Jackpott 52 miljoner: ”Hon kan tokskrälla”

SKRÄLLKOLLEN: Sportbladets miljonguide inför lördagens V75:a på Jägersro • Här kan du vara med i Sportbladets andelsspel

Av: 

Trav365

André Eklundh och Queen of Trixs är en superrysare på V75.
André Eklundh och Queen of Trixs är en superrysare på V75.

V75 avgörs på Jägersro i dag med en jackpott på 52 miljoner.

Här är Sportbladet-experternas djupanalys i jakten på spikarna och miljonskrällarna. Du har möjlighet att ta rygg på andelssystemen via länkarna nedan.

– Med rätt resa kan mitt drag tokskrälla, säger Eric Flygare.

– Det är dags för Kennedy att vinna nu, säger Mattias Karlsson om sitt spikförslag.


ANNONS: Jackpott 52 miljoner. Här kan du ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75. [Extern länk]


I ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben.se har du möjlighet att ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75 och V86.

V75 avgörs på Jägersro i dag den 16 januari. Omgången har spelstopp klockan 16.20 och kryddas med en jackpott på 52 miljoner kronor.

Missa inte senaste avsnittet av V75-podden ”Spets & Slut” i spelaren ovan och nedan.


ANNONS: Här kan du ta rygg på podd-systemet på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”V75 i sista stund”. [Extern länk]


Vid onsdagens V86-omgång blev det succé för två av Sportbladets andelssystem som fick åtta rätt. Så här gick det:

Sportbladet Exklusiv, som spelas á sex andelar.

Kostnad per andel: 888 kronor.

Nettovinst per andel: 13 585 kronor.

Sportbladets tv-rad, som spelas á tio andelar.

Kostnad per andel: 144 kronor.

Nettovinst per andel: 7 895 kronor.

Sportbladets experter har synat dagens V75-omgång med sina bästa spikar, miljonrensare och tänk på att. Här nedan hittar du experternas analyser till V75-omgången. Du har möjlighet att ta rygg på systemen genom att följa länkarna.

V75-procenten är uppdaterade klockan 11.52 lördagen den 16 januari.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Super”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets V75-intervjuer”. [Extern länk]


Mattias Karlsson (Sportbladets system):

Spikarna

Det är verkligen dags för 6 Kennedy (V75-1) att få vinna nu. Det blir inte bättre läge än så här. Bra läge i volten, lämpligt motstånd och trolig ledning tidig – på hemmabanan Jägersro. Nu eller aldrig, vill jag få det till. Jag tror på ”nu”. Formen är fin och Adrian låter mycket nöjd med sin häst efter senaste loppet. Voltstart i de här klasserna brukar betyda att ledaren får bestämma i, för klassen, lugnt tempo. Ska mycket till för att han ska torska det här loppet, väl i pik.

Miljonrensarna

V75-4 är verkligen vidöppet i min bok och har få hästar som jag tycker är ”chanslösa”, det medför ju att flera hästar blir mycket spelvärda. Lyfter fram några: 6 Ufo Jet (två procent) har ett fint läge och har kapacitet, 11 Tyson Dimanche (tre procent) är stark och rejäl och kan sitta bra på det från intressant läge och 14 First One In (fem procent) som galopperade bort en V75-seger (?) senast.

1 Leon Zon (V75-7) vann på nyår och har formen på topp. Får ett fint lopp på innerspår. Het om det löser sig härifrån. Nio procent.

Tänk på att...

... det ligger 52 miljoner i potten när V75-cirkusen gästar vår sydligaste travbana på lördag. Men vintern har slagit till i hela landet och det såg ut som en hel del kallgrader i Malmö-trakten fram mot helgen.

... 12 Behind Bars (V75-2) är en riktigt bra häst, men att dra spår 12 på Jägersro, över kort distans är i princip som att starta med 20-30 meters tillägg. Tror inte Johan ”kör” ihjäl hästen här utan vill nog mest få ett lopp i kroppen. Tar vi nästa gång...


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Insider”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets TV-system”. [Extern länk]Erik Pettersson:

Spikarna

Spets och slut. Ja, det är vad jag får fram när jag analyserar V75-3, Gulddivisionen, på Jägersro. Vem? Jo, 5 Gareth Boko (V75-3) borde vara i fin form till den här starten. Några lopp i kroppen och senast fick han välbehövligt tempo innanför västen då det gick fort hela vägen – och han passerade mål med hög fart. Här borde han kunna köra sig till ledningen och Lugauers enda uppgift är att hålla Goop och Nadal Broline utanför/bakom sig hela vägen. Kanonspik!

Miljonrensarna

Tror en hel del på Lucky Truc i V75-2, som han såg ut senast, men om 2 Jori Boko får ledningen är jag inne på att han blir svårtuggad. Loppet på Kalmar var bra. 15 procent.

2 Persos Othello (V75-4) är en segstark häst som får Goop upp bakom sig. Kommer från ett formstall och kan hålla länge. Får gå med ryckhuva för första gången. Har svarat bra på det i träning. Tio procent.

