”Därför blir jag så innerligt glad...”

Plusbetygen: ”Hoppas E-läktaren får skandera Stig H”

Foto: Malin Albinsson/Kanal 75
Sportbladets Christoffer Wickman ger fem plus till Stig H Johansson
TRAV

Svettiga insatser, fina segertider, och sport av mycket hög klass.

Så kan man sammanfatta lördagens V75-tävlingar från Umåker.

Stjärnkusken Ulf Ohlsson glänste mest i vårsolen med tre V75-segrar.

Det var som upplagt för V75-fest i vårsolen på Umåker i Umeå under lördagen och de höga förväntningarna infriades.

Samtliga sju V75-vinnare svarade för fantastiska insatser, och många hästar föll också den här lördagen med flaggan i topp.

Sveriges segerrikaste kusk Ulf Ohlsson blev V75-kung med tre V75-segrar, och ”mäster” Stig H Johansson njöt nog lite extra en dag som denna.

Sportbladets Christoffer Wickman sätter och från lördagens V75-tävlingar på Umåker.

Plusbetygen

Betyg:

Vem: Stig H Johansson & 4 Diamanten (V75-1)

Kommentar: Det är faktiskt lätt att glömma bort att 72-årige (!) Stig H Johansson inte har samma hästantal längre, att han inte har samma kvalitet på sina djur längre, och att han inte är den, som han en gång var. Jag menar, Stig H är ju alltid Stig H, Stig H är ju alltid ”mäster”. Därför tycker jag det är så innerligt roligt att Stig H Johansson fått in Diamanten i träning, och att Diamanten levde upp till förväntningarna. Det här kan vara Johanssons sista chans att vara med och på allvar slåss i de större loppen, innan han inte bara drar ner på sin verksamhet, utan lägger av för gott. Låt oss få höra E-läktaren skandera Stig H, Stig H, Stig H, på Solvalla sista helgen i maj.

Betyg:

Vem: Ulf Ohlsson & Stefan Melander/Catarina Lundström

Kommentar: Sveriges segerrikaste travkusk Ulf Ohlsson blev V75-kung på Umåker under lördagen med tre V75-segrar, och Ulf kör med ett härligt självförtroende och pondus för dagen, även om han fick god hjälp av firma Stefan Melander och Catarina Lundström, som hade ställt i ordning trion Digital Performer, Disco Volante och Qahar Q.C. i härligt skick. Ohlsson tar, enligt egen utsago, en fyrling på V75 med Cruzado Dela Noche, om inte snöret till tussarna fastnat i svansen.

Betyg:

Vem: 10 Beau Mec (V75-3)

Kommentar: Han fick visserligen hjälp med bra tempo hela vägen, men vilket jäkla skick han är i för dagen, Lars Wikströms elvaårige Beau Mec. Nu hade han, enligt kusken Ulf Ohlsson, troligtvis bara slutat tvåa om Ohlsson fått ur tussarna ur Cruzado Dela Noches öron, men Beau Mecs slutrunda i tredjespår var frän och det är bara att lyfta på hatten och säga: välkommen till Olympiatravet, Beau Mec, din gamle Derbyvinnare.


Betyg:

Vem: 4 Lome Brage (V75-5)

Kommentar: Det elvaårige kallblodet, nu mer i träning hos Jan-Olov Persson, brakade till ledningen och släppte sedan ingen över bron, och han gav V75-omgångens största favorit Månprinsen A.M. inte i närheten av en chans. Lome Brage såg löpglad värre ut, hela dagen.

Betyg:

Vem: 7 Digital Performer (V75-4) & 7 Disco Volante (V75-6)

Kommentar: Det ska bli spännande att följa Stefan Melanders duo under året. Fyraårige Digital Performer fick en dryg inledning på loppet innan han landade utvändigt ledaren, från en position han sedan bara var bäst. Femårige Disco Volante kan vara något för de större loppen redan i år, den lite hetsige valacken har blivit mer harmonisk under vintern och börjar därmed också få ut sin fulla kapacitet.


Betyg:

Vem: 2 Digital Ink (V75-3)

Kommentar: Tog planenligt hand om ledningen, men blev väl där på tok för pigg och han kastade in handduken redan i ingången till upploppet. V75-favoriten slutade sist bland de felfria.

ARTIKELN HANDLAR OM