Ola: Jag fixade fem milj till mina vänner

Foto: Lycklig Ola Ahlsén blev miljonär på trav. Trots det kommer han jobba kvar i spelbutiken i Lerum.
TRAV

Ola Ahlsén, 39, vann drömvinsten på V75 med sina vänner.

Han och de fyra kamraterna fick dela på hela fem miljoner kronor.

Nu berättar han om den otroliga succén och bjuder på drag till helgens jackpott.

– Jag tror att det blir bra med pengar på lördag, säger han.

Ola Ahlsén fixade så att både han och hans fyra vänner blev miljonärer på trav i början av januari 2007.

Ahlsén, som driver en spelbutik i Lerum, hade komponerat ett eget V75-system med tre spikar. Insaten var 740 kronor och när sista loppet gått i mål var de fem vännerna fem miljoner kronor rikare.

För Ola, som har ett eget företag, betydde vinsten en hel del ekonomiskt.

– Man lever på marginalerna hela tiden, sa han då.

Köpt ny bil och hus

Nu, när nästan tre år har gått sedan miljonsuccén, berättar han vad som hände sedan. Efter att ha vunnit miljoner har han kunnat unna sig en hel del lyx i vardagen.

– Jag har köpt in mig i en häst, köpt ny bil och bytt till ett nytt hus. Jag har stoppat undan lite så att man kan ta pengar under en längre tid. Jag fortsatte att jobba, pengarna räckte inte för att sluta jobba. Vi har fortsatt att spela efter vinsten och spelade väldigt intensivt efter miljonvinsten. Tyvärr har det inte blivit några större vinster, men det går plus minus noll och det är ju bra. Vi hoppas att det ska komma en större vinst snart igen.

Vunnit mer pengar

Efter vinsten investerade han i en travhäst – men framgångarna på travbanan uteblev och nu har han satsat på en ny häst.

– Nu är jag delägare i Looking flashy som startar på tisdag, berättar han.

Några spelvinster har det blivit sedan 2007, även om miljonvinsterna har uteblivit.

– Jag har haft lite framgångar sedan dess, sommaren efter miljonvinsten vann jag 158 000 kronor på V75. Sedan vann vi nu i maj 445 000 kronor på V75, det var ett andelssystem som 30 kunder var med på. De fick 15 000 kronor var, men den gången hade jag ingen andel själv tyvärr. Senaste tiden har vi har haft sju rätt tre veckor i rad, vi hoppas att vi håller i det i helgen nu när det kanske bli mer pengar.

Till helgens V75, då 50 miljoner kronor ligger i potten till en ensam vinnare, har han hittat två hästar som han tror lite extra på.

– Jag gillar Peter Untersteiner jag tror att hans häst 15 Amber Diablo kan vinna stoloppet, V75-5. Hästen kommer nog att vara streckad på tio procent. Den har gått väldigt bra och nu sätter Peter upp sin son Johan Untersteiner på hästen. Johan kör bra och det kan vara positivt att de byter kusk. Hästen står rätt inne och kan smyga med och ta dem på upploppet.

– En riktigt bra spik är Åke Svanstedts Zwack i avdelning två. Hästen kommer att hålla ledningen och är hästen att slå.

Vad tror du om omgången?

– Det ser svårt ut och jag tror att det kan bli bra med pengar på lördag. Det är många favoriter som har bra hästar emot.

Ditt bästa tips för att vinna miljoner?

– Det är att bestämma sig, men ska inte fegspela med två-tre hästar i varje lopp utan bestämma sig för en spik eller flera och ta många hästar i de andra loppen. Vissa hästar som man inte kan läsa sig till och då måste man ha många garderingar för att få med dem. Det var så vi gjorde när vi vann miljoner, vi hade fyra spikar och tre helgarderade lopp. Det var kombinationen att vi satte spikarna och att det skrällde i de andra loppen som gjorde att vi vann miljonerna, säger Ola Ahlsén.