Nybrink: Marre är årets klaraste spik

TRAV

Micke Nybrink om helgens V75

Det ligger i luften.

Känner ni doften?

Luktar det inte lite favoritparad.

Umeå är Bergsåker light.

Det ska bli kul att åka upp till Umeå i morgon och titta på en av världens bästa hästar. Maharajah är nämligen på besök för att starta i den högsta klassen, V75-3. Stefan Hultmans stjärntravare hade en ruskigt bra vinter i Paris där han visade att han är en av de tre bästa hästarna på jorden. Det tycker i alla fall jag.

Att han vinner V75-3 är självklart, förlust existerar  inte. I så fall får han vara halt eller sjuk – och det är  inget att spekulera i på förhand. Värmer han som en kratta får vi tänka om. I dag är det årets klaraste vinnare  hittills.

Umeås omgång håller bra klass men det är inte utan att man får Bergsåker-vibbar. Det luktar favoritvinst på många håll och i de andra loppen klarar man sig alldeles utmärkt med fyra, fem streck. Risken finns alltså där – att det blir jackpott på femmorna.

Men skit i det, vi sätter sjuan och så får den väl ge 18 000 då. Vi spelar ihop till en tvåveckors-semester vid Medelhavet, med vin och musslor i massor.

V75-1: Indigo Broline är en kanon. Det skrev jag efter

V75-vinsten på Mantorp den 5 februari. Känslan var att han kunde vara en häst för Elitloppet. Jag vet, löjligt tänkt och för tidigt men jag ville bara  berätta det för att ni ska förstå vad det här är för sort. Senast, i V75-finalen på Åby, kom han tillbaka efter skada och var  dåligt förberedd enligt Åke Svanstedt som låg extremt lågt. Hästen fick en jobbig  inledning, löstes av till andra  ytter och hamnade i en trött rygg till slut. Han var klart  godkänd och inte stum i mål. Med loppet i kroppen bör  formen vara fin igen och då  vinner han lätt. Svanstedt är helnöjd med träningspassen. Full gas, spets efter 400 meter och lätt seger.

V75-2: Fem hästar sticker ut och jag tar med alla. Dead Wood följer bilen och kan leda runt om. Monemill var kraftigt uppåt barfota runt om på V75 senast. Gossip’s Winner är en ganska simpel typ men ändå en segermaskin. Opal Hall då? Ja, han är förstås mycket bra men jag tycker att han sett aningen sämre ut i de två senaste loppen. Måste ändå med på skallen. Rysaren heter B.B.S.Cen-tra som flög lågt barfota runt om senast, 1.09 sista 500 i spåren. 

V75-4: Låst på fyra. Merrimac har varit grym i tre raka segrar barfota runt om. Han är både stark och snabb och felfri är han ett glödhett segerbud. Northern Spy var sylvass barfota runt om senast, det bara small. Han är given. Glöm för allt i världen inte finske Romeo Karsk som varit satans pra i Finland. Draw the Line lekte sig till seger i spets i comebacken.

?V75-5. Hallsta Lotus kommer att få kämpa för att slå finske Pihlajan Aaroni. Jag har kollat en drös starter på finnen och kan säga att det är en kanon. Han speedar 1.18 mitt i loppen och vinner okörd hela tiden. I spets går han kanske 1.23,5 och då får Lotus kavla upp ärmarna. Två streck – så klart.

V75-6: Spets och slut med formtoppade startkanonen Little Rainbow? Jag är inne på det. Han leder i alla fall 100 kvar, lita på det. Roliga rysaren är Don’t Blink Twice som flög till seger senast via 1.10 sista 800 i ett långlopp.

V75-7: Jättefint lopp och om man har spruckit (no way) kan man bara njuta av topphästarna. Fem streck fick det bli. Dont Wear PJS spetsar väl? Svårslagen därifrån men tänk om Monster Drive laddas från åttonde? Kan hon svara? Det vete fan.