V75

Jättehysterin – efter V75-uppvisningen

Vann efter galopp – nu blir tränare, kusk och hingsthållaren nedringda: ”Massor verkligen”

Av: 

Erik Pettersson

Tekno Jerven och Jimmy Jonsson vid den överlägsna V75-seger - trots galopp kort efter start: ”Det var en jäkla upplevelse”
Tekno Jerven och Jimmy Jonsson vid den överlägsna V75-seger - trots galopp kort efter start: ”Det var en jäkla upplevelse”

TRAV

Tekno Jerven stod för en enastående insats på V75 – då jättetalangen vann – trots galopp.

Det har skapat hysteri kring kretsen runt hästen.

– Det har varit en jäkla uppståndelse verkligen, säger kusken Jimmy Jonsson, vars pappa, Alf Jonsson, tränar- och äger hästen.

Galopp kort efter start och segerchanserna spoilerade.

Inte när det gäller femårige supertalangen Tekno Jerven.

Jimmy Jonsson som körde pappa Alfs häst på V75 hade planerat att ”bara åka med” bakom fältet. Men hästen kändes så bra, så han styrde på.

Hästen sköljde V75-fältet, trots att han tappat meter på galopp från start, och vann överlägset på Bollnäs.

– Det är bland det sjukaste man sett, vad är det för häst vi har fått se, sa experten Jennifer Tillman.

Efter loppet har det varit hysteri kring Tekno Jerven. Det har Alf, Jimmy och hingsthållaren Fredrik Fransson fått känna på.

Tusen tack för alla bokningar som strömmar in – vi har redan nu passerat förra årets siffror med råge för TEKNO JERVEN. Fortsätter det så här blir han fullbokad!

Ifjol betäckte han 40 ston och jag vill tro det är 36 dräktiga för dagen, fungerade väldigt bra för honom 2020.

Vi är otroligt tacksamma! (Finns platser kvar, men rekommenderar inte för mycket is i magen om man säger så…)”, skriver Monster Trav, Fredrik Fransson, på Facebook.

”En jäkla upplevelse”

Jimmy Jonsson berättar också:

– Det har varit sms, folk hör av sig överallt. Det har ringt, via Facebook. Det har varit en jäkla uppståndelse verkligen. Mycket. Massor verkligen.

Hunnit landa efter insatsen i lördags?

– Ja, nu har man landat. Det var en jäkla upplevelse det där.

Det blev ju en startgalopp, men när fick du upp hoppet efter galoppen?

– Det var där 1 100 kvar ungefär. Jag hade tänkt lite innan och haft lite ”ågren” att man kört så tufft med honom efter galopp så jag hade bestämt mig att hoppar han den här gången så åker jag bara med och kör invändigt. Sen tyckte jag att det var flera som började se slitna ut i loppet och att han själv kändes så otroligt bra. På bortre lång så gick alla ut och jag hamnade så långt bak, så jag kände att jag måste göra något för att inte fastna här bak så jag tänkte att jag styr på och ser om jag kan få häng på dom och försöka komma ner innan svängen, men jag fick upp sån fart så han bara sköljde över alltihop. Jag har inte sett om det kommit upp några tider på det där ”ATG X-labs”, men det hade varit kul att se hur fort det gick till slut.

”Nu blir det avel”

Hur ser framtiden ut för Tekno Jerven, några inplanerade starter?

– Nej, nu blir det avel, sen siktar vi på att komma tillbaks nån gång till sensommaren.

Hur bra kan han bli?

– Får han bara vara hel och frisk så är det väl en häst för högsta klassen, det tror jag. Sen låter det kanske konstigt att säga att han är mer stark än snabb, även om han övat på sig så han fått mer fart så är han ingen speedkula egentligen. Ska du ut och möta de bästa på 1 640 och 2 140 auto så måste han få upp farten, slipa lite på den, startsnabbheten och explosiviteten. Han är ju så grön än så länge. Att gå ut och göra sådär i 21:a starten. Självklart vet jag vad som krävs för att komma in i eliten, men jag har en bra känsla det har jag.

Fredrik Fransson, hingsthållaren, ska ha blivit nedringd efter loppet. Har du pratat med honom efteråt?

– Ja, det stämmer (skratt). Det vart en jäkla uppståndelse där också och bra reklam såklart. Verkligen. Det har nog kommit ganska mycket bokningar. 

Publisert:

LÄS VIDARE

Vann på V75 – trots jättegalopp: ”Sjukaste”

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

V75

Jennifer Tillman

Trav