Mejla

Erik Pettersson

”Jag skäms för mitt spiktips inför V75...”

Expertens rubriker efter V75 på Jägersro: ”Inget för glaskäkar”

Sportbladets expert dömer ut sig själv efter V75 på Jägersro.
Sportbladets expert dömer ut sig själv efter V75 på Jägersro.

V75 på Jägersro.

Här är Erik Petterssons punkter från omgången.

1. Dumstrut till mig själv - gick rakt ut på ”cirkushästen”

Man skäms. Jag ”rekade” spik på Emilion lite överallt inför V75-omgången på Jägersro. Jo, jag hade kollat upp hästen i Tyskland. Sett till fart och kunnande var han överlägsen i gänget. Men att han var osäker var näppeligen någon nyhet. Att då ”gå” på honom till runt 50 procent är var ett stort misstag. Ibland tycker man att man är världens bästa travspelare. Ibland är man bland de sämsta, är känslan, när jag skriver dessa rader, för man är inte bättre än sitt senaste spel. Som tur är har man härdats med åren. Att spela på trav är inget för glaskäkar. Jag tar på mig dumstruten för att jag spikade tyske ”cirkushästen”. Vi tar omtag!

2. Vilken jäkla kross!

Går ju inte att dissa en sådan uppvisning i dessa rader, som Pacific Face och Guiseppe Lubrano bjöd på. Han körde på sin hästs främsta attribut: styrkan. Och han krossade samtliga i Gulddivisionen. Slide so Easy fick dom hämta i sista sväng (skämt å sido) och övriga, som fått betydligt bättre lopp under vägen, kunde inte utmana. Många satt nog och svor ute i sofforna äver ”Peppes” körning. Tji, fick dom. Inklusive Nybrink som fick pudla i tv. Vilken jäkla kross. Stort grattis till kretsen kring Pacific Face.

3. Tog första segern - i 42:a starten

”Jag har lite gåshud”.

Det sa Per Skoglund efter att travhästen Taxi Out tagit första segern, i start 42. Den här hästen spelade jag mot självaste Ecurie D., på Solvalla, tidigt i karriären. Då trodde man inte att han skulle vara segerlös. Till nu. Och det stämde verkligen under lördagen. Han satt i rygg på ledaren, då galopperade ledaren. Han var slagen in på upploppet, då galopperade vinnaren (?) - då kunde Taxi Out hålla undan och vinna.

– Det var fantastiskt skoj. Man kan vinna travlopp på många sätt. Han gör det jäkligt bra, sa tränaren Ola Karlsson.

Publisert:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

ÄMNEN I ARTIKELN