”Ständigt underskattad – en vass V86-skräll”

SKRÄLLKOLLEN: Sportbladets miljonguide inför V86 onsdagen den 3 mars på Momarken och Solvalla • Här kan du vara med i Sportbladets andelsspel

Av: 

Trav365

Pebbe Simoni är en av V86-skrällarna i kväll.
Pebbe Simoni är en av V86-skrällarna i kväll.

Full pott förra onsdagen för Mario Lipovac och 50 000 kronor i vinst per system.

I kväll avgörs V86 på Momarken och Solvalla. Sportbladets experter har synat omgången med sina vassa spikförslag och miljonrensare.

Du har möjlighet att rygga Sportbladet-experternas andelssystem via länkarna nedan.

– Min skräll i kväll känns ständigt underskattad, säger Mattias Karlsson.

MISSA INTE: Senaste avsnittet av V86-podden ”Spets & Slut” i spelaren nedan.


ANNONS: Här ryggar du Sportbladets andelssystem på V86 i kväll. [Extern länk]


I ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben.se har du möjlighet att ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75 och V86.

I kväll avgörs V86 på Momarken och Solvalla. Observera att spelstopp är 20.30.


ANNONS: Här ryggar du V86-poddens system. [Extern länk]


ANNONS: Här ryggar du Sportbladets V86-intervjuer i kväll. [Extern länk]


50 000 kronor i vinst per system

Vid förra onsdagens V86-omgång prickade Mario Lipovac in alla 8 rätt på sitt system ”Marios Femhundring”.

Vinst per system: 50 537 kronor.

Nettovinst per andel: 4 500 kronor.

Sportbladets experter har gjort en djupdykning till kvällens V86-omgång. Här är experternas spikar, miljonrensare och tänk på att...

Du har möjlighet att ta rygg på systemen genom att följa länkarna.

V86-procenten är uppdaterade klockan 11.48, onsdagen den 3 mars.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Super”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Mini” på V86. [Extern länk]


Erik Pettersson:

Spikarna

Spets och slut. Ja, svårare än så behöver det inte vara för den här V86-omgångens bästa spik. 4 Mellby Illusion (V86-2) är en riktigt kapabel rackare och här bär det av till ledningen direkt. Det är ett litet fält och det är klar favorit på att Kontio får bestämma som han vill därframme. Det blev passgång och galopp senast, men då hade man ändrat lite i balansen, som inte föll väl ut. Nu kommer Nurmos korrigera det och då tror jag inte det går att stoppa den här hästen på väg mot en ny seger. Ser inte ut att skena på spelet heller.

Miljonrensarna

3 Falcon Dragon (V86-1) är inte en så tokig häst och nu gör han debut hos duktige Stian Eilefsen. Hästen kan öppna bra och borde få en fin position/resa i det här lilla fältet. Det låter som att bajken åker på – intressant. Ska med om man gardera på lite i loppet. Tre procent.

6 Alsaaker Pumba (V86-3) kom loss sent senast och stod för en pigg spurt. Snabb en kort bit och skulle kunna slå favoriten med ett sådant upplägg. Fem procent.

4 Stand By Me Ås (V86-5) är inte en så tokig häst. Nu är läget bra och det är ett öppet lopp bakom den stora favoriten, som lär bli över från start. Intressant skräll! Tre procent.

Tänk på att...

... det är Solvalla och Momarken, efter sen ändring, som delar på omgången den här veckan. Det var tänkt att loppen skulle gå på Bjerkebanan men på grund av det rådande corona-läget i Oslo, med stor smittspridning, så flyttades omgången till Momarken.

... barfotaförbudet är hävt i och med att vi gick in i mars månad. Nu får tränarna, i Sverige, köra med valfri balans på sina hästar och räkna med många skoryck i loppen framöver.

... Sybille Tinter, som tränar 5 Moncler Bo (V86-4), har grym segerprocent hittills under 2021 och låter klart nöjd med sin häst: ”Det är en bra segerchans”.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Erik Petterssons V86-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Lilla V86-system. [Extern länk]Mario Lipovac:

Spikarna

4 Admiral Knick (V86-1) är en häst jag har ett gott öga till. Han har varit bra utan att få vinna på slutet men den här gången tror jag det är dags. Jag tror han kommer överta ledningen efter en bit och sedan tror jag inte det händer så mycket. Ska ha bra chans att vinna till bra procent.

8 Reime Kongen (V86-3) har övertygat stort på slutet och kommer med tre raka segrar. Han har vunnit mot liknande motstånd varje gång och mycket tyder på att han kommer till ledningen om man avancerar och sedan är han hästen att slå för övriga.

Miljonrensarna

2 Gone Dancing (V86-5) avslutade riktigt vasst senast och såg mycket fin ut vid segern. Kan öppna snabbt och ställa till det för storfavoriten. Kommer få en bra resa och ska räknas tidigt bakom favoriten. 14 procent.

7 Surf’n Turf (V86-8) har en stigande formkurva och såg bra ut senast när han spurtade på stretchen. Har ett spår långt ut men är nedstruken och kan öppna ganska bra. Kan Örjan Kihlström hitta ner i vettigt slagläge tycker jag det ser intressant ut till fem procent. Får inte glömmas i avslutningen.

Tänk på att...

... Bjerke och Solvalla skulle delat på veckans V86-omgång, men på grund av Covid 19-restriktioner har det blivit flyttat till Momarken.

... 4 Mellby Illusion (V86-2) är en vinnarhäst som ställde till det för sig senast. Tror han har bra chans att komma tillbaka på vinnarspåret igen.

