Mejla

Trav365

Här är hästen som kan ge hela V75-potten

Casper Hedberg synar V75 – lopp för lopp • Systemet lördagen den 25 juli

Publicerad:
Uppdaterad:
Torbjörn Jansson tillsammans med Fonda Boko streckas i V75–7.
Foto: MARIA HOLMÉN, LARS JAKOBSSON/TR BILD
Torbjörn Jansson tillsammans med Fonda Boko streckas i V75–7.

Tre solklara singelstreck där ingen av spikarna ser ut att ens bli favorit i sina lopp.

Sen täcker jag upp för några riktiga smällkarameller i de övriga loppen.

Trav är så oerhört enkelt ibland. På förhand.


ANNONS: 34 miljoner kr i jackpott. Här kan du rygga Sportbladets andelssystem på V75. [Extern länk]


V75–1: Minnet är kort, det konstaterade jag redan i förra veckans krönika. Då handlade om mitt dåliga minne, men det har jag glömt nu och denna vecka tänker jag profitera på ert dåliga minne. Island Life var lite av ett ”skrik” när han startade på V75 för två veckor sedan. Då satt han fast invändigt och fick aldrig chansen till slut. Detta minns jag, men spelarkollektivet verkar ha glömt. För varför annars denna låga V75-procent?

Jag tycker motståndet ser enklare ut än vanligt för Island Life och lång distans är inga problem - han har vunnit lopp längre än detta tidigare.

V75–2: Champ Lane blir dunderfavorit på det faktum att han vunnit fyra av sex starter och tränas av Timo Nurmos. Men det är debut på V75 och spår åtta är trots allt spår åtta även om kusken heter Örjan Kihlström. Draget heter Slippery Runway. Han ses kanske som en spetshäst, men han har ju inte fått chansen att visa att han kan gå bra även bakifrån. Jag tänker ge honom den chansen nu.

En av världens startsnabbaste

V75–3: Hill Street är enligt Daniel Redén en av världens startsnabbaste hästar. Då måste ju spår ett över kort distans vara världens bästa förutsättningar. Loppet heter ”Delicious U.S. Världsrekordloppet”, så tror ni Daniel Redén är sugen på att få vända upp för segerdefilering efter att ha korsat mållinjen som etta? Frågan är retorisk och det finns så klart bara ett rätt svar.

V75–4: Pyrmo är en sommarhäst och det är nog ingen tillfällighet att han har tre raka segrar så här mitt under industrisemestern. Det finns dock många andra semesterfirande hästar som vill stoppa honom från att ta fjärde raka.

Rappnors huvudlag gled på sniskan senast, så han sprang och såg dåligt under loppet. Utan vingel nu, och nu menar jag alltså inte bildligt talat, så är han en faktor att räkna med.

V75–5: Viscount har inte alltid travet med sig, men hans mentala inställning väger upp mångfalt. Han vill verkligen vara först. Kolla in hans senaste lopp, jag blir skakig bara vid tanken på hur höga laktatvärden han förmodligen hade ut ur sista sväng. Han gick nämligen via en inledning i tredjespår fram till dödens och satte upp ett högt tempo. Ändå orkade han tävla ända in i mål och nog såg han till att vara först.

V75–6: Anthara Bi har växt många klasser och tjänat nästan 600 000 kronor bara i år. När Björn Goop får leda tilläggsvolten trollar han bort många meter redan i starten. 

V75–7: Vill ni bli ensamma om potten så streckar ni Fonda Boko. Eller ja, ni får ju dela den med mig för jag ska ha med den tidigare så osäkra herren.

Nu har han gjort hela 13 starter utan att galoppera och verkar äntligen mognat mentalt. De putslustiga kanske svarar att det också var hela 21 starter sedan han senast vann. På tiden att han gör det nu då svarar jag. Torbjörn Jansson sänder i väg Fonda Boko sista halvvarvet och äntligen har han all den tur han så länge förvägrats. Blir han minst streckad i loppet?

Sju rätt betalar onormalt många nollor. Grattis säger ni. Tack säger jag.


ANNONS: 34 miljoner kr i jackpott. Här kan du rygga Sportbladets andelssystem på V75. [Extern länk]


Hedbergs tre bästa:


1. 9 Island Life (V75–1, Bollnäs)

Är en sex-procentare i skrivande stund. Har spelarkollektivet druckit för många femprocentiga drycker så här under semestern? 


2. 10 Anthara Bi (V75–6, Bollnäs)

Är veckans ”Goop vinner med en italienare.”


3. Fonda Boko (V75–7, Bollnäs)

Är hästen som håller min dröm om att få bli ensam om sju rätt vid liv. Sluta aldrig drömma.

Hedbergs V75-system:

V75-1: 9 Island Life (1–3)

V75-2: 8–9–2–3–1–10–6–5 (4–11)

V75-3: 1 Hill Street (2–8)

V75-4: 8–7–2–9–15–4–5–1–14–6 (12–3)

V75-5: 7–4–6–2–5–10–9 (1–8)

V75-6: 10 Anthara Bi (15–12)

V75-7: 1–10–7–8–2–6 (9–3)

3 360 rader/1 680 kronor


CASPER HEDBERG

Av: Trav365

Publicerad:

LÄS VIDARE