Mejla

Micke Nybrink

Vår tidiga jultomte – kör den givna spiken

Nybrinks V75-analys lopp för lopp • Systemet • Tre bästa • Onsdagen den 23 december på Mantorp

Erik Adielsson och Eros Zola spikas på V75.
Erik Adielsson och Eros Zola spikas på V75.

TRAV

Uppesittare med V75, dan före dopparedan.

Vem blir vår tidiga jultomte?

Erik Adielsson så klart, han kör den givna, danska spiken.

Omgångens dunderdrag startar i V75-2, Widell anfaller när de andra är klara.

MISSA INTE: Senaste avsnittet av V75-podden ”Spets & Slut” i spelaren nedan.


ANNONS: Här ryggar du Sportbladet-experternas andelssystem på V75. [Extern länk]


V75-1: Lång distans och en handfull ganska bra hästar, fem markeringar borde göra jobbet. Marschall Match blev av med ledningen på V75 senast, i Sverigedebuten. Sedan satt han där hela vägen, bakom Rossi Palema och över upploppet joggade han
i ryggar som fastlåst.

Här är han spetsfavorit och näst senast vann han ett långlopp hemma i Finland från ledningen. Bra chans men ingen spik.

Hierro Boko måste ni titta på, den senaste starten. Han blåser runt och förbi över sista långsidan och vinner överlägset efter en strålande långspurt. Trots läget är Hierro glödhet. Hanna Lähdekorpi har full snurr på stallet och kör som en gudinna. 

Passa även Monfalcone som inte fick chansen på V75 senast och tävlar bra med skor. Läget är perfekt, han kan inte undgå en fin resa. 

All Star i ny, spännande Dragster-regi och talangen Sign Me Up Too är givna på systemet som skrällbud. 

Loppets givna drag – chansspikar

V75-2: Kort distans där flera start-snabba hästar har bra spår, vi kan räkna med full gas direkt. Das Auto, Homeland Pellini, Alesso och Dakar Brodde har de innersta spåren och gör upp om ledningen. Risken finns att det går för fort och då kommer hästar som Ole, Cassius Ima och Nothinglike Malena in i matchen.

Mest spänd är jag på Nothinglike Malena som varit riktigt bra i två raka, bättre än någonsin och definitivt tillräckligt bra för att bomba ner det här gänget om hon får hjälp med farthållningen första halvan av loppet. 

Näst senast åkte hon fram i dödens 900 kvar och försvann till överlägsen vinst.
Senast avgjorde hon med en gäspning från andra ytter efter attack genom sista kurvan. Kaj Widell kan hästen, hon gick bra med skor senast och det här är loppets givna drag och min chansspik i omgången.

V75-3: Ett ojämnt lopp över tre varv där hästarna på dubbla tillägg står i en klass för sig. Global Warrior och Dominic Wibb möttes på V86 senast. Båda fick stryk en smygkörd Love Håleryd men bjöd på starka prestationer. Warrior visade sig klara sig bra med skor (det skreks om stort minus innan) och stretade emot duktigt i ledningen medan Dominic avslutade snyggt i spåren sista 900. De är givna segerbud nu. 

Jag vill också lyfta fram Digital Crunch som går bra hela tiden och gynnas av distansen samt G.R.J.’s Wolverine som tappade massor på galopp efter 100 meter senast men reparerade som ett jehu. Kolla gärna på det loppet, han blir inte så himla mycket spelad. 

Tar med ett roligt motbud

V75-4: Milles Goofy är favorit och det är helt i sin ordning. Han kommer med tre raka vinster från ledningen och ger ett härligt, flegmatiskt intryck. Så fort man tror att han börjar tröttna ber kusken om lite mer och då älgar han bara ifrån. 

Spår ett, voltstart och Calle Jepson borde innebära bra chans till spets och slut. Ni som spikar är inte komplett galna, snarare logiska och med oddsen på er sida. 

Jag väljer ändå att ta med ett kul motbud i Amazing Moment som jag fastnat för i arkivkollen. Senast tog han ledningen i första kurvan och var helt överlägsen in mot mål. Hittade flera fina prestationer, se gärna hans lopp på Solvalla den 7 oktober när han spurtar jättebra bakom två rena kanoner. 

Finliraren Erik Adielsson kör men jag anar ändå att spelprocenten blir alldeles för låg. 

V75-5: 1 640 auto och spännande uppgift för Bacchus L.I. som kommer från en raketspurt över open stretch på V75 och har innerspår bakom bilen med startsnabb kusk. Problemet är att hästen inte är lika kvick och Symphonic Lincoln på utsidan är väldigt startsnabb. Strul eller drömresa?

Big Shot är en tuffing som kördes frami dödens efter ett varv senast och slog sig till vinst över upploppet. Self Explosive var också stark senast, dödens i ruskväder och ändå med i segerstriden länge. Han backar inte en tum eftersom han är bäst med tätkänning. 

Varning för Felix Am som drog upp spurten från hopplöst köläge senast och fullföljde strålande med bra fart ända hem. 

Problemet är i goda händer

V75-6: Lurigt, bra ston och inte läge att peta för mycket. Velegance blir kanske favorit? Hon går bra hela tiden, är Peter Untersteiners val och har förmågan att alltid spurta bra, oavsett motstånd. Senast mötte hon övermakten i form av Chicharita på V75. Förra vintern vann hon på V75 med skorna på.

Veiled ser ohyggligt formstark ut just nu, vinsten senast var ren uppvisning efter att ha blåst till ledningen 1 500 kvar. Hon bara ångande ifrån. 

Och hur bra var inte Havana Boko efter startgaloppen på V86 senast. Släng gärna ett getöga på det loppet och friska upp minnet. Tränaren i stort sett lovade vinst och var inte snett ute. 

V75-7: Det är ingen enkel uppgift för Eros Zola men jag ger honom ändå 50 procents chans att fixa den. Vilket får duga, hitta en bättre spik om ni kan. Senast var han i alla fall otroligt bra när han började med 1.09,9 första 1 000 i dödens och därefter gled undan till vinst. 

Körande Adielsson får improvisera och trolla lite, jag inser det, men det känns ändå som problemet är i goda händer. Gör din grej, Erik, vi tror på dig. Och god jul.


ANNONS: Här ryggar du Sportbladet-experternas andelssystem på V75. [Extern länk]


Nybrinks tre bästa:


1. 7 Hierro Boko (Mantorp, V75-1)

Toppbra senast, flög förbi. Måste ses med chans.


2. 10 Nothinglike Malena (Mantorp, V75-2)

Riktigt bra i två raka. Får högt tempo. Juldraget.


3. 2 Amazing Moment (Mantorp, V75-4)

Glänste så smått senast. Fin häst. Roliga rysaren.

Micke Nybrinks V75-system

V75-1: 7–5–1–8–2 (res 10–6)

V75-2: 10 Nothinglike Malena (res 9–1)

V75-3: 14–12–13–10 (res 6–2)

V75-4: 1–2 (res 4–7)

V75-5: 6–9–3–1–8 (res 5–2)

V75-6: Alla utom 10 och 12 (res 12–10)

V75-7: 8 Eros Zola (res 12–6) 

2 000 rader/1 000 kronor

Av: 

Micke Nybrink

Publisert:

LÄS VIDARE

V75-TIPSET: Imponerande form – mitt spikval på V75

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

V75-tips

V75-tips

V75

Micke Nybrink

Hästar

Trav