”En toppchans att ta hem Copenhagen Cup”

Carlsson synar lopp för lopp på V75 från Charlottenlund • Söndagen den 16 maj

Cyber Lane vinner Copenhagen Cup i dag, enligt Sportbladets expert Michael Carlsson. Här är V75-tipsen till Charlottenlund.
Cyber Lane vinner Copenhagen Cup i dag, enligt Sportbladets expert Michael Carlsson. Här är V75-tipsen till Charlottenlund.

Han vann Copenhagen Cup 2019 och var tvåa 2019.

Nu är det dags för en ny seger för Cyber Lane i det danska storloppet på vägen mot Elitloppet.

I övrigt är det en öppen, högklassig och spelstiumlerande V75-omgång som bjuds på gemytliga Charlottenlund i Kongens By.


ANNONS: Här kan du rygga Sportbladet-experternas andelssystem på V75 i dag. [Extern länk]


V75-1

Josef Franzl kan mycket väl inleda omgången då han kommer med sin vinnarhäst Ol Dono Lengai. Han gjorde tre starter i Sverige i fjol och det blev två segrar, varav en i V75, samt ett andrapris. Han årsdebuterade i Berlin på bästa sätt senast och vann enkelt från ledningen över 2500 meter. Det är en stor häst och femtespår kanske inte är helt lyckat i volten men felfri lär det nog vara en bra chans. Men fältets bästa häst är väl ändå Vagabond Bi som har gjort det fantastiskt bra hos David Persson. Har tävlat i Gulddivisionen på slutet och senast spände man bågen i ett uttagningslopp till Paralympiatravet men då blev det galopp. Nu kliver hästen ner i klass och möter enklare motstånd, men dubbla tillägg vilket lär innebära en hel del spår på vägen, är alltid respektingivande. Apapmand står också längst bak men är en bra häst i fin form som spurtade bra som tvåa bakom Emoji senast. Dortmund vann V75 på Jägersro i fjol höstas och är på väg mot toppformen nu igen med två lopp i kroppen och senast avslutade han bra som tvåa. Har visat att han trivs över långa distanser och vunnit över tre varv. Payet D.E. är en värd en varning då han har mött tuffa hästar i V75 och förstärks nu av Stefan Persson i sulkyn. 

V75-2

C D är tillbaka i Danmark efter en sejour hos Jean-Michel Bazire där hon har gjort flera bra lopp och vunnit i Frankrike. Det blev dock galopp i de två senaste starterna och stoet är lite svårbedömd när hon nu ska göra en start innan det blir semester och sikte mot en ny Frankrike-sejour i höst och vinter. Möter bra hästar här men det har hon även gjort i Frankrike och ska givetvis räknas från ett perfekt läge. Ultra Bright vann det här loppet i fjol på Charlottenlund och Fredrik Perssons åttaåriga märr är stil going strong. I fjol vann hon från ledningen för Björn Goop men nu är det bakspår. Men att formen sitter där visade hon med allt tydlighet när hon rundade konkurrenterna och vann V75 från dubbla tillägg senast. Virginia Grif har inte alls fått till det i årets fyra starter och svikit. Senast blev det galopp efter 200 meter utvändigt om ledaren och Gocciadors hästar är svåra att räkna på. Men hon har tidigare tävlat bra i Sverige och i Finland och kapacitet finns att vinna det här loppet. Felfri är hon snabb ut och då kan det vara spets och slut. Eenymeenyminymoe vann fem lopp på tio starter i fjol och var jättefin vid segern från dödens näst senast. Svårbedömt var hon hamnar från innerspåret och kan knappast hålla ledningen därifrån.

V75-3

Fjolårets elitloppsvinnare Cokstile är tillbaka och gör nu comeback efter ett långt uppehåll. Han har inte startat sedan han vann i Turin den 20 september förra året och har haft en liten skada samt tjänstgjort i aveln. Nu rapporteras hästen väl förberedd och har bland annat gått ett banjobb där han har avslutat sista 1000 metrarna efter 1.13. Kretsen kring stjärnan torde ha siktet inställt på att försöka försvara segern i Elitloppet om två veckor och då bör han förstås vinna det här. Han är snabb ut och lär siktas mot ledningen. Har dessutom blivit nedstruken två spår i banan och det borde naturligtvis vara en toppchans. Skulle det dock vara alltför mycket ringrost finns det framförallt ett motbud. Franske Digne Et Droit sprang senast 1.10,4 som trea och var före stjärnhästar som Bahia Quesnot och Etonnant. Eventuellt kan det också bli tal om barfota runt om till den här starten om banan är bra och jag dubblar systemet med honom.

V75-4

Italienske Bengurion Jet blir storfavorit och kan såklart vara ett spikförslag. Han imponerade stort vid en helt överlägsen seger senast. Hästen kunde inte hålla ledningen från innerspåret bakom bilen men kördes till täten efter en bit och drog bara ifrån konkurrenterna. Segertiden blev 1.12,7 över medeldistans och det såg ut att finnas en hel del krafter kvar när mållinjen passerads. Bengurion Jet visade i fjol att han tillhör de bättre i kullen genom att kvala in till det italienska derbyt där han slutade åtta i mål. I år har hästen gjort tre starter för nya tränaren Alessandro Gocciadoro och det har blivit två segrar. Lär köras offensivt och kan mycket väl bara bomba till ledningen efter en bit och sedan är det slut. Men ifall han sviker så vill jag gardera med Fossa som är en häst som Steen Juul talar sig varm om. Hästen var tvåa i det danska kriteriet förra året och imponerade vid flera segrar. Det blev galopp i årsdebuten eftersom hästen var för pigg och laddad bakom bilen och skulle börja slå, enligt Steen Juul. Han tyckte i alla fall att hästen kändes kanonfin i övrigt och det ska bli intressant att se hur långt han räcker i det här mycket fina fyraåringsloppet. 

