Så vinner Embritt miljoner på namn

TRAV

Alla knep är tillåtna för att vinna pengar på trav.

Fråga bara Embritt Agmarken. När hon tippar trav går hon efter hästarnas namn.

Resultatet: Vinster över en miljon kronor.

– Jag går fortfarande på hästnamnen, man viker ju inte från ett vinnande koncept, säger hon till Trav365.

Foto: Ny vinst på lördag? Embritt Agmarken kommer i alla fall göra ett försök på V75.

Det är jackpott-hysteri i Sverige just nu. På lördag när Gävle arrangerar V75-tävlingar ligger det 70 miljoner kronor i potten som en ensam spelare kan ta hem. För att plocka hem hela potten gäller det att tipsen sticker ut och att man inte följer med strömmen.

Spelade i husvagnen

En som vet hur hur man vinner storvinster på trav är pensionären Embritt Agmarken från Halmstad. Hon har tagit hem två fina vinster på V75. En på 364 000 kronor och en på 771 283 kronor. Alltså vinster totalt på över en miljon kronor.

Vinstknepet? Välja hästar med bra namn.

Den senaste vinsten för Embritt var den på över 700 000 kronor och kom 2008. Hon och hennes man hade sålt huset och bodde i husvagnen. I husvagnen hade de en dator, och på ATG-kontot fanns 37 kronor. Embritt gjorde slag i saken och valde ut fyra hästar med fina namn i V75-omgången. Harry Boy fick sköta resten. Resultatet vet ni redan...

– Jag har vunnit några tusen lappar sedan dess, berättar Embritt.

”Bryr mig inte om de går med skor”

På lördag är det jackpott på V75, och lita på att pensionären från Halmstad kommer vara med i jakten på den största travvinsten någonsin i Sverige.

– Det är klart att jag ska spela, vad trodde du? Jag går fortfarande på hästnamnen, man viker ju inte från ett vinnande koncept.

Hur ofta spelar du?

– Varje lördag! 36 spänn varje lördag. Det räcker. Jag spelar aldrig stora system, det lägger jag inte ner pengar på.

”Man behöver inte lägga ner sin själ för att vinna på trav”. Så sa Embritt efter de två tidigare storvinsterna. Och hon står fast vid det mottot.

– Jag ser ju att experterna vinner stora pengar. Men herregud, sitta där och tänka i massa timmar, det är väl ingen mening med det? Vad bryr jag om de går med skor bak eller fram? Det gör jag fortfarande inte. Heter de något som jag känner för så blir det så, säger hon glatt, men bestämt.

Vad skulle du göra om du vinner 70 miljoner kronor på lördag?

– Jag skulle satsa pengar på min familj om jag vann. Sedan skulle jag satsa på neurologisk forskning och sedan Afrikas horn. Vi får hoppas att det går in!

Till lördagens jackpott-omgång på Gävletravet har givetvis Embritt Agmarken valt ut några hästar med namn hon har fastnat för. Detta ser du här nedan: