Slarvet som orskade stjärnkuskens olycka

TRAV

Under torsdagen bröt stjärnkusken Jean Michel Bazire benet i en otäcka olycka på Vincennes.

Nu kan Trav365 avslöja att det var slarv som låg bakom händelsen.

– Bazire fick låna en dyr vagn av sin svärfar och ställde inte in fotstegen, säger Anders Lindqvist.

En av världens mest kända och populära kuskar, Jen Michel Bazire, var med om en otäck olycka på Vincennes travbana i Paris under torsdagen. I startmomentet hakade Bazires sulky i en annan konkurrent och Bazire ramlade mellan hästen och sulkysitsen där han hängde på hästens svans som var uppbunden.

Lång vila

I samband med olyckan blev Bazire sparkad av hästen men kunde trots det undvika en skentur. När Bazire fick stopp på hästen la han sig på banan med svåra smärtor. På sjukhuset senare under dagen kunde läkarna konstatera att Bazire drabbats av en fraktur i sitt ena ben, både på skenbenet och vadbenet. Enligt expertis kommer nu Bazire tvingas till två månaders vila – men Anders Lindqvist, kollega till Bazire, tror att kusken är tillbaka tidigare än så.

– Jag har provat att ringt honom men han svarar inte. De säger att han ska bli borta två månader, men om jag känner Bazire så är han tillbaka i sulkyn som fort han fått ett gips på sig. Jag tror han är tillbaka om en månad. Det är stenhårt material i honom, säger Lindqvist.

Orsaken till olyckan: Slarv

Trav365 kan nu avslöja att slarv orsakade olyckan. Bazire hade kört den aktuella hästen, Sabrane, flera gånger tidigare med bra resultat. Den här gången ville toppkusken prova något nytt och valde då att låna en dyr och exklusiv vagn av sin svärfar. Inget konstigt med det men han struntade i att ställa in fotstegen så de passade honom så han tvingades att sitta med fötterna bakom fotstegen, vilket gjorde att han gled av vagnen.

– Han hade fötterna som Erik Adielsson brukar ha dem bakom fotstegen. Hade han suttit med fötterna i fotstegen så hade han inte glidit av, då hade han kunnat sitta kvar i vagnen. Men det var starkt gjort av honom att kravla sig upp och få stopp på hästen, trots att benet var av, säger Anders Lindqvist.