”Varit den tuffaste veckan i mitt liv”

Populäre travprofilen och travtränaren Anders Lindqvist berättar om sin svåra cancer

Foto: Maria Holmén, TR Bild
Anders Lindqvist.
TRAV

Travtränaren och tv-profilen Anders Lindqvist har drabbats av elakartad cancer.

Nu ligger han nyopererad på sjukhus – och hoppas kunna komma tillbaka till yrket.

– Livet börjar återvända, säger han.

Under måndagsmorgonen la populäre travprofilen, tv-profilen och travtränaren Anders Lindqvist upp ett inlägg i sina sociala medier där han förklarade sin frånvaro från de sociala plattformarna på sistone.

En elakartad cancer i hans urinblåsa ledde till att han i tisdags opererades och har sedan dess legat på sjukhus i Frankrike, där han har sin tränarbas.

– Nu mår jag så att jag kan prata i alla fall. Jag har haft en sond i halsen, men nu är den bortplockad. Jag har inte orkat lyfta min iPad, utan bara kunnat använda min iPhone, då är det tufft, säger Lindqvist.

Han fortsätter:

– Men nu börjar livet återvända. Jag har fått dricka något för första gången sedan i måndags, en kopp te.

”Slut att vara ute och röja med tjejer”

Operationen var komplicerad då läkarna gjort en slags transplantation och tagit en bit av Anders tarm för att göra en ny urinblåsa.

Vad säger läkarna?

– Det har gått bra, men jag får inte röra mig speciellt mycket. Det spänner och drar och jag har massa slangar som går ut och in. Jag är imponerad av vården här, de kommer varannan-var tredje timme och kollar mina värden.

Trots det stora ingreppet ser travprofilen ljust på framtiden.

– Jag hoppas kunna lomma tillbaka. Jag kanske får leva med blöjor resten av livet, men det är bagateller. Jag tror jag ska komma tillbaka! Men det är slut att vara ute och röja med tjejer. Jag har tydligen passerat mitt bäst före-datum.

”Lidit ett par dagar”

Lindqvist blir kvar på sjukhuset i minst tio dagar till och han vittnar om en vecka fylld av smärta.

– Det har varit den tuffaste veckan i mitt liv. Läkarna provade att ge mig morfin, men det funkade inte på mig, det funkar tydligen inte på alla. S jag har haft jävligt ont. Jag har lidit ett par dagar.

– Det dröjer innan de vågar släppa ut mig härifrån. Det svider att man inte kan se det första B-loppet (Prix de Bretagne på Paris-banan Vincennes) live på söndag. 

Efter ditt inlägg i sociala medier har hundratals skickat hälsningar och stöttat dig. Hur känns det?

– Det känns skönt! Att man fortfarande har vänner i branschen. Jag längtar efter att komma tillbaka, säger Anders Lindqvist.

Anders Lindqvist egna inlägg på Facebook.
ARTIKELN HANDLAR OM

Trav

Cancer