Här förlorar svenske stjärnan storsegern

Incidenten i loppet sänkte Call Me Keeper: ”Jag tänkte vad i…”

1 av 2
Call Me Keeper krokade i konkurrent i loppet och blev störd, därefter spurtade Daniel Redéns topphäst bra till fjärdeplatsen i Prix de Luxembourg.
TRAV

PARIS. Call Me Keeper blev fyra i storloppet Prix de Luxembourg på Vincennes i Paris under lördagen.

En incident i loppet förstörde segerchanserna.

– Han fastnade i vagnen på långsidan när han var ute i rygg på Uza Josselyn, annars hade han vunnit, säger tränaren Daniel Redén.

På söndag har Daniel Redén tre hästar till start i världens tuffaste travlopp, Prix d’Amérique, på Vincennes-banan Paris.

Under lördagen värmde han upp med att starta Call Me Keeper, som blev favoritspelad, i Prix de Luxembourg.

Örjan Kihlström fick en fin resa med stjärnhästen fram till dess att en incident i loppet förstörde segerchanserna.

– Han fastnade i vagnen på långsidan när han var ute i rygg på Uza Josselyn, annars hade han vunnit, säger Daniel Redén.

– Det var synd. Från min situation ser det ut som han går tillbaka in i rygg och jag tänkte vad i..., säger Daniel Redén.

”Blev liksom tvingad...”

Örjan Kihlström fortsätter:

– Vi kom för nära den framför helt enkelt så det blev så mycket stopp så den utvändiga hästen kunde täppa till, det var ju inte min tanke att bli kvar på innerspår direkt, men jag blev liksom tvingad till det, för att inte köra upp i vagn på den framför, säger Örjan Kihlström.

Hade ni vunnit annars?

– Han hade varit med i tätklungan, men om han vunnit ska man inte säga.

Call Me Keeper spurtade fint över upploppet och blev, incidenten till trots, fyra i loppet.

Vann gjorde italienska skrällen, 13 Urlo Dei Venti, tillsammans med Enrico Bellei i sulkyn, efter en tät duell med 2 Una Serenade över upploppet.

Vinnaroddset: 25 gånger.

Förstapriset i loppet var runt 500 000 kronor.

”Var väldigt aggressiv innan start”

Jerry Riordans Treasure Kronos spelade till andrahandsfavorit i loppet. Hon kördes tidigt till tät, men släppte över kommandet, och fick sedan aldrig riktigt chansen och slutade oplacerad.

– Resan blev omöjlig, men jag såg innan start att hon var väldigt aggressiv och pullade. Hon la bort för mycket krafter där, tror jag, säger Halmstadproffset.

ARTIKELN HANDLAR OM