorit men utmanas av flera.


! Statistikvinnaren

Jerka Sting.

Vår rankning

1 Triton

7 Jerka Sting

10 Winterburn

2 Combat Fighter

3 Crown Wise As

9 Without a Doubt

11 Global Dancer

8 Xanthis Hilton

6 Maybach W.F.

4 King of Djazz

5 Amazing Player

12 Larry Wood


Här ryggar du Sportbladets V75-system:


ANNONS: V75 på lördag. Här kan du haka på systemet ”Sportbladets Tidiga V75-tanke”. Spelstopp: 15.00. [Extern länk]


V75–4


Tipsettan

Urbina Southwind är obesegrad med biken.


Motbud

Olga Utca möter ett passande motstånd. Kashmina B.R. vann på topptid senast. Mellby Lion är obesegrad i spets. Mi Amore Bros har prima styrka.


Skrällbud

Dutchess Sun.


Spetsstrid

Nr 1, 3, 5 och 6 gör upp. Fördel Honey Dun Girl.


! Statistikvinnaren

Mellby Lion.

Vår rankning

6 Urbina Southwind

15 Olga Utca

13 Kasmina B.R.

5 Dutchess Sun

1 Mellby Lion

9 Mi Amore Bros

3 Honey Dun Girl

14 Collier I.T.

11 Bold Face

10 Ziva

8 Vilja T.Y.C.

7 Nycora

12 Capiroska Font

2 Bonnie Wibb

4 Dino Cream

V75–5


Tipsettan

Portofino verkar ha blommat ut i år och har sett närmast oslagbar ut vid årets båda vinster. Spår två är bästa möjliga och felfri blir han inte lätt att stå emot, trots att det åter luktar dödens lång väg. Hur klarar denne tidigare så osäkre krabat oljudet från den månghövdade publiken på Solvalla? Galopp eller vinst?


Motbud

Wall of Moni har vunnit hälften av karriärens 18 starter och får nu självaste Örjan Kihlström i sulkyn. Senast laddades inte hästen en meter från start men har tidigare visat att han kan dra iväg fint. Spets eller rygg ledaren här? Wishful Order galopperade dubbelt senast. Besitter enorma fartresurser för klassen och får en ny chans. Mellby Knekt fick regelrätt spö av Portofino senast men nu blir det debut med amerikansk sulky. Han besitter härliga fartresurser.


Skrällbud

Need’em känns småspännande om spets nås.


Spetsstrid

Wall of Moni försöker hålla ut nr 3, 5 och 6.


! Statistikvinnaren

Wall of Moni.

Vår rankning

2 Portofino

1 Wall of Moni

7 Wishful Order

5 Mellby Knekt

3 Need’em

6 The Flying Eagle

9 Maserati Hall

4 Joint Chief

12 Olympic Winner

11 Charron

10 Kapten Nemo

8 The Great Kemp

V75–6


Tipsettan

Lördagen kan bli en stor dag för Alessandro Gocciadoro. För tredje gången rankar jag honom överst på V75, nu med Dany Capar som kan ha vunnit loppet redan i spårlottningen. I Sverige-debuten senast öppnade han visslande från spår åtta och imponerade sedan stort från ledningen. Normalt sett tar ingen en längd på Dany och mycket tyder på att kusken sedan får bestämma efter behag. Toppchans, så klart. Jag spikar.


Motbud

Never Mind’em skojar man dock inte med i första taget. Han ser ut som en blivande stjärna och lekte även han med motståndet i sin senaste start. Redéns vassaste bidrag i loppet sitter bra till direkt och ger min etta en match! Riet Hazelaar är en flygmaskin. Wäjersten har fått en härlig snurr på henne och hon duger fint även här. In Love Mearas vid klaff?


Skrällbud

Pingis stod för en femstjärnig insats senast.


Spetsstrid

Dany Capar är pilsnabb ut. Nr 3 och 5 utmanar.


! Statistikvinnaren

Dany Capar.

Vår rankning

1 Dany Capar

3 Never Mind’em

5 Riet Hazelaar

6 In Love Mearas

7 Pingis

10 Celiaz

2 Kendall Jackson

4 Illfindmywayhome

9 Bold Request

8 Denco’s Galliano

12 Icon Mearas

11 Danilo H.B.

V75–7


Tipsettan

Franske stjärnan Izoard Vedaquais dansade fram på barfotabalans senast. Voltstart?


Motbud

High on Pepper var smällfin senast. Barfota nu! Samma gäller för Keep Gamble. Gamin Jaba är på gång!


Skrällbud

Swish the Cash.


Spetsstrid

Keep Gamble försöker hålla ut nr 2, 6 och 7.


! Statistikvinnaren

High on Pepper.

Vår rankning

11 Izoard Vedaquais

15 High on Pepper

1 Keep Gamble

13 Gamin Jaba

6 Swish the Cash

14 S.I.P.

2 Leroy Boko

7 Orlando Young

8 Working Class Hero

9 Global Dubhe

12 Horchestro

3 Striking Eagle

5 Cosmico Polare

4 Lady Silver

10 Bolt Kronos


Här ryggar du Sportbladets V75-system:


ANNONS: V75 på lördag. Här kan du haka på systemet ”Sportbladets Tidiga V75-tanke”. Spelstopp: 15.00. [Extern länk]


Följ ämnen i artikeln