Experten: ”Styrde till seger – vem annars”

Reporter: Charlie Hedstad

Publicerad:
Uppdaterad:
Carl Johan Jepson vann ytterligare ett storlopp.
Foto: ATG
Carl Johan Jepson vann ytterligare ett storlopp.

Det var skrällarnas dag på Östersundtravet.

Efter tre avdelningarna var det endast endast 707 system kvar med chansen på sju rätt – vilket tio stycken lyckades med till slut.

Huvudnumret Jämtlands Stora Pris och 700 000 kronor gick till Milligan’s School och Carl Johan Jepson.

Redan i den inledande avdelningen kom en av årets största skrällar på V75. Favoriten gjorde bort sig direkt vilket bäddade för Digital Performer och Rikard N Skoglund. Favoriterna galopperade förövrigt bort sig i fyra av sju avdelningar (Jaques Noir, Global Winner, Bellfaks och Hungarian Hotwax).

Skrällarna avlöste varandra och efter tre avdelningar var värdet hela 27 640 kronor och det var endast 707 system kvar med chansen på sju rätt.

Kvällens huvudnummer, Jämtlands Stora Pris vanns av Stefan Melanders Milligan’s School. Carl Johan Jepson stod för ytterligare en femstjärnig insats i sulkyn och styrde till seger – vem annars?

Här är Sportbladets plusbetyg från V75:

Betyg:

Vem: Milligan’s School och Carl Johan Jepson (V75–6)

Kommentar: Formkusken Carl Johan Jepson fortsätter att rada upp segrar i storlopp i år. Under 2019 har 42-åringen bland annat vunnit Copenhagen Cup, Drottning Silvias Pokal och Örebro Intn'l. Idag var det Stefan Melanders Milligan’s School som han serverade en perfekt resa i Jämtlands Stora Pris – med 700 000 kronor i förstapris.

Betyg:

Vem: Stefan Melander

Kommentar: Snacka om V75-form i ”Tarzans” stall. Två segrar på Mantorp förra lördagen och två nya idag i Östersund. Det har inte varit vilka segrar som helst utan de fyra segrarna har inbringat 1,25 miljoner kronor – med segern i Jämtlands Stora Pris som grädden på moset.

Betyg:

Vem: Nya generationen

Kommentar: Den nya generation hade uppvisning i Östersund. I tur och ordning vann Rikard N Skoglund (29 år), Mats E Djuse (19 år), Markus B Svedberg (28 år) Nicklas Westerholm (27 år). Framtiden är ljus!

Betyg:

Vem: Knifetown Lover (V75–5)

Kommentar: Var det en flygmaskin eller var det Nicklas Westerholms femåring som kom längst ut i banan? Det var ett rekordjämnt lopp på förhand (favoriten var spelad till 5,55 i vinnarodds) men när Westerholm drog rycktussarna in på upploppet fanns det bara en häst på banan. Snacka om bra effekt på den extraväxeln förresten.

Betyg:

Vem: B.W.Sture (V75–4)

Kommentar: Efter en resolut styrning av Örjan Kihlström så kunde man enkelt gå undan till seger och en prischeck på 125 000 kronor – i årsdebuten. Det här var andra året i rad Jan Olov Perssons nya stjärna vann Sjunga Best Minne, även förra året var det Kihlström som satt i sulkyn.

Betyg:

Vem: Favoriterna

Kommentar: Favoriterna galopperade bort sig i hela fyra av sju avdelningar. Har det någonsin hänt tidigare, jag är tveksam till det. Dåligt pålästa V75-spelare? Nej det tror jag inte, spelarkollektivet är ruggigt bra pålästa överlag – tror mer på tillfälligheter.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN