V86-tipset: ”Han är huvudet högre...”

Nicklassons tipsetta, skrällar och motbud till V86 på Åby och Solvalla, onsdag 6 februari • Jackpott 23 miljoner

avPer Nicklasson

Foto: TR Bild
9 Randemar R.D. spikas på V86

Här är Sportbladets V86-tips till onsdagens omgång på Åby och Solvalla, 6 februari.

Sportbladets expert Per Nicklasson tippar omgången som kryddas med en jackpott på 23 miljoner kronor.

Via ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben.se kan du ta rygg på Sportbladets experters V86-system på ATG Tillsammans. Följ länkarna nedan.

Spelstopp 20.30

TV12 20.00

ATG Live 18.00


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets supersystem i jakten på 23 miljoner kronor. [Extern länk]


V86–1

Loppet

Vattentätt med en kvartett?

Tipsettan

Waffle har bakspår och dunkel form. Digger Lord har dåligt spår. Mitos Gold har inte vunnit på länge. Därför känns det starkt med fyra streck på V86-kupongen, vi kör den lösningen på alla våra system. Tipset till Ferrari River. Han har inte heller bevisad form, men gick bra före uppehållet så vi förutsätter att det inte varit några problem med honom – som man ställer in en häst i stallet kommer den ofta tillbaka. När/om Ferrari River är i form är han den hårdaste hästen i det här loppet. Hans kusk brukar inte vara rädd för att ladda om det finns fog för det och det är möjligt att ekipaget tidigt sitter i ledningen. ­Oavsett vem som sitter i ledningen kan det här nog bli ett taktik­lopp där det blir svårt att plocka längder till slut.

Motbuden

Såväl Stella Newmen som Global Takeover och Seek and Destroy kan öppna. Någon av dem får fin en resa.

Skrällbudet

Digger Lord? Men då krävs det överpace.

Spetsbuden

Om alla som kan öppna laddas för ledningen eller för att kunna släppa till den som helst vill ha ledningen kommer det att gå undan. Alla från nummer 1 till 6 kan nämligen öppna riktigt raskt. I slutändan handlar det nog om vilka kuskar som är mest villiga att satsa lite extra på att nå innerspåret. Det är ju en fördel att nå dit, men körs det alltför hårt kan det kosta mer än det smakar. Det är generellt inte världens modigaste hästar som tävlar i det här loppet, även om alla är ­fina tävlingshästar.

! Statistik­vinnaren

Global Takeover.

Vår rankning

  5 Ferrari River

  2 Stella Newmen

  6 Global Takeover

  4 Seek and Destroy

  9 Waffle

  7 Digger Lord

  3 Mitos Gold

  1 Kebnekajse

  8 Lightning Photo

V86–2

Loppet

Det körs totalt 19 lopp på Åby och Solvalla denna kväll men det är tydligt att antalet hästar egentligen bara räcker till hälften så många lopp, det är ­otroligt lite hästar i otroligt många lopp och i de två första V86-avdelningarna syns det. Det blir bättre sedan men det är synd att man inte kan fylla loppen när det är en jackpott-omgång..

Tipsettan

Hon fick visserligen en smörresa senast, men det var ändå bra gjort av Viking Grace att avgöra med tanke på att luckan dök upp rätt så sent. Denna gång får hon möta enbart fyra­åriga ston och det är en enklare uppgift än senast, speciellt när man tittar på intjänade pengar, där är Viking Grace klart mest meriterad. Oavsett vilken position hon får ska hon ses med bra chans, men känslan är att hon mycket väl kan sitta i ledningen och då är det i så fall toppchans.

Motbuden

Viking Grace uppfyller egentligen kriterierna för att vara en bra spik men vi är svaga för S.G.Maleficent som verkligen har fått det att lossna på allvar. Hon tjänade 300 000 kronor i sin senaste start (men det spelar ju ingen roll här då det är årskullslopp) men kommer att bära de pengarna utan större problem, tror vi. Med tanke på att Maleficents utveckling kan vi inte utesluta möjligheterna att hon faktiskt är så bra att hon kan vinna även från dödens. Det går inte att begära, men det är alltså inte otänkbart.

Skrällbudet

S.G.Maleficent har alltså fått det att lossna och det väntar vi på att Imma Hanover också ska få det att göra. Hon är så fin häst att man har svårt att se att utdelningen inte kommer förr eller senare. Hon har matchats väldigt hårt den senaste tiden men galopperade ju senast, så då ”slapp” hon att tävla. Med en vilsam resa bör hon sluta i främre träffen.

Spetsbuden

Global Wild Card är snabb ut. Med tanke på att ­formen kanske inte är på topp kan vi tänka oss att hon är ­villig att släppa till Viking Grace.

! Statistik­vinnaren

Viking Grace.

Vår rankning

  5 Viking Grace

  7 S.G.Maleficent

  3 Imma Hanover

  2 Global Wild Card

  4 Ithaki Boko

  6 Petunia

  1 Sassa Will

V86–3

Loppet

Om det blir som vi förutspår, jämnstreckat mellan de tre främsta, tycker vi att det är helt rätt att ta ställning. Skulle vår tipsetta dock bli klar favorit kan man ta sig en funderare på om man inte ska gardera.

Tipsettan

Aqua Photo har övertygat vid två raka segrar, Whipped Eggs är en stark häst för klassen, distansen talar till hans fördel. Den som imponerar mest på oss är dock fransknorsken Ecu de Mieloui. Han har visserligen mött ganska svagt motstånd vid sina fem segrar i Norge, men intrycket kunde inte vara bättre. Krossar även dessa?

Motbuden

Förutom de nämnda även Victory Lee.

Skrällbudet

Ståhlebos King bäst av de övriga?

Spetsbuden

Nummer 2 eller 4? Nummer 6 gör ett försök?

! Statistik­vinnaren

Whipped Eggs.

Vår rankning

  6 Ecu de Mieloui

  4 Aqua Photo

  3 Whipped Eggs

  2 Victory Lee

  5 Ståhleobs King

  1 Harvey Boko

  8 Bernts Ulrika

  9 Lovelikesasmoothie

12 My Little Sparrow

10 The Hooligan

  7 Unlimit Lavec

11 Toxic Trix Macay

V86–4

Loppet

Intressant långlopp.

Tipsettan

Electrical Storm fick en alltför tung resa senast. Han ser mycket fin ut. ­Spurtar ner allt?

Motbuden

Minst två till.

Skrällbudet

Captain Knas?

Spetsbudet

Pontiac S.W.?

! Statistik­vinnaren

Heylow.

Vår rankning

12 Electrical Storm

  6 Pontiac S.W.

  2 Heylow

13 Perfect King

  1 Captain Knas

11 Västerbo Highscore

  8 Greyhound Boko

  5 Scoccans Finest

  4 Wind Knight

  3 Slaghöken

14 Global Trader

  7 Corky Ramirez

15 Busy doin’ Nothing

  9 Seven Deadly Sins

10 Son of Triton


ANNONS: Här kan du ta du rygg på Sportbladets supersystem i jakten på 23 miljoner kronor på ATG Tillsammans. [Extern länk]


V86–5

Loppet

Låst på två.

Tipsettan

Thriller N.P.har vunnit två av tre starter som han gjort i ­Sverige och han har varit väldigt bra. Det som talar emot honom nu är att han har bakspår över kort distans och att han förmodligen måste fram i dödens om han ska vinna  – han kan knappast lita på det blir hårt tempo nog för att han ska kunna avvakta i kön. Med en taktik där han går fram i dödens måste han dels knäcka den för­modade ledaren Dontbreakthebank Ås, dels värja sig för ­attacker bakifrån. Det låter tufft, men Thriller N.P. är bra nog att kunna reda ut det.

Motbuden

Vi nöjer oss med två streck. Om Thriller N.P inte avancerar tidigt ser det smått upplagt ut för Dontbreak­thebank Ås att få bestämma i täten. Och då blir han svårslagen. Skulle loppet däremot utmynna i en ­duell mellan de två nämnda kan det bädda för ­Sanda ­Love eller kanske Virna Jet. Sanda Love är bra för ­klassen men behöver nog hjälp med hårt tempo för att ­kunna utmana på allvar över en distans som knappast ­gynnar honom. Virna Jet är en italienska som är svår­bedömd. Har gjort två kvallopp  Sverige och gett ett fint intryck. Men att överföra det till ett tävlingslopp i den här klassen låter sig inte göras hur som helst. Hon vann inget lopp på tio starter i fjol och det är nog lite upp till henne att bevisa vad hon kan innan vi streckar.

Skrällbudet

Med en maxresa kanske Speedy Sallöv kan räcka?

Spetsbudet

Högst troligt Dontbreakthebank Ås.

! Statistik­vinnaren

Thriller N.P.

Vår rankning

  9 Thriller N.P.

  2 Dontbreakthebankås

  5 Sanda Love

  4 Virna Jet

  1 Speedy Sallöv

  3 Dalforno

  6 Aha

  8 Alicia Bore

  7 My White Eagle

V86–6

Loppet

Omgångens mest svårlästa lopp.

Tipsettan

Lite i brist på annat får Freddie Silvåkra tipset trots fjärde­spår. Vi tror att han går iväg felfritt, men viss vingelrisk är det alltid från sådana här lägen. Formen ser i alla fall ut att sitta.

Motbuden

B.B.S.Poetry var ­sämre senast. Vid den formen hon visade i ­starten ­före ska hon räknas tidigt. Trolig spets­kandidat. ­Maple Hill’s Eto’o var inte som bäst senast men kom från ett litet uppehåll och kan ha haft nytta av det ­loppet. Very Many Legs såg lite uppåt ut senast, utan att man drar för stora växlar på det.

Skrällbudet

Carhu har inte övertygat men har nu ett läge som ­borgar för en fin resa.

Spetsbuden

De startsnabbaste hästarna är nog Carhu och B.B.S.Poetry.

! Statistik­vinnaren

B.B.S.Poetry.

Vår rankning

  4 Freddie Silvåkra

  7 B.B.S.Poetry

10 Maple Hill’s Eto’o

  6 Very Many Legs

  9 Enjoy’s Pajazzo

  1 Carhu

  8 Zola Wind

11 Kingofthehill F.
  3 Bäste Hornline

  2 Scarlet O’Cara

  5 Isola Sund

12 Lotus Exige

V86–7

Loppet

Vi tvingas lita på en häst som vi egentligen inte ­litar på.

Tipsettan

Som häst betraktad är nog Randemar R.D. huvudet högre än konkurrenterna. Statistiken talar dock sitt tydliga språk: Sex galopper på elva starter. En sådan häst ska man inte spika. Vi ställer dock vårt hopp till Peter Unter­steiners yrkes­skicklighet och att ­hästen har mognat ­efter ett par månaders uppe­håll.

Motbuden

Enjoy My Doll är det givna motbudet. Kan mycket väl sitta i ledningen tidigt. Mira Hörsta vann överlägset från ledningen senast, Risk för vingel nu dock.

Skrällbudet

Edio har bra spår och kusk.

Spetsbudet

Vi säger Enjoy My Doll.

! Statistik­vinnaren

Staro Kipling.

Vår rankning

  9 Randemar R.D.

  5 Enjoy My Doll

  7 Mira Hörsta

  2 Edio

11 Marjons Ivory

  4 Tellus Face

  8 Staro Kipling

  3 Cexter Bob

  6 Chili Jordan

10 Cherie Kee

  1 Claudielle

12 Imperial Valle

V86–8

Loppet

Öppet lopp, eller är tipsettan bara bäst?

Tipsettan

Load Relief galopperade i debuten i ny ­regi men gick starkt efter den. Han kan ­öppna och vi har en känsla av att han har en bra chans i det här loppet. Så pass att vi funderade på att spika.

Motbuden

Deux En Un höll farten bra senast och ser ut att hålla sin fina form. Ivan Pavlov A.T. avslutar bra med rätt resa. Wrong­doer duger fint. Pomeroll Am var lite av en snackhäst i onsdags men det blev lite fel för honom då.

Skrällbudet

Mistelns Napoleon är en underskattad häst.

Spetsbuden

Två av de startsnabbaste hästarna har spåren längst ut på vingen. Mistelns Napoleon kan öppna. Trivs
i spets? Släpper ändå till Load Relief om det är ­denne som kommer?

! Statistik­vinnaren

Mistelns Napoleon.

