Pokerstjärnan: Kan dra ner chanserna

TRAV

Pokerstjärnan William Thorsons häst Jacky Glide jagar seger vid onsdagens tävlingar Solvalla.

Ägaren själv är på semester i Thailand och följer loppet framför datorn.

– Adielsson och jag pratade lite om att vi skulle köra snällare med henne, säger William Thorson.

Pokerspelaren William Thorsons häst Jacky Glide har haft ett fint 2010. I år har hästen gjort 14 starter och sprungit in 223 500 kronor till sin ägare.

Vid onsdagens V64-tävlingar på Solvalla startar hästen som andrahandsfavorit på V64, men ägaren William Thorson väljer att ligga lite lågt.

– Jag har pratat med Erik och han tycker att det var några bra hästar emot. Vi pratade lite om att vi skulle köra snällare med henne, men inget är bestämt. Erik brukar fråga vad jag tycker inför loppen och jag säger vad jag tycker. Det är han som kör hästen och bestämmer, men jag har lite att säga till om naturligtvis. Jag gillar när man kör snällare lopp med hästarna.

Den senaste starten på V65 på Färjestad vann hästen efter ett lopp i dödens sista varvet.

– Hon var jättebra senast, säger han.

Vad tror du om chanserna på onsdag?

– Jag tror hon har bra chans, men hon blir mycket streckad så det är ingen skräll på V64 om hon vinner. Eventuellt kommer hon att köras lite snällare och det kan dra ner vinstchanserna lite. Hon har ju spår ett och är inte så snabb ut, hon är lite långsam ut så det kan bli ett snällare upplägg med tanke på spåret. Det finns ingen anledning att köra ihjäl henne, berättar han.

Kommer du att vara på plats på banan?

– Jag är på semester i Thailand. Jag kommer att se loppet på Atg.se, jag brukar alltid se när mina hästar startar. Jag har hållit mig borta från travet ett tag, jag kände att det tog upp mycket tid. Jag har spelat mindre i allmänhet, även poker. Det har bara blivit mindre trav, säger han.

Vad tycker du om Jacky Glides år?

– Jag köpte henne i våras, men jag tycker att hon har varit bra varje gång sedan jag köpte henne. På Solvalla gick hon i tredje spår nästan hela vägen och gick långt under det svenska rekordet, men man måste vinna för att det ska gillas. Hon mötte en hysteriskt bra häst, Cash Is Fun Zaz som var favorit inför Derbyt. Hon är bra och om hon utvecklas så kan hon bli riktigt bra. Blir hon inte riktigt bra kan jag flytta henne till avel, säger William Thorson.