Fint intryck senast – hästen spikas på DD

Expertens DD-tips – onsdagen den 14 april från Åby och Solvalla

Publicerad:
Sportbladets Per Nicklasson tippar Dagens Dubbel.
Foto: TR BILD
Sportbladets Per Nicklasson tippar Dagens Dubbel.

TRAV

Här är Sportbladets Dagens Dubbel-tips till kvällens lopp på Åby och Solvalla, onsdagen den 14 april.

Spelstopp DD 21.40

TV12 20.00

ATG Live 18.00


ANNONS: Vill du andelsspela med Sportbladets experter? Nu finns chansen på V64, V86, V75 och GS75 – här kan du gå med i laget. [Extern länk]


DD-1

Rankning: 4–9–12–2–3–5–7–8–10–1–12

Kommentar: Harper Seabrook är en sådan häst som mycket väl skulle kunna blomma ut till något mer än vad han är idag. Men hittills i karriären har det varit upp och ner. Mycket fin intryck senast dock. Låt vara i enkelt gäng. Men det ska bli spännande att se om han kan följa upp den insatsen med ny lika fin. Durello såg toppfin ut i början på året. Inför det här loppet har han varit struken och det gör honom lite svårbedömd. Dominic Wibb är också svårbedömd, på grund av att han blandar och ger. Men högstanivån är mycket hög för klassen. O.M.Faststeep tar antingen ledningen eller får rygg på ledaren?

DD-2

Rankning: 2–10–8–3–9–6–1–7–4–5

Kommentar: Joseph Boko fick en snäll resa senast och fick gå i mål med krafter kvar. Det kan ha varit precis vad han behövde efter två aningen tveksamma insatser dessförinnan. Han kan öppna men även om han inte laddas är han närmast garanterad en fin resa från sitt andraspår bakom bilen. The Bald Eagle ser ut att ha hittat en växel till den här säsongen, från en redan hög nivå i fjol. Go West Young Man är en häst vi är svaga för. Men den här gången kan utgångsläget bli det som fäller honom. Det här är ett lopp där vi inte kan avfärda någon men svårt att spela med alla på en DD-lapp och få bra nettobetalt. Därför chansar vi med spik på Joseph Boko, mycket i kraft av det fina läget.

DD-systemet – 1 rad

DD-1: 4 Harper Seabrook.

DD-2: 2 Joseph Boko.

Vem tar spets?

DD-1: O.M.Fastseep är troligen snabbast. Körs i spets eller överlåter till Harper Seabrook om han är framme tidigt.

DD-2: Riptide R.D. och Lass Revenue är de startsnabbaste hästarna, men invändigt är det inte otänkbart att Joseph Boko kan hålla ut dom. Om han laddas.

! Statistikvinnarna

DD-1: Dominic Wibb.

DD-2: Rajah Silvio.

Publicerad:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!