10 Sharp Dream (V75-5) blir bättre och bättre med loppen i kroppen. Tål att göra lite jobb och kan mycket väl vinna. Tre procent.

Tänk på att...

... det är jackpott på V75 till helgens omgång, en ensam vinnare kan ta hem 52 miljoner kronor enligt spelbolaget ATG:s prognoser, som brukar vara pricksäkra.

... det ska bli kallt i Malmö i helgen, men sol, så banan bör hållas bra.

... 11 Fortune Mearas (V75-1) fick bestämma i täten senast och ”ramlade” undan. Bakspår nu och bör få svårt. Överstreckad! 6 Kennedy spetsar och leder länge.

... 4 Emilion (V75-6) är stark. Goop upp!


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Stora V75-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Lilla V75-system. [Extern länk]Mario Lipovac:

Spikarna

6 Kennedy (V75-1) har varit bra på slutet och avslutade vasst senast som tvåa. Han har perfekt utgångsläge med springspår och jag tror Adrian Kolgjini har trimmat inför starten på hemmaplan. Han kommer göra allt för att komma till ledningen och Kennedy kan öppna bra. Väl i ledningen har han vunnit fyra gånger på sex försök och jag tror han har bra chans att förbättra den statistiken. Håll igång Adrian!

Miljonrensarna

2 Jori Boko (V75-2) har gjort bra lopp på slutet hela tiden och har samlat ihop till en seger. Han har bästa tänkbara utgångsläge och är mycket snabb ut, skulle han få dämpa en bit blir han svår att slå över den korta distansen. 15 procent.

14 First One In (V75-4) har visat toppform på slutet och blir bortglömd. Han galopperade kort före mål senast och hade fått en bra placering då. Han står lite bökigt till men löser det sig under vägen har han formen att vara med långt framme. Fem procent.

Tänk på att...

... ”Spetsbanan” Jägersro står för helgen V75-omgång.

... 8 Nadal Broline (V75-3) toppspurtade in som fyra senast i gulddivisionsfinalen. Gör han om insatsen har han bra chans, dock börjar 5 Gareth Boko komma i form.

... 4 Emilion (V75-6) är en segervan tysk gäst som sett bra ut på slutet. Björn Goop i sulkyn är ett stort plus och jag tror inte man kommer bara för att delta. Härlig flegmatisk herre som ska räknas mycket tidigt.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Trehundring” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Tre i alla” på V75. [Extern länk]


Eric Flygare (Sportbladets Livesystem):

Spikarna

Omgången avslutas med ett ganska jämnstreckat klass l-lopp och jag väljer att ta ställning för David Perssons 3 Oxidizer (V75-7). Senast var han ute mot stentufft motstånd i Axevallas Sylvesterlopp på nyårsafton, men kunde inte ta något till slut efter invändig resa och sen lucka. Den här gången är distansen bättre, motståndet enklare och dessutom slänger Persson på jänkarvagnen för första gången och ”någon form av stängt huvudlag”.

Miljonrensarna

Spår 12 på Jägersro är inget man kastar sig över i första taget, men det är därför hästen jag ska nämna hamnar just under rubriken ”miljonrensarna”. Jag pratar om André Eklundhs 12 Queen of Trixs (V75-5). Hon var också ute på V75 på nyårsafton senast och hade då ett liknade utgångsläge som nu. Inför starten låg man väldigt lågt från stallet och André körde hästen därefter. Intrycket var dock plusbetonat. Maxklaff krävs, men med det senaste loppet i kroppen och rätt resa så skulle hon kunna tokskrälla! En procent.

Tänk på att...

... Jägersro står som värd för omgången, en bana där hästarna ofta vinner från ledningen.

... 6 Ufo Jet (V75-4) har varit ute på V75 i sina fyra senaste starter och näst senast skrällde han till över aktuell distans. Grundkapacitet finns. Kan slå till igen!

... det är jackpott med 52 miljoner kronor till en ensam vinnare med sju rätt.


Trav365 liverapporterar från V75-omgången på lördag med start klockan 15.00. Här följer du liverapporteringen.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets Livesystem på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”V75-intervjuerna” på V75. [Extern länk]


Inga-Lill Lindén

Spikarna

3 Velegance (V75-5) håller bra form. Höll farten bäst senast och vann på målfoto. Gynnas om det blir hård körning i täten.

Miljonrensarna

6 Ufo Jet (V75-4) gjorde en vass avslutning vid seger över distansen näst senast. Han plockade sex längder på Indra’s Secret över upploppet. Han trivs med distansen och är en häst att se upp med. Två procent.

Tänk på att...

... omgången kryddas med en jackpott på 52 miljoner kronor när Jägersro står för värdskapet. Det är en spännande V75:a som inte är helt lättlöst så här på förhand.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Inga-Lills V75-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets alla system. [Extern länk]


Publisert:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!