”Jag tror det finns god chans att han vinner”

Av: Christoffer Wickman

Publicerad:
Uppdaterad:
Helena Burman tränar V86-omgångens största favorit
Foto: Micke Gustafsson/Kanal 75
Helena Burman tränar V86-omgångens största favorit

Jackpott på V86 i kväll – med 12 miljoner kronor till en ensam vinnare.

Jägersrotränaren Helena Burman tränar omgångens största favorit i Falk On Hill.

– Jag tror det finns god chans att han vinner, säger hon.

Jägersroproffset Helena Burman spelar lite av huvudroll på V86 från Solvalla och Åby i kväll.

Anledningen: hon tränar V86-omgångens största favorit i jackpotten.

I den femte V86-avdelningen jagar Helena Burmans 4 Falk On Hill sin tredje raka seger, och han får stort förtroende av spelarna.

I sulkyn sitter Johnny Takter.

”Gjort många starka insatser”

Helena Burman har förutom Falk On Hill ytterligare två hästar till start inom V86-kupongen i kväll, men hon sticker inte under stol med att det är den klare favoriten som hon tror mest på.

– Det ska normalt vara han som är min bästa segerchans i kväll, och jag tror det finns god chans att han vinner det här, säger Helena Burman och fortsätter:
– Jag tycker det ser bra ut för honom, han har tävlat väldigt bra på slutet och det är klart man måste tro på honom. Han har bra grundkapacitet och han har gjort många starka insatser i sitt liv.

Helena Burmans 7 Höwings Venus (V86-3) och 5 Staro Litchi (V86-7) får betydligt mindre förtroende av spelarna, och är endast spelade till några procent.

– Höwings Venus kan en del i sina ljusa stunder, men hon ska i första hand sköta sig. Sköter hon sig så kan hon faktiskt en del. Staro Litchi går ut över sin bästa distans och får hon rätt resa så har hon alltid en rökare till slut, men hon är den typ av häst som ska gå i ryggar in i det längsta, säger Helena Burman.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN