”Han är så klar att jag blir mörkrädd”

TRAV

Micke Nybrinks krönika med helgens V75-tips

Foto: Micke Nybrink.

Går han som på slutet finns inte förlust.

Spurten näst senast var science fiction.

I alla fall om man tittar på klockan.

Christer, 54: Så lever jag på trav & vinner miljoner

Östersund är först ut i helgens V75-fest och i Jämtland är det fasen inga förpostfäktningar, loppen håller toppklass. Upploppet är, vad jag förstår, 218 meter. Banan har annars en historik med låga utdelningar på V75; tre femrättsjackpottar de fem senaste omgångarna. Kan det bli ändring på det nu?

V75-1: För den breda massan okända hästar i Klass II gör att upptakten inte är lika problemfri som vi är vana vid, voltstart gör det också mer ovisst. Fem streck är min lösning för att lördags­kvällen ska leva vidare. East Herkules är ändå det givna tipset. Han borde dra till ledningen och sen är det finfin chans för en häst som kämpar och visar full form.

Min skräll, en av de mer intressanta i omgången, är Kristine.

Hon har gjort två starter efter halsoperation och varit kanonbra i båda. Näst senast gick hon starkt efter en fet startgalopp och senast avslutade hon ilsket när luckan kom.

Var dunderbra senast

 V75-2: Solör Stegg och Kringelandtellus möttes på Bergsåker senast. Loppet är svårfunnet i arkivet eftersom det var flyttat från Hagmyren. Men gå in på resultaten från Hagmyren 30 maj så fixar det sig. Inte lätt att ­vara en småkorkad spelare, mig tog den en timme att begripa. Hur som helst, Solör Stegg var dunder­bra när han drog runt i hög fart och vann lätt. Kringelandtellus tog dödens sista 1 900 och höll urstarkt.

Jag låser på duon, väl medveten om att kallblod är lite av min vita fläck på kartan.

V75-3: Jag gissar att den värsta formen lagt sig på Next to None Sib och spikar emot. Sir Ratzeputz (Adielsson) är valet. Men var inte han också lite sämre senast? Nja, han travade 1.09,5 sista 1 000 i ledningen och fick stryk av Takethem. Next to None Sib satt i rygg och hängdes av så det sjöng om det. Hoppas min logik stämmer.

De är väl maskiner, hästarna, eller hur?

V75-4: Cash a Cheque Em och Melvin Palema är kusarna som sticker ut och ett tillägg på lång distans är hanterbart, även så här års. Vill ändå lyfta fram en mindre betrodd i Survival Kit som gick en rysligt stark slutrunda senast. Jag läser loppet som spets och slut och jag är den där killen som hämtar ut med skottkärra. Eller jag tror i alla fall lite på honom. Man ska vara ödmjuk.

Något är galet

V75-5: Valentino Strix är så klar att jag blir mörkrädd. Något måste vara galet.

Näst senast avslutade han 1.05,7 de sista 700 med en bålfällning över mål. Sanslöst.

Senast vann han från ledningen på tomgång.

Slipper han bara Nuncio är det väl lugnt? Ja, jag överdriver lite. Förlåt.

V75-6: Ett strålande bra lopp där man kan dra till med vem som helst av mina fem. Call Me Keeper såg ut som han sprang och lekte i tredjespår i Elitloppsförsöket och jag undrar om han inte krigat om segern utan galoppen, eller i alla fall gått till final. Solvato var grym i Kalmar, El Mago Pellini ”har serven” från fjärdespår ...

V75-7: Troligen vinner ­Scarlets Mirakel – om han står på benen. Men gör han det?

Vi kan inte anklaga honom för att vara tråkigt travsäker. Nej, det här är svårt, jättesvårt.

ARTIKELN HANDLAR OM

V75

Trav

Spel