Mejla

Michael Carlsson

Såg lysande ut senast – min jackpottspik

Michael Carlsson synar lopp för lopp på GS75 • Söndagen den 28 februari

Publicerad:
Uppdaterad:
Au Revoire Font
Foto: MALIN ALBINSSON/TR BILD
Au Revoire Font

TRAV

Dubbeljackpotten vandrar vidare till Halmstad eftersom förra veckans Grand Slam 75 blev inställd på grund av otjänlig bana.

Extra friska miljoner i potten alltså i en omgång som ser högintressant ut.

Bästa spiken hittar vi i montéloppet – där Au Revoire Font såg lysande ut vid segern under sadel senast.

Hon kommer från ett formstall och säger morsning och goodbye till sina konkurrenter över upploppet.

GS75-1: La Paradeta är favorit och stoet har vunnit tre lopp på de fyra senaste starterna. Senast slog hon av ledande Bansky i V75 efter ett smörlopp i rygg på ledaren. Har nu inte tävlat på en månad men rapporteras ha varit fin i ett banjobb. Är väldigt startsnabb och gillar kort distans. Vann från ledningen näst senast så går bra både i spets och i ryggar.

Happy Celebration levererade en rejäl avslutning till andraplatsen i årsdebuten och var klart plusbetonad. Lär gå framåt ytterligare med den genomköraren och kan mycket väl vara segermogen nu.

Artemide Zack är härdad i V75 och har varit trea och fyra i de senaste starterna. Avslutade godkänt i spåren bakom Call Me Brodda senast. Kan öppna snabbt bakom bilen och är given i segerstriden.

GS75-2: Yuvaraj svarade för en bra prestation när han vann överlägset i årsdebuten. Det var förvisso ett billigt lopp men intrycket var mycket bra och hästen såg ut att ha gott om krafter kvar när mållinjen passerades. Han lär knappast vara sämre med den genomköraren innanför västen och läget är perfekt. Han öppnade snabbt voltstart senast och kommer han till ledningen är det hästen att slå. Då är det mycket bra chans.

Det är Adrian Kolgjini som möjligen kan sätta käppar i hjulen för den planen med Vulnerable Face. Han har innerspår och en startsnabb häst, som dock svek senast men det berodde på den dåliga banan. Innan dess stretade hästen emot till andraplatsen och gav sig motvilligt i en snabb avslutning. Kan vinna om han håller upp ledningen och Adrian väljer att köra där, men kan även räcka från andra positioner.

Bomullen kvar i öronen

GS75-3: Här kommer omgångens bästa spik och det är Au Revoire Font i montéloppet. Stoet svarade för en riktigt bra prestation när hon vann i monté senast och mållinjen passerades med krafter kvar och bomullen kvar i öronen.

Tränaren Christian Fiore har verkligen knallform på sitt stall och har öppnat det här året strålande. Han har nästan 30 i segerprocent och hästarna har varit bland de tre främsta i 13 av 17 starter. Imponerande. Jag tror att framgångarna fortsätter och med tanke på att det finns frågetecken på flera av konkurrenterna går jag på intrycket som Au Revoire Font levererade senast.

Jag litar på att hon och Malin Andersson säger Au Revoire till de andra över upploppet.

GS75-4: Cash Valley har hittat toppformen och har övertygat i tre raka segrar. De två första vann han från ledningen och senast avgjorde dansken med en bra slutspurt från kön. Han är blixtrande startsnabb och lär ta hand om ledningen från ett fint läge bakom bilen. Sedan ska han slås och det är ett alternativ till spikförslag.

Men jag vill gärna ha med Taxi Out som är härdad från flera lopp i V75 i vinter där han har skaffat sig hårdhet. Tog sin första seger i karriären när han slog till på rikstoton näst senast och var gången efter det fyra i finalen på Solvalla. Återkommer nu efter en liten paus och är även han rykande snabb från start. Jörgen Sjunnesson lär sikta på rygg på ledande Cash Valley om han inte hinner förbi från början. Det är ett litet fält och Taxi Out borde få chansen till slut. Då vill jag ha streck för Jägersro-hästen om han sitter klistrad i rygg på Cash Valley vid upploppets början. Hästen har en vass slutspeed och därför dubblar jag systemet.

Här kan det skrälla

GS75-5: Lågklassigt och lurigt stolopp. Det är ingen utopi att skrällen kan komma här. Det finns frågetecken på de flesta i fältet och respektive tränare och kuskar verkar ligga lågt överlag i förhandssnacket.

Morell är en av favoriterna och hon gör nu sin första start för sin nya tränare Peter Untersteiner. Han har haft hästen i fem månader och hon tränar helt okej men inte är någon glänsare i jobben. Men mycket billigare uppgift än så här kan nog inte Morell få och hon kan mycket väl vinna direkt i debuten i sin nya regi, även om läget med spår sju bakom bilen är vanskligt så klart.

Vidöppet bakom och ifall favoriten hamnar på vingel kan nästan vem som helst vinna känns det som. Jag målar på med sju streck på systemet.

GS75-6: Payet D.E. har startat kontinuerligt i V75 i vinter och gjort bra prestationer nästan varje gång, ut att ha vunnit. Kliver nu ner lite i klass och möter lite enklare konkurrenter, å andra sidan har han ett svårt läge med spår sju bakom bilen att brottas med. Infinitus vann från dödens senast och verkar vara i sitt livs form. Inertial har även han gått bra i V75 flera gånger och avgjorde snyggt till seger där för tre starter sedan. Är startsnabb och lättplacerad och med en fin resa kan han mycket väl spurta ner de här till slut.

GS75-7: Beethoven gjorde comeback senast efter ett fyra månader långt uppehåll och vann direkt. Efter en snabb start släppte Carl Johan Jepson ledningen till Mellby Helios. Han fick chansen inne på upploppet och spurtade ner den undflyende ledaren kort före mål. Nu möts de båda igen och Beethoven har ett bättre läge med framspår och torde ha gått framåt med loppet i kroppen.

Båda är givna segerkandidater och det är även Ready Trophy som nu gör årsdebut. 
Han avslutade fjolåret genom att vinna V75 på nyårsafton och tränar bra inför återkomsten på banan.

Michael Carlssons GS75-system

GS75-1: 6–5–3 (4–7)

GS75-2: 3–1 (6–5)

GS75-3: 4 Au Revoire Font (6–7)

GS75-4: 3–5 (7–6)

GS75-5: 7–5–3–9–6–10–11 (4–8)

GS75-6: 7–3–5–2 (9–6)

GS75-7: 4–6–10–3 (2–7)

1 344 rader/1 344 kronor

Publicerad:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!