Readly Express försvarade sitt SM-guld

Superstjärnan vann lätt på Åby

Foto: Malin Albinsson/TR Bild
Readly Express vann SM på Åby

avChristoffer Wickman

TRAV

I slutet på januari vann de Prix d´Amérique tillsammans.

Under lördagen vann Readly Express och Björn Goop Svenskt Mästerskap på Åby.

– Det är den bästa häst jag kört, sa Björn Goop i TV4 efter loppet.

Lördagens stora V75 och SM-fest på Åbytravet i Mölndal utanför Göteborg avslutades med Svenskt Mästerskap.

I loppet, med 500 000 kronor till vinnaren, blev Timo Nurmos superstjärna Readly Express brakfavorit – och tillsammans med kusken Björn Goop gjorde han ingen besviken. Därmed försvarade han sitt SM-guld från i fjol.

Nu laddas den sexårige hingsten mot Frankrike, för att försöka försvara sin titel i världens tuffaste travlopp Prix d´Amérique.

”Jättestarka känslor för honom”

Björn Goop körde tidigt i loppet Readly Express till ledningen och sedan var segern aldrig i fara, Christoffer Eriksson och Cyber Lane hängde med fint som tvåa, men var aldrig i närheten att kunna utmana Readly Express om segern.

– Jag har jättestarka känslor för den här hästen, jag har honom att tacka för så mycket så det är klart jag har stora känslor för honom, sa Björn Goop i TV4 efter segern och fortsatte:
– Han har många saker han är bra på den här hästen, han är bra på alla saker. Han har ett enormt starkt huvud, jättebra lungor och sedan ett effektivt steg, så alla tre saker är han bra på och det krävs också för att vara en av världens bästa hästar.

TV4-reportern Matteus Lillieborg ställde frågan till stjärnkusken om Readly Express är den bästa häst som han kört.

– Alla tidsepoker har sina hästar, men det är ingen annan som jag vunnit Prix d´Amérique med så jag måste säga att det är den bästa häst jag kört.

”Tänker på det varje dag”

Readly Express tränare Timo Nurmos har under veckan meddelat att SM-starten på Åby blir Readly Express sista på svensk mark i år, för att uppladdningen mot ytterligare en vinter i Frankrike ska börja.

– Jag tänker på segern i Prix d´Amérique med honom varje dag, det är det största och finaste man kan vinna men en häst så det vill jag också tänka på varje dag, sa Björn Goop och avslutade:
– Det är inte omöjligt att han kan vinna Prix d´Amérique igen, han är ett år äldre och har ett år mer rutin och det är klart han ska försöka försvara färgerna.

Segertiden för Readly Express skrevs till 1.11,9 över distansen 2 640 meter autostart, och segerkusken tog SM-guldet på sin 42:a födelsedag

ARTIKELN HANDLAR OM

Trav

V75