”En riktig vinnarhäst”

V75-5

Återigen ett jättefint lopp där flera hästar har visat toppform på slutet och bara radat upp segrarna. Steen Juul berättade för mig att hans bästa chans i omgången är Staro Obrigado. Hästen är obesegrad i år efter tre starter och var helt överlägsen från dödens senast. Nu blir det barfota runt om för första gången i år och läget är perfekt med spår tre bakom bilen. Edens Boy kan dock bli en svår nöt att knäcka och holländaren har imponerat väldeliga hemma i Wolvega där han har tagit två raka segrar i suverän stil. Näst senast vann han enkelt från dödens och senast kördes han till ledningen och försvann ifrån konkurrenterna. En riktig vinnarhäst som har radat upp toppinsatser både i Belgien och i Holland och kan bli svårslagen igen trots spår långt ut bakom bilen. Även Alessandro Gocciadoro kommer med en segervan häst i Badoglio Luis som har vunnit fem lopp på åtta starter i år och senast avgjorde från dödens. Den franske fyraåringen Body N Soul vann direkt i comebacken senast och tävlade i tuff konkurrens förra året i Frankrike. Han är snabb ut bakom bilen och kommer han till ledningen kan det vara hästen att slå. 

V75-6

Cyber Lane torde ha en toppchans att ta hem årets upplaga av Copenhagen Cup. Johan Untersteiner lär ha siktet inställt på Elitloppet med sin stjärntravare som höll strålande i årsdebuten när han gick i dödens på Racing Mange och aldrig gav sig. Gången efter i Halmstad blev det helt fel när Cyber Lane var med i en ursinnig öppna, 1.06 första 500, utvändigt om Handsome Brad. Johan backade sedan ner i rygg på ledaren och när Handsome Brad tröttnade i sista sväng drogs han bakåt och fick chansen för sent. Man kan bara glömma det loppet och nu lär det bli andra bullar från ett fint utgångsläge. Spår tre bakom bilen är perfekt bakom bilen på Charlottenlund och det borde bli ledningen efter en bit för startsnabba Cyber Lane. Innerspårets Denicheur du Vif och utvändige Chief Orlando (frågetecken för formen på den sistnämnde) kan båda lägga iväg ordentligt från början men det låter som att de båda är intresserade av en ryggresa. Väl i spets torde det vara toppchans för Cyber Lane att ta sin andra raka seger i ett av Danmarks största travlopp.

V75-7

Il Duce Boko tävlade barfota runt om och i en jänkarvagn för första gången senast och gjorde ett mycket bra lopp som tvåa i V75. Trots att hästen avslutade 1.10,7 sista varvet fick han ge sig till slut för Eddy West som liftat med i hans rygg. Det blir samma balans och utrustning igen och läget är bättre med framspår bakom bilen den här gången. Men motbud saknas inte och jag pratade med Steen Juul som vurmade för Enjoy The Game som ser ut att bli bortglömd trots bra prestationer på slutet. Hästen har varit ”fantastiskt bra” för att citera Juul och efter segern näst senast spurtade han vasst som tvåa bakom topphästen Emoji senast. Nu blir det dessutom barfota runt om för första gången i år. Pere Uru vann V75-finalen från spets näst senast men var inte som bäst och hade en halsinfektion gången efter. Ska vara fin nu igen och är snabb ut bakom bilen. Dream Kåsgård kommer i full form och plockade ner Alpha Peak efter att ha körts fram i dödens varvet kvar senast. Gynnas om det blir tempo


ANNONS: Här kan du rygga Sportbladet-experternas andelssystem på V75 i dag. [Extern länk]


Tre bästa tipsen

8 Payet D.E. (V75-1) 

Höll starkt efter tuff resa senast. Är härdad i V75 innan dess och gjort det bra. Kuskförstärkt nu och kan slå till som helt bortglömd.

3 Digne Et Droit (V75-3)

Var ute i ett stentufft gäng i Frankrike senast och noterade 1.10,4 som trea. Slog ändå stjärnor som Bahia Quesnot och Etonnant. Kan utmana storfavoriten om Cokstile är ringrostig.

3 Staro Obrigado (V75-5)

Har imponerat och är obesegrad i år efter tre starter. Vann från dödens senast och ska nu tävla barfota runt om för första gången i år. Är Steen Juuls bästa chans.

Michael Carlssons V75-system

V75-1:5–13–9–15–8–4–2–1–10–7 (11–14)

V75-2:10–2–5–1 (4–6)

V75-3:6–3 (1–8)

V75-4:5–3 (1–11)

V75-5:3–7–2–5 (1–9)

V75-6:3 Cyber Lane (5–8)

V75-7:4–5–10–9–2 (1–3)

3200 rader/1600 kronor

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

ÄMNEN I ARTIKELN