Trav

Westholms succé – fem segrar på Romme

Av: 

Minimedia

Patrik Fernlund

Jörgen Westholm och obesegrade Rite Key.
Jörgen Westholm och obesegrade Rite Key.

TRAV

Jörgen Westholm dominerade Rommes tävlingar under fredagen.

Westholm vann fem lopp – och körde in över 100 000 kronor.

– Det var en fantastiskt fin kväll, säger Jörgen Westholm till Trav365.

Jörgen Westholm har inlett året strålande då han kört in över 3,2 miljoner kronor under årets första månader. På Rommetravet under fredagen startade Westholm åtta hästar och det slutade med stor succé. Westholm vann fem av loppen och flera av hans hästar imponerade.

Krossade motståndet

I lopp åtta vann Westholm med urstarke Nelle d'Amour. Hästen kom till fredagens start med en galopp från ett V75-lopp på Åbytravet men den här gången travade hästen hela vägen och då blev det en överlägsen seger. Jörgen Westholm körde tidigt fram utvändigt ledande Starbright Winner och satte hård press. In på upploppet hade Westholm knäckt ledaren och bakifrån kunde ingen hota.

Rommetränaren visade även upp två fina treåringar. I lopp tre ledde Westholm hela vägen med Last Legacy och i lopp fem vann han med Rite Key som tog sin tredje raka seger. Rite Key är för övrigt helbror med Kungapokalsvinnaren Rite On Track.

Vann med galopp

De andra två hästarna som fixade Westholms femling var Carambole P. som vann lopp fyra och Vånga Trick som vann det avslutade loppet trots en galopp inledningsvis.

– Det var en fantastiskt fin kväll. Vi hade det fint förspänt på förhand men det är inte alltid det lyckas. Hästarna har gått fint en längre tid och alla i teamet gör ett jättebra jobb så det är roligt. När man dessutom tränar vinnarna själv blir man extra stolt, jag ser mig mer som en tränare än som en kusk, säger Jörgen Westholm

Nu när ditt stall går som tåget, har du någon vinnare att bjuda på i framtiden?

– Frodo på Rättvik på måndag borde ha bra chans. Han gick bra senast och är stark och rejäl, säger Jörgen Westholm i bilen på väg hem till Sala.

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!