Vår rankning

  7 Load Relief

  9 Deux En Un

  3 Ivan Pavlov A.T.

  1 Mistelns Napoleon

  4 Wrongdoer

  2 Pomeroll Am

  5 Real Masterpiece

  6 Editor

10 Undulat

  8 Pinewood Man

11 One Two Beat

12 Jolly Frost


ANNONS: Här tar du rygg på Sportbladets andelssystem på ATG Tillsammans – här är alla system. [Extern länk]


Per Nicklassons V86-tips:

Bästa spelet

Electrical Storm (V86-5) har, bortsett från att han kan hamna illa till, en bra uppgift.

Luringarna

Vi nämner Seek and Destroy (V86-1) samt ­Mistelns Napoleon (V86-8).

Spikarna

Ecu de Mieloui (V86-3) har imponerat i Norge. Det är hårdare emot nu men känslan är att den här hästen är en klassklättrare. En klass­klättare är också Randemar R.D. (V86-7), om han bara lär sig att hålla ordning på benen.

Tänk på att …

… det är superjackpott på V86-spelet då ingen hade åtta rätt i jackpottomgången i onsdags.

Virna Jet (V86-5) kvalade in på 17,4 i sin nya ­regi för en dryg månad sedan. Det var hennes andra kvallopp, i det första veckan innan galopperade hon precis på mållinjen. Hade landat på 15,3 full väg den gången i bra stil. Hur långt hon räcker i Sverigedebuten är dock svårt att sia om.

Jolly Frost (V86-8), som är en bra häst, gick i backen och ströks inför en tilltänkt start i början av januari. Den incidenten gör honom svårbedömd när han  nu gör sin första start efter det drygt månadslånga uppehållet.

Kuskligan, Solvalla

1) Jorma Kontio, 12 segrar

2) Örjan Kihlström, 10

3) Ulf Ohlsson, 9

4) Torbjörn Jansson, 7

5) Björn Goop, 6

Stora systemet

Avd 1: 5–2–6–4 (9–7)

Avd 2: 5–7 (3–2)

Avd 3: 6 Ecu de Mieloui (4–3)

Avd 4: 12–6–2–13–1–11–8 (5–4)

Avd 5: 9–2 (5–4)

Avd 6: 4–7–10–6–9–1 (8–11)

Avd 7: 9 Randemar R.D. (5–7)

Avd 8: 7–9–3–1–4–2–5–6 (10–8)

5 376 rader/1 344 kr

Lilla systemet

Avd 1: 5–2–6–4 (9–7)

Avd 2: 5–7 (3–2)

Avd 3: 6 Ecu de Mieloui (4–3)

Avd 4: 12–6–2 (13–11)

Avd 5: 9–2 (5–4)

Avd 6: 4–7–10 (6–9)

Avd 7: 9 Randemar R.D. (5–7)

Avd 8: 7 Load Relief (9–3)

144 rader/36 kr

Chanssystemet

Avd 1: 5–2–6–4 (9–7)

Avd 2: 5 Viking Grace (7–3)

Avd 3: 6–4–3–2 (5–1)

Avd 4: 12Electrical Storm (6–2)

Avd 5: 9–2–5–4 (1–3)

Avd 6: 4–7–10–6–9–1 (8–11)

Avd 7: 9–5–7–2 (11–4)

Avd 8: 7 Load Relief (9–3)

1 536 rader/384 kr

DD-systemet

DD-1: 9–5

DD-2: 7–9–3

V5-loppen, Solvalla

V5-1: 6 Royal Tilly, 7 Fast Food Hanover, 2 Young Love.

Outs: 8 Troublemaker Face.

V5-2: 2 Exclusive Face, 3 Acorn Shell, 1 Let it be Me Tooma.

Outs: 4 Royal Marke.

V5-3: 6 Fegurd Am, 8 Teton Miss Lindy, 3 A’Nana de Bohem.

Outs: 7 Silvertona.

V5-4: 3 Isco Boko, 6 Captain My Captain.

Outs: 5 Joyeuxanniversaire.

V5-5: 8 Timotee Journey, 1 Fairplay du Mirel, 4 Verbiez.

Outs: 3 Esther Easter.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets supersystem på onsdag – och kolla alla experters system. [Extern länk]


ARTIKELN HANDLAR OM

V86-tips

V86

V86-tips

Solvalla

Trav