Daniel, 31, bantar – för att köra travlopp

Foto: ALN
Daniel Redéns 2011 har börjat med succé. Stallets hästar är i toppform och tränaren själv har gått på diet.
TRAV

Året har börjat med succé för Stall Zet och Daniel Redén – på en månad har stallet kört in omkring en halv miljon kronor.

Dessutom har Redén själv gått på diet för att komma i toppform inför loppen.

– Jag tog tag i bitarna eftersom jag tyckte att jag vägde för mycket för att köra hästarna i lopp, säger han.

Det nya året har börjat riktigt bra för Stall Zet och amatörtränaren Daniel Redén. Hittills i år har stallet kört in 459 500 kronor på 18 starter och tränaren Daniel Redén har 28 i segerprocent.

– Det har gått jättebra. Hästar känns kanon och det känns trevligt att gå ut i stallet på morgonen trots att det är tunga dagar när det är plusgrader ock skitigt ute. Det är roligt, hästarna är glada och då mår vi som jobbar bättre. Vi har inte haft friska hästar en så här lång tid tidigare. Dessutom har vi har lagt om träningen och mixtrat lite. Jag har varit på gården i två år men det tar tid innan man hittar rätt. Jag tycker att vi börjar komma till en lösning, säger Redén.

Gått på diet

Hästarna är i toppform och dessutom har Redén själv bantat för att vara i bättre form när han kör sina hästar.

– Jag tog tag i bitarna eftersom jag tyckte att jag vägde för mycket för att köra hästarna i lopp. Jag tycker att det är roligt att köra hästarna i början av karriären och när de kommer tillbaka efter lite vila. Men jag vill gärna ha Björn Goop i loppen sedan när hästarna börjar komma i form.

Hur mycket har du gått ner?

– Det vill jag hålla för mig själv. Jag kör Karis metod, pulverbantning. Det hade gått till en gräns där jag inte ville vara längre med vikten då fick jag göra något. Kari och jag brukar prata lite så jag tänkte att jag skulle köra hans knep. Jag håller på lite fortfarande, den där hårdkörningen var i 14 dagar, men nu har jag börjat äta lite.

Orkade du jobba då?

– Ja det var då man tänkte att man gick ner i vikt, när man jobbade också.

”Ska vara stark”

Vid onsdagens V64-tävlingar kör han stallets Traveling Man i V64-1. Hästen är tillbaka efter några månaders frånvaro för vintervila.

– Hästen har tränat på en del i vinter. Han har nästan varit borta i fyra månader och vintertränat så det är inte så laddad i ladan. Men han ska vara stark, men det kan behövas något lopp i kroppen innan han duger på Solvalla. Med Traveling vet man aldrig var man har i comebacken, man kan aldrig slänga in handduken helt med honom. Det är en så pass bra häst i grunden. Jag ska köra ett snällt upplägg med honom om han inte är alltför pigg bakom bilen.