Skrev fel häst – vann 1,5 miljoner kronor

Pensionärens galna lyckodrag: ”Ingen aning att jag hade vunnit”

Av: Andreas Örtengren

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: MALIN ALBINSSON/TR BILD
Cyber Lane och Johan Untersteiner vann V75–5, Top 7-loppet.

Småspelaren satsade 16 kronor på Top 7 – men råkade skriva fel häst på kupongen.

Det var en miss som skulle visa sig bli ett galet lyckodrag. Kupongen blev värd över 1,5 miljoner kronor.

– Jag skulle haft favoriten som tvåa i loppet. Jag hade ingen aning att jag vunnit, säger miljonvinnaren till Trav365.


ANNONS: Nu kan du ta rygg på Sportbladet-experternas andelssystem på V86, V75 och GS75. Här går du med i andelslaget. [Extern länk]


Under lördagen avgjordes V75 från Färjestad i Karlstad. På Top 7-spelet, V75-5, där det gäller att hitta de sju främsta hästarna i mål i rätt ordningsföljd, blev det miljonutdelning.

På förhand såg det mesta ut att handla om spetskanonen Gigant Invalley från sitt innerspår och Pasi Aikios Derbyvinnare från 2018, Who’s Who.

Galopp för favoriten

Men loppet blev inte som de flesta experter hade tänkt sig då Who’s Who tidigt galopperade och den norske andrahandsfavoriten hade en sämre dag på jobbet.

I stället skulle det mesta i stället handla om en annan vinnare av Svenskt Travderby (2017) – Cyber Lane med Johan Untersteiner i vagnen.

Den sjuårige valacken exploderade till ledning från sitt tråkiga åttondespår och lämnade de andra med tjugo meter över Färjestads korta upplopp.

”Har haft koll på honom”

Top 7-raden skulle visa sig bli ytterst svårlöst – där det bara fanns ett vinnande system i landet.

En småspelare från mellan-Sverige satsade 16 kronor och prickade in alla rätt. Vinsten blev 1,5 miljoner kronor.

– Jag trodde mycket på Cyber Lane och streckade honom som etta på min lapp. Jag har haft koll på honom och trodde han skulle vara bra nu och så var ju också fallet. Jag brukar ofta titta på formkurvor och försöka hitta hästar som är på gång, säger den nyblivne miljonären till Trav365.

Mannen hade även en stor portion tur just vid det här speltillfället.

– Jag skulle faktiskt haft favoriten Who’s Who som tvåa men råkade skriva fel. Jag hade ingen aning om att jag vunnit först men sen när jag skulle logga in på mitt ATG-konto för att se om det fanns pengar kvar till ytterligare ett spel, så stod det att jag hade över 1,5 miljoner kronor.


ANNONS: Nu kan du ta rygg på Sportbladet-experternas andelssystem på V86, V75 och GS75. Här går du med i andelslaget. [Extern länk]


”Ska vara försiktig med pengar”

Vad tänkte du när du såg det nya saldot?

– Jag började kolla Top 7-kupongen och rätta den och då insåg jag ju att det var på den jag hade vunnit och att jag faktiskt hade skrivit fel.

Den nyblivne miljonären är en travintresserad pensionär som regelbundet följer travsporten.

Trots det sjusiffriga beloppet på kontot så tar han uppståndelsen med ro.

– Jag har ju varit med länge och det här är väl egentligen inte något som gör att jag kommer förändra mitt liv. Jag brukar sätta in 300 kronor på mitt konto några gånger i veckan och spela mindre system. Jag har aldrig varit i närheten av att vinna så här stort.

Vad ska du göra för pengarna?

– Jag är van att man ska vara försiktig med sina pengar men jag har barn och barnbarn som säkert kommer att få en del. Dessutom har jag tidigare tittat på en sommarstuga. Kanske kan det bli aktuellt att köpa den nu.


ANNONS: Nu kan du ta rygg på Sportbladet-experternas andelssystem på V86, V75 och GS75. Här går du med i andelslaget. [Extern länk]


Publicerad:

LÄS VIDARE