Micke Nybrink: Hans hästar är så jäkla bra

TRAV

Expertens krönika med jackpott-tipsen - 43 miljoner i potten på lördag

Spelarkåren gör det lätt för sig.

Occhione Jet och Al Dente.

Båda har jättechans, jag är inte dum.

Men hur kul är det att ha samma lapp som alla andra?

Romme kör en trevlig V75:a som bjuder på sport och spel i världsklass som klyschan lyder. Men ett visst mått av sanning finns i ordbajseriet eftersom det körs två E3-finaler på kort distans och så är det jackpott. Det enda som är trist är att förbudet mot Enbart V7 inte trätt i kraft ännu. Går inte det att snabbfixa?

För jag ger gärna spelsyndikaten en pungspark redan nu. Ring mig när det är dags. Jag snör på mig mina Doc Martens med stålhätta. Industriella försök att spela smart i jättebolag mot oss vanliga dödliga är jag gärna med och stoppar. Låt oss göra våra old school-lir utan skumma opportunisters inblandning. Kör ut dem.

Och det ska bli skönt att för egen del slippa (spela) Enbart V7 snart. Tack ATG, på riktigt. Den skiten har kostat mig massor de senaste åren, omdömeslös som jag är.

Reijos hästar i form

 V75-1: Big Sky Hurricane är som en ny häst i Finland i år. Han är en av de bästa där och imponerar på finska V75. Öppna fort kan han och om Johnny Takter lyckas försvara ledningen (50/50?) är det game, set, match. Så bra är han. Jag vill ändå dubbla med Reijo Liljendahl. Ungefär så är det numera. Hans hästar är så jäkla bra, hela tiden bättre än man vågar tro. Aristocat Boko avslutade med flygande man senast, forsade fram och om finnen (nej, inte Reijo, ettan) misslyckas vinner han.

  V75-2: E3-finalen för ston vinner såklart Reijo. Vem annars? Spring Kronos debuterade i hans regi i kvalet och travade i dödens mest hela vägen. Hon vann överlägset. Motbuden är två. Souchong är en årgångstopp som var sjuk i förra E3-finalen men före det varit ruskigt bra och Sheava Vik hoppade jag till av i kvalet. I målskjutsen såg hon strålande ut.

  V75-3: Occhione Jet vinner fem gånger av tio men är mega­favorit och garderas av speltekniska skäl. Disco A.E. håller jag på med, honom vägrar jag att spricka på. Dags att köra, Örjan?  Bon Frecia är nästan alltid bra och ofta underskattad. Timo Nurmos hästar kommer att vinna 100 lopp den närmaste tiden efter att ha varit i källaren (sjuka) och vänt.

  V75-4: Det enda jag vet är att jag inte vet vem som vinner. Om någon kopplar polisgreppet och bryter upp armen på ryggen gnäller jag Exceed’em eller Imset. ­Alla ska med

Som Woods i dam-KM

 V75-5: Paparazzi M. spelade jag senast men då kom han aldrig till från bakspår. Spurten mellan hästar skvallrade om fortsatt form och nu är det i stort sett hemma­plan för dalahästen. Det är showtime för Witasps snackhäst helt enkelt. Gasa Leffe. Buba Boko var kraftigt uppåt senast och det är alltså Nurmos som tränar.

 V75-6: Al Dente från spår två bakom bilen i det här gänget är som Tiger Woods från röd tee i dam-KM i Kungsängen. Korta E3-finalen har aldrig känts så körd, väl?

V75-7: Badkarsvinnare och spik på Mind Your Face som varit mycket bra i två raka starter. Twigs Voici spetsar och släpper sedan till Adielsson och Mind. Den bumlige hårdingen växer ett par klasser i den positionen och torskar inte i så fall.