”Går på magkänsla – han spikas på V86”

Nicklassons tipsetta, skrällar och motbud till V86 på Jägersro/Solvalla, onsdagen den 11 december

Örjan Kihlström och Exit Angot spikas i V86–8.
Örjan Kihlström och Exit Angot spikas i V86–8.

Här är Sportbladets V86-tips till onsdagens omgång på Jägersro och Solvalla, den 11 december.

Sportbladets expert Per Nicklasson tippar omgången.

Via ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben.se kan du ta rygg på Sportbladets experters V86-system på ATG Tillsammans. Följ länkarna nedan.

Spelstopp 20.30

TV12 20.00

ATG Live 18.00

ANNONS: Här kan du gå med i andelslaget och ta rygg Sportbladets system på V86. [Extern länk]


V86–1


Loppet

Trevligt litet lopp, även om hästbristen i södra Sverige tycks vara skriande.


Tipsettan

Det var högst välförtjänt som han för första gången fick vinna senast, Appreciated. Uppskattat var det säkert också av kretsen kring hästen. Det blir nog tufft för honom att hålla undan den här gången, samtidigt tycker vi att han ser så fin och stark ut just nu att det inte är helt förvånande om han ändå gör det


Motbuden

Chablis är en segervan dansk som dock kommer med två raka förluster. Ingen fara med formen dock. Näst senast höll han starkt i dödens. Senast galopperade han 600 kvar men avslutade sedan mycket snabbt som diskad. Juan är väldigt distansgynnad. Han brukar sällan gå med skor men var igång under den här perioden i fjol och gick då bra med skor. Tony Afrika blir vårt fjärde och sista streck. Han har fått en liten paus och det gör nog inget efter en lång säsong. En säsong som har varit bra för hans del.


Skrällbudet

Det är troligt att Olle Rols blir betrodd. Men för oss är han mer ett rysarbud den här gången. Detta med tanke på att han står dubbla tillägg och 20 meter efter Juan, som vi upplever är en häst som han borde stå lika start med egentligen för att det ska vara riktigt bra chans.


Spetsbudet

Appreciated.


! Statistikvinnaren

Calvin Borel.

Vår rankning

1 Appreciated

4 Chablis

5 Juan

3 Tony Afrika

8 Olle Rols

7 Calvin Borel

2 Amadillo C.N.

6 Surprise Power

V86–2


Loppet

Spelvänligt lopp på en spelform som brukar kräva sina streck. Stora plånböcker har en fördel, och dom har kanske råd att strecka fler än de tre vi har råd med? Eller räcker det med ett streck?


Tipsettan

Payet D.E. är ett spikförslag. Oavsett om man tror att han kan nå ledningen eller inte har han bra chans. Distansen bör inte vara till hans nackdel


Motbuden

Happy Romeo fick inte chansen fullt ut senast men det var mycket bra intryck på honom hela kvällen. Han trivs bäst i spets men är inte så snabb ut med bilstart (eller har i alla fall inte varit det ännu). Kanske kan han ändå köra sig till ledningen? Men med formintrycket senast kan det gå vägen oavsett. 


Skrällbudet

Heylow har dunkel form men bra kunnande.


Spetsbudet

Requiem Fora Dream snabbast första biten?


! Statistikvinnaren

Payet D.E.

Vår rankning

6 Payet D.E.

5 Happy Romeo

4 Requiem Fora Dream

2 Digital Pro

3 Ninepoints Lover

10 Heylow

11 Idreamicanfly

12 Sigel Garline

1 Elias Avant

7 Rally Carin

9 Cash T.J.

8 It Happened Again

V86–3


Loppet

Ytterligare ett fint litet lopp på Jägersro.


Tipsettan

Lite förvånande gavs Toddler aldrig någon riktig chans att prova för ledningen senast. Istället kröp han ner i rygg på ledaren och där blev han sittande med gott om krafter kvar i ett taktiklopp. Det borde bli ett offensivt upplägg nu och kan han bara hålla ut Global Takeover från start bör det vara bra chans att Toddler får överta ledningen. Självklart är det då mycket som talar för honom i det här jämna loppet där ledningen är mer än guld värd.


Motbuden

Sevilla avslutade finfint efter en smygresa senast (han har för övrigt gått bra varje gång på slutet utan att få vinna). Bakspår i kombination med sprinterdistans är förstås inga optimala förutsättningar. Men formen för att kunna vinna finns där tveklöst. Hade det inte varit för att Hierro Boko riskerar att bli över från start hade vi trott mest på honom. Det verkligen lyser av form kring honom just nu.


Skrällbudet

Bvlugari Peak är en dansk unghäststjärna som varit borta länge men nu har ett lopp i kroppen. I comebacken vann han knappt efter att ha fått bestämma i ledningen. Han såg fin och fräsch ut men intrycket var att det är en bit till toppformen och vi tror inte att han är där till den här starten heller. Det gör att det här ser ut som en tuff uppgift. Men på grundkunnande…


Spetsbudet

Rajah Press är mycket startsnabb men släpper nog. Toddler är spetsfavorit men utmanas av Global Takeover om denne laddas.


! Statistikvinnaren

Toddler.

Vår rankning

5 Toddler

9 Sevilla

1 Hierro Boko

6 Global Takeover

7 Bvlgari Peak

4 Mr Perfect

8 Ferrari Kievitshof

3 Rajah Press

2 Finish Future

V86–4


Loppet

Mycket jämnare än vårt singelstreck antyder.


Tipsettan

Det har tagit ett tag för Italiano Boko att få det att lossna men de tre senaste starterna visar att han nu är på gång ordentligt. Senast blev det visserligen, efter två raka segrar, förlust. Men insatsen var lika bra. Vi hade gärna garderat honom, men det finns sju andra lopp att ta hänsyn till, så det fick bli spik.


Motbuden

Captain My Captain rankas upp på läget, men egentligen tror vi mer på Dream Cash. Han är loppets startsnabba häst, skulle han lyckas fronta tror vi att loppet är över. Hade han haft ett bra spår hade vi nog spikat honom. Nu får vi snarare hoppas på att någon kan svara ut honom i spetsstriden. Men Dream Cash kan bli farlig ändå. Manuzio Hanover blir farlig om det löser sig i tid. Såvida han inte håller spets, då är det ännu bättre chans. Han är inte så startsnabb men i det här gänget har han ändå liten spetschans.


Skrällbudet

Mister Selfie gjorde en bra insats som trea bakom stallkamarten Captain My Captain senast. Slipper han göra grovjobbet, samtidigt som någon annan tuff konkurrent får göra det, kan det gå vägen.


Spetsbudet

Dream Cash är snabbast men spåret är sämst, och det gör spetsstriden öppen.


! Statistikvinnaren

Captain My Captain.

Vår rankning

5 Italiano Boko

2 Captain My Captain

8 Dream Cash

1 Manuzio Hanover

4 Mister Selfie

10 Mellby Goofy

3 Guilty Pleasure

6 Lord ot Tooma

9 Mogge Hall

7 Quantum Kemp


ANNONS: Här tar du rygg på Sportbladets V86-system på ATG Tillsammans. [Extern länk]


V86–5


Loppet

Vi gillar vår tipsetta. Chansspik trots spåret?


Tipsettan

Det som vi tycker talar emot Waiting Hill Hall är att hon är  så trevande från start, det kan bli så att hon hamnar sist av alla. I övrigt har vi inget att invända mot henne, vi har lyft fram henne varje gång hon har startat på streckspelen och vi fortsätter att göra det.


Motbuden

M.B.S.Pretty Girl är fin i grunden. Lite på gång efter svacka? Galopprisk för Use Face och American Hill. Felfria har båda chansen. Elle Titation vann från spets näst senast. Repris?


Skrällbudet

Den roliga vi betalar för är Stella Follo.


Spetsbudet

Elle Titation öppnade bra näst senast.


