Kompisarna: Vi vann 9 miljoner

TRAV

Vännerna satsade 192 kronor på en Spikharry – vann drömvinsten i helgen

Foto: MILJONJUBEL Weine Pettersson, Jonas Andersson, Stefan Berntsson och Christer Nielsen hade all anledning att jubla efter att Harry Boy hjälpt dem till nio miljonersvinsten.

Fyra kompisar vann nio miljoner kronor på V75.

– Vi spelade för 192 kronor och satsade på en Spikharry, en overklig känsla, säger Stefan Berntsson

Stefan Berntsson, från Ahlafors utanför Göteborg, spelade V75 tillsammans med kompisarna Jonas Andersson, Christer Nielsen och Weine Pettersson när plötsligt allt stämde.

Kompisarna hade satsat på en Spikharry för 192 kronor och efter att spikarna Campbell Ås i V75-4 och Krista Tilly i V75-5 gjort sitt jobb satt de med sex rätt och åtta streck i den sista och avgörande avdelningen.

– Vi hade egentligen tänkt se loppen i Vinnarfesten på TV4 eftersom vi var på lokal och såg på fotboll och tog någon öl, men inför sista V75-loppet stängde de av Chelsea-matchen och visade travet live på storbilden istället. Det var en overklig känsla när det slog in, säger Stefan Berntsson.

Firade med vänner

När kompisarna fattat att de vunnit 9 031 341 kronor bestämde de sig för att åka in till Göteborg och fira med vänner.

– Vi var väl ett 40-tal som firade på en italiensk restaurang, Incontro.

Hur känns det så här dagen efter?

– Det är omtumlande. Det är ändå inte pengar så att man blir ekonomisk oberoende, men det kommer att underlätta livet. Jag har två barn och sambo och vi ska köpa hus, säger Stefan Berntsson.

På lördagsförmiddagen före V75-tävlingarna stod Stefan Berntsson och reparerade sin gamla bil för att kunna klara besiktningen.

– Nu blir det att byta upp sig, säger han och skrattar.

Spelar du ofta på trav?

-– Nej, inte ofta, men det händer att jag köper en Harry Boy då och då.

Lars-Ove Pettersson/Kanal 75