... 7 Dixie Brick (V86-6) var bra senast vid segern och har en bra uppgift på papperet. Tycker inte man ska glömma bort 1 Ottilia Fri som har bra chans på ledningen och säljer sig dyrt därifrån. 

... 4 Classichap (V86-7) gör årsdebut efter lång paus. Som favorit tycker jag han ska garderas.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Marios Femhundring på V86. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Marios Tre i alla på V86. [Extern länk]Mattias Karlsson (Sportbladets system):

Spikarna

Det brukar kunna bli uppvisning av firma Kontio/Nurmos på Solvalla när det vankas V86. Jag tror inte den här onsdagen är något undantag. Redan i V86-2 kommer en mycket bra segerchans i 4 Mellby Illusion som jag tror tar hand om ledningen – och leder hela vägen.

7 Dixie Brick (V86-6) står visserligen med 20 meters tillägg, men formen är grym på hästen och det är ett litet fält, så hon borde vara ikapp sina motståndare tidigt och det är favorit på att Kontio sköljer över fältet när han väl ger attackorder. Borde vara ett bra spikbud.

Miljonrensarna

Tycker att V86-4 ser vidöppet ut. Jag litar inte helt på de betrodda hästarna och lägg till lite orutinerade kuskar på det. Jag lyfter fram två roliga skrällar, till låg procent. 8 Xanthis Daiquiri (6 procent) som är bra i grunden och som varit ute på V75 på sistone och 11 Gassin Am (8 procent), som ska gå barfota nu och som också har en V75-start senast i raden. Enklare nu. För båda.

7 Pebbe Simoni (V86-7) känns ständigt underskattad. Så ser fallet ut att bli nu också. Fäller många med klaff. Fyra procent.

8 Jaques Noir (V86-8) är ojämn. Men riktigt bra ibland. Nu? Kanske. Vi får barfota runt om, ska med i analysen. Fem procent.

Tänk på att...

... Solvalla och Momarken, i Norge, saxar onsdagens V86-lopp. Fyra lopp på vardera bana.

... 1 Bestbyarsenal (V86-1) gör intressant regidebut hos Geir Vegard Gundersen. Jag räknar krasst med att hästen kommer ut förbättrad och ska tas på största allvar direkt. Tyvärr verkar spelarkollektivet vara inne på samma bana och får vi får näppeligen någon fyndprocent.

... favoriten 8 Reime Kongen (V86-3) är bäst i fältet, inget snack, men spåret är dåligt och jag jobbar in lite vingel, och en tung väg fram – så ska vi försöka fälla.

... favoriten 2 Chapuy (V86-8) inte är gynnad av 2 140 meter och har svag statistik där. Synas!


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Insider” på V86. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets TV-rad”. [Extern länk]


Eric Flygare (Sportbladets Livesystem):

Spikarna

2 Chapuy (V86-8) blev det för tufft för senast på V75 från spår 8 över 1 640 meter. Han fick svar invändigt, men höll ändå starkt från utvändigt om ledaren efter en 07-öppning och slutade som femma i mål på 1.11,9. Nu är läget betydligt bättre än sist och skorna åker av. Jag tror inte distansen är något problem, även om statistiken talar emot, men då värste motståndaren lottats till bakspår – och kommer tillbaka efter över tre månaders frånvaro – tror jag Chapuy får sitta i fred där framme för att sedan rinna undan till seger. Spets och slut!

1 Ottilia Fri (V86-6) gjorde ett försök i spåren på V75 senast, men banan var rejält kladdig den dagen och jag tror vi kan glömma den insatsen. Den 2 januari däremot smällde hon till från ledningen på V75 på Kalmartravet till nästan 24 gånger pengarna i jättefin stil. Nu åker skorna av och jag tror att man återigen har siktet inställt på spets. Dixie Brick är bra, men att plocka 20 meter på kort distans är ingen lek. Jag tror Petter Karlsson (som för övrigt är en rejält underskattad kusk) kan plocka hem det här från ledningen och jag sticker ut hakan och spikar emot en av omgångens största favoriter! 11 procent.

Miljonrensarna

3 Falcon Dragon (V86-1) har haft problem med hovsprickor hela sitt liv, men gör nu andra starten i ny regi och tränaren Stian Eilefsen tror att de kan ha fått bukt på problemet. Hästen är snabb från start och ska gå med norskt huvudlag och jänkarvagn. Planen är att släppa till någon bra och från vinnarhålet skulle han kunna bli farlig om luckan dyker upp till slut! Tre procent.

11 Gassin Am (V86-4) har lottats till ett halvjobbigt läge, men i ett öppet lopp med mindre rutinerade kuskar kan det bli tempo på tillställningen. Han räckte inte på V75 senast, men har gjort det bra i tidigare starter och tränaren låter uppåt. Skoryck är ett plus och jag blir inte förvånad om han fäller rubbet till slut. Åtta procent.

Tänk på att...

... vi är inne i mars och barfotaförbudet är borta.

... 6 Axel Ruda (V86-2) har höjt sig ett snäpp på slutet och kommer med toppform.

... 2 Gone Dancing (V86-5) ska gå med jänkarvagn och skulle kunna ta en längd på favoriten från start. Öppnar upp loppet!


Trav365:s liverapporterar från V86 på Momarken och Solvalla i kväll med start 19.30.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets Livesystem på V86. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Nils Larssons system på V86. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du rygga V86 i sista stund. [Extern länk]


Publisert:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!