! Statistikvinnaren

Waiting Hill Hall.

Vår rankning

10 Waiting Hill Hall

7 M.B.S.Pretty Girl

2 Use Face

3 Elle Titation

12 Stella Follo

4 American Hill

1 Poesi Kloster

9 Alpha K.

11 Briljant Sensation

5 Gazelle Am

13 Divane Godiva

6 Five O’Klock

8 Go All In

V86–6


Loppet

Roligt spellopp.


Tipsettan

Langen’s Airborne var fin vid segern senast. Det här blir hans första start i Sverige och det är lite svårt att sätta in honom i sällskapet, men känslan är absolut att han kommer att stå sig väl.


Motbuden

Charles du Sud har varit fin och senast fick han spräcka nollan.


Skrällbudet

United Broline har en del inombords.


Spetsbudet

Jaguar C.Boko. Eller kanske Charles du Sud om kusken prickar starten?


! Statistikvinnaren

Enjoy’s Wifi.

Vår rankning

11 Langen’s Airborne

8 Charles du Sud

3 United Broline

5 Harvesting Time

13 Enjoy’s Wifi

12 Kahnawake

6 Forsman

1 Jaguar C.Boko

7 Carlos Messi

9 Golden Road

4 Jofrey

2 B.B.S.Washington

14 Chapman Hörda

V86–7


Loppet

Tipsettan kan vara en tänkbar spik. Men risken för en tung resa, dödens, är tydlig. Därför garderar vi.


Tipsettan

Mellby Guard går bra varje gång. Höll starkt från dödens senast. Enklare emot nu och kan mäkta med att vinna från den positionen den här gången. Men förstås inte enkelt att göra det om det blir så att han åter hamnar där.


Motbuden

Ivana Boko har bra möjligheter att hålla undan ifall hon är den som når ledningen. Powerful Teemer har gjort två starter i ny regi. Gått bra i båda. Kanske inte frontar här men får en fin resa i främre träffen och löser det sig i tid blir han farlig. Mamba och Dallas är båda bra nog att kunna göra sig gällande om det blir hårt tempo där framme.


Skrällbudet

Havbergs Viking har ett helt okej utgångsläge med rygg på häst som kan öppna (Dream of Nature). Formen finns där. Med klaff kan han överraska.


Spetsbudet

Dream of Nature snabbast? Vill nog hursomhelst smyga. Ivana Boko vill gärna svara ut Mellby Guard och vi har henne som spetsfavorit.


! Statistikvinnaren

Ivana Boko

Vår rankning

4 Mellby Guard

3 Ivana Boko

1 Powerful Teemer

10 Mamba

11 Dallas

6 O.M.Escobar

9 Havbergs Viking

5 Racing Ribb

2 Dream of Nature

7 Broadway Surprise

8 Wisdom Teacher

V86–8


Loppet

Vi går på magkänsla när vi utser Exit Angot till spik.


Tipsettan

Fin, rejäl och stark är han, Exit Angot. Men i två starter i regi ”Sveriges bästa tränare” har han inte fungerat. Nu har han fått en tävlingspaus på 2,5 månader och det går stick i stäv med vad man egentligen vill ha av en spik – man vill ju ha dokumenterad form. Men känslan är att Exit Angot kommer rejält förberedd, vi tror inte att tränaren vill visa upp Exit Angot i tveksamt skick en gång till.


Motbuden

Cesar F.C. visade verklig toppform senast. Betting Rebel har också hittat formen på allvar.


Skrällbudet

Hungarian Hotwax redo direkt efter en liten paus?


Spetsbudet

Digital Extreme snabbast? Exit Angot kan nog tänkas köra offensivt, med bra chans att få överta.


! Statistikvinnaren

Vagabond Bi.

Vår rankning

5 Exit Angot

11 Cesar F.C.

4 Betting Rebel

10 Hungarian Hotwax

1 Vagabond Bi

8 Balto d’Huon

6 Digital Extreme

2 Gold Twister

9 Herrera Boko

12 Tina Gel

7 Dominator D.T.

3 Jeppas Qurt


ANNONS: Här kan du gå med i laget och tar rygg på Sportbladets andelssystem på ATG Tillsammans – här är alla system. [Extern länk]


Per Nicklassons V86-tips:

Bästa spelet

Svårt veta om vi får det, men till 5 gånger och mer spelar vi Waiting Hill Hall (V86-5).

Spiken

Vi spikar Örjan Kihlström x 2 i omgången. Formtoppade Italiano Boko (V86-4) får bli lösningen i ett öppet lopp. När det gäller 5 Exit Angot (V86-8) hoppas vi att han kommer uppfräschad och nytänd.

Luringen

12 Stella Follo (V86-5) är den roligaste i Untersteiners trio i det loppet.

Tänk på att …

… det är barfotaförbud som råder. Det är så tidigt i den perioden (1 december-1 mars) alltjämt att det är värt att påminna om det. 

Olle Rols (V86-1) har vunnit nio av 34 starter. Men på lång distans (distanser från 2 640 meter och över) har det ännu inte blivit någon seger på åtta starter, och bara en gång har han slutat bland de tre.

Vagabond Bi (V86-8) körs av amatören Fredrik Claesson den här gången. En försvagning? Inte så säkert. Tillsammans har de här två tre segrar på fem starter.

Tränarligan, Solvalla

1) Timo Nurmos, 91 segrar

2) Stefan Melander, 46

3) Svante Båth, 39

4) Björn Goop, 37

5) Daniel Redén, 36

Stora systemet

Avd 1: 1–4–5–3 (8–7)

Avd 2: 6–5–4 (2–3)

Avd 3: 5–9–1 (6–7)

Avd 4: 5 Italiano Boko (2–8)

Avd 5: 10–7–2–3–12 (4–1)

Avd 6: 11–8–5–3–13 (12–6)

Avd 7: 4–3–1–10–11 (6–9)

Avd 8: 5 Exit Angot (11–4)

4 500 rader/1 125 kr

Lilla systemet

Avd 1: 1–4 (5–3)

Avd 2: 6 Payet D.E. (5–4)

Avd 3: 5–9–1 (6–7)

Avd 4: 5 Italiano Boko (2–8)

Avd 5: 10–7–2–3–12 (4–1)

Avd 6: 11–8–5–3–13 (12–6)

Avd 7: 4–3–1 (10–11)

Avd 8: 5 Exit Angot (11–4)

450 rader/112.50 kr

Chanssystemet

Avd 1: 1–4 (5–3)

Avd 2: 6–5–4–2–3–10 (11–12)

Avd 3: 5–9–1 (6–7)

Avd 4: 5–2–8 (1–4)

Avd 5: 10 Waiting Hill Hall (7–2)

Avd 6: 11–8–5–3–13–12–6–1–7 (9–4)

Avd 7: 4 Mellby Guard (3–1)

Avd 8: 5 Exit Angot (11–4)

972 rader/243 kr

DD-systemet

DD-1: 4–3–1

DD-2: 5 Exit Angot

V5-loppen, Solvalla

V5-1: 1 Bon Ego, 6 Chapter N.Deo.

Outs: 5 Quebec C.D.

V5-2: 1 Epic Victory, 3 Jaguar Tooma, 4 Bo Boy.

Outs: 10 Victory Graphic.

V5-3: 7 Torrent d’Inverne, 4 Snask, 2 Junior Le Soleil.

Outs: 5 Fajm Composite.

V5-4: 11 Frozen Queen, 2 Melinda Ses, 3 Samba C.D.

Outs: 7 Saphir C.D.

V5-5: 2 Champion Chip, 4 Roadscanner 1 Natosi Goj.

Outs: 11 Rigel Face.


ANNONS: Här kan du gå med i laget och ta rygg på Sportbladets andelssystem på V86. [Extern länk]

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

ÄMNEN I ARTIKELN