”Kan få ett perfekt lopp – måste passas”

Marios Supernytt: • Experten synar V86 på Åby och Solvalla den 6 november • Spik • Drag • Superkusken med mera

avTrav365

Sportbladet-experten Mario ”Super-Mario” Lipovac har gjort succé och spelat in flera miljoner till andelsköparna.

Inför varje V75- och V86-omgång synar ”Super-Mario” omgångarna.

Här är Marios Supernytt inför V86 på Åby och Solvalla den 6 november.ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V86. [Extern länk]Superspiken

5 Il Duce Boko (V86-1) är en talang från Conrad Lugauers stall. Han har tagit tre segrar på fem försök och var bra senast när han körde sig till ledningen och vann överlägset. Näst senast testade han på V75 och klarade då spår fem i volt utan problem. Jag tror han löser det i kväll och sedan är receptet spets och slut.

Bortglömda hästen

9 Bodybuilder (V86-5) var riktigt bra näst senast vid segern. Senast blev det galopp tidigt men han gick mycket bra efteråt. Jag tror att han kan få ett perfekt lopp från sitt smygläge och ska passas till under tio procent.ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V86. [Extern länk]Superkusken

Superkusken i kväll hittar vi på Solvalla. Jag väljer att utnämna Jorma Kontio till det då han kör två hårt betrodda hästar och en skräll.

1 Carmine Am (V86-2) har ofta problem med fräschören. Näst senast vann han över den långa distansen och såg riktigt fin ut. Det blev mycket snack om honom senast när han gick ut på V75 men då såg aktionen inte som bäst ut. Han har pausat nu och är han i ordning då har han en bra chans att vinna detta.

7 Gargamel Sisu (V86-4) var riktigt bra senast, han fick stå emot tryckare och hårt tempo men gick ändå undan och vann på ett bra sätt. Spår långt ut i kväll är alltid lite riskabelt men Jorma lär trycka av direkt. Får han överta ledningen kan han bli svårpasserad igen men jag tycker det finns roliga motbud till omgångens mest streckade häst.

6 Helios di Quattro (V86-6) har faktiskt sett bättre ut sen Jorma började köra. Duon vann direkt och sedan har det blivit en tredjeplats och senast galopp. Han hängde med bra efter galoppen och jag tror formen finns där. Möter några som är bättre men klaffar det kan han slå till. Pengar känns dock som det troliga scenariot.

Hetaste utrustningsändringen

Kommer på 10 Heavenly May (V86-8) som var Oaksfinalist för några månader sedan. Hon har inte vunnit ännu men i kväll kan det vara dags. Hon är en fin typ och har ett smygläge, i kväll rycker man skorna och det kan ge bra effekt på denna märr. Mycket låg procent i avslutningen!

Förutsättningarna

V86 är ett av favoritspelen och i kväll ser det mycket intressant ut. Åby och Solvalla delar på omgången och jag tycker man fått ihop intressanta lopp som ser svårlösta ut. Tänk på att Åby har dubbla open stretch och har ett upplopp som mäter 180 meter.

Solvalla har inga open stretch-spår men ett längre upplopp som mäter 196 meter. Det ska vara runt noll till en grad i både Göteborg och Stockholm, så bra banor är att vänta. Lycka till på liret!ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V86. [Extern länk]


Läs mer inför kvällens V86:

ARTIKELN HANDLAR OM

V86

Trav