Paret vann 16,6 milj: En konstig känsla

Eva och Thomas tog hem tidernas näst högsta vinst • Månaderna efter • Dragen inför kvällens jackpott

Av: Daniel Söderbäck

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2
Thomas Nilsson och Eva Svensson tillsammans med ATG:s vinnarambassadör Hans G Lindskog.

Parets hus brann ner på nyårsafton och de förlorade allt.

Fem månader senare vann samboparet Eva Svensson och Thomas Nilsson 16,6 miljoner kronor på V86.

– Man fattar fortfarande inte att vi vunnit, säger Eva Svensson, två månader efter tidernas näst högsta V86-vinst.


ANNONS: Jackpott 12 miljoner kronor – här kan du gå med i Sportbladets lag och ta rygg på experternas andelssystem på V86. [Extern länk]


Onsdagen den 22 maj saxades V86-tävlingarna mellan Åby och Örebro.

Ett kraftigt regnoväder i Örebro gjorde att samboparet Eva Svensson och Thomas Nilsson från Karlstad valde att spika fyra vinnare på Åby och gardera alla lopp på Örebro på sin V86-kupong för 378 kronor.

Taktiken föll väl ut – minst sagt. Paret blev ensamma i landet med alla åtta rätt och vann 16,6 miljoner kronor, tidernas näst högsta vinst på spelformen.

LÄS VIDARE

”Man tar inte in det”

Det har gått mer än två månader sedan miljonkvällen och paret har fortfarande svårt att förstå vad som har hänt.

– Vi satt med kupongen i handen och såg att vi hade åtta rätt. Det flashade förbi att det var en kupong i landet med alla rätt och vi trodde vi hade vunnit 200 000 kronor, minns Eva Svensson och fortsätter:

– Vi fattade inte, man tar inte in det. Vi loggade in på ATG-kontot flera gånger om för att se så att det stämde så det inte var någonting man hade drömt.

Och den omedelbara glädjen över de nyvunna miljonerna lät vänta på sig.

– Man tror att man ska ställa sig upp och jubla och dansa, det kanske man hade gjort om det var en miljon, det här blev så stort. Det var – och är en konstig känsla. Efter tre-fyra dagar kom känslan, innan dess gick man omkring som i ett vakuum och visste inte vad man skulle göra.

”Vi hade inte ens en klädtrasa”

På nyårsafton brann parets hus ner, någonting som Eva Svensson tidigare berättat för Trav365. Parets omgivning gläds åt att vinsten hamnade just hos dem.

– Alla säger att vi var så värda det, eftersom vårt hus brann ner några månader innan och vi hade ingenting, inte ens en klädtrasa. De tycker att det hamnade rätt och en del har sagt att man kan tro att det är någon uppifrån som bestämt det. Det är nästan så att man själv tror det.

De har börjat skissa lite på planer inför framtiden, och tanken på vinsten ger dem en trygg känsla.

– Det blir inte så jättemycket annorlunda, man vet att man kan göra saker men behöver inte exempelvis tokshoppa, man vet att man kan handla dagen efter igen. Det är en otrolig skön och trygg känsla att man vet att man kan göra i princip vad som helst.

– När vi har varit iväg på semester är det så klart en jätteskön känsla när vi är på restaurang, vi kan unna oss och behöver inte kolla på priserna. Den känslan är annorlunda jämfört med innan vinsten.

”Vill resa dit näsan pekar”

För 16,6 miljoner kronor har de bland annat köpt en bil till Evas pappa, en åkgräsklippare till Thomas pappa och betalat av lite skulder.

– Tankarna går kring vinsten hela tiden. I flera veckors tid tänkte man direkt på vinsten när man vaknade. Det är fortfarande så att man inte fattar, säger Eva.

En av drömmarna är att resa runt och se nya saker och nya platser.

– Vi vill resa i Europa och drömmen är att bara resa dit näsan pekar, och det kan vi göra, det är en enorm känsla. Thomas drömmer om att segla över Atlanten, men det tänker inte jag göra, så där får han hitta en annan kompis, ha ha.

Tar med Adielsson igen

Under onsdagskvällen är det jackpott på V86 med 12 miljoner kronor till en ensam vinnare.

När Eva och Thomas vann 16,6 miljoner valde de Lennart Sjöhammar i den sista avdelningen med Evas favoritkusk Erik Adielsson i sulkyn.

I kväll får Adielsson parets förtroende igen på V86-kupongen.

– Vi valde Lennart Sjöhammar medvetet när vi garderade eftersom det var Erik Adielsson som körde. I kväll ska 9 Ti Amo Face (V86-4) med på kupongen.

Hon har även hittat ett riktigt skrälldrag i V86-7.

– 4 Ara har varit bra tidigare och är en bra häst. Den är även lite bortglömd.

V86 i kväll körs på Bollnäs med spelstopp klockan 19.20. Du följer omgången i Trav365:s liverapportering med start klockan 18.30.


ANNONS: Jackpott 12 miljoner kronor – här kan du gå med i Sportbladets lag och ta rygg på experternas andelssystem på V86. [Extern länk